Politica

Guvernul alocă 25 milioane lei pentru reparaţii la şcoli

Guvern a alocat, în şedinţa de astăzi, 25 milioane lei pentru finanţarea unor lucrări de consolidare, de racordare la surse de apă potabilă autorizate sanitar a şcolilor din învăţământul preuniversitar.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, anunţase, sâmbătă, că Guvernul va aloca 25 de milioane de lei pentru şcolile care au "urgenţe majore".

Printre unităţile de învăţământ la care ar urma să ajungă bani în urma acestui demers se numără, potrivit ministrului Educaţiei, o grădiniţă din Întorsura Buzăului, şcoala din Jirov - Mehedinţi şi liceul din Babadag, acesta din urmă având acoperişul distrus după o furtună.

Ecaterina Andronescu a vizitat, marţi, o şcoală din localitatea mehedinţeană Jirov, veche de o sută de ani, fără apă, cu toaleta în curte şi cu încălzire la sobă, ea refuzând buchetul de flori dat de directorul unităţii: "Lăsaţi florile. Aveţi o şcoală de îmi vine să plâng!".

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.