Grindeanu: Vor fi atraşi 5,2 miliarde euro din fonduri europene anul acesta

Grindeanu: Vor fi atraşi 5,2 miliarde euro din fonduri europene anul acesta
Premierul Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, la Timişoara, că deficitul bugetar va fi menţinut în acest an la sub 3% şi că până la sfârşitul anului vor fi atraşi prin finanţări europene 5,2 miliarde de euro.

''Deficitul bugetar va fi menţinut sub 3%, suntem parteneri serioşi (ai FMI, n.r.), ştim angajamentele luate de ţara noastră, ne ţinem de ele. Suntem primul guvern care, de exemplu, pe un alt angajament luat de România, şi anume 2% pentru Apărare, se ţine de acest angajament. La fel şi cu 3%'', a spus Grindeanu.

''Este adevărat, ne-am propus lucruri ambiţioase din perspectiva atragerii fondurilor europene, 5,2 miliarde de euro pentru anul 2017, ceea ce înseamnă mult faţă de zero, anul trecut, dar posibil. În sensul acesta a fost discuţia cu comisarul Corina Creţu, tocmai pentru a debloca toate autorităţile de management, care nu sunt acreditate în acest moment. În luna aprilie se vor lansa foarte multe Ghiduri de finanţare'', a mai spus premierul.

El a subliniat că problemele legate de fondurile europene vin de anul trecut şi că atingerea ţintelor propuse de actuala guvernare presupune foarte multă muncă care trebuie să fie monitorizată.

''De aceea, împreună cu vicepremierul Sevil Shhaideh am hotărât, din 10 în 10 zile avem şedinţe de monitorizare de progres pentru acest domeniu, cel legat de fondurile europene, ca la finele anului să putem atrage ceea ce ne-am propus, şi anume cele 5,2 miliarde de euro'', a punctat Sorin Grindeanu.

Premierul a mai spus că joi a avut o întâlnire cu reprezentanţii FMI, acestea fiind ''întâlniri de lucru normale'' la început de an, aşa cum este practica în orice ţară parteneră a Fondului.

 

Loading...
Etichete
Comenteaza