Politica

UPDATE Încă un candidat la primăria Cluj-Napoca. Cine ar putea intra în cursă în locul Steluţei Cătăniciu

Şi partidele mici din Cluj au intrat în febra pregătirilor pentru alegerile locale.
  • Deputatul Steluţa Cătăniciu   Foto:arhivă

    Deputatul Steluţa Cătăniciu Foto:arhivă

  • Consilierul local Adrian Mureşan

    Consilierul local Adrian Mureşan

Publicitate
 

Conducerea centrală a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a stabilit criteriile de integritate pe care vor trebui să le respecte candidaţii.

„Candidaţii noştri nu trebuie să fie parte în afaceri sau contracte cu instituţia pentru care candidează sau cu instituţii din subordinea acesteia. De asemenea, ei trebuie să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin hotărâri definitive, în declaraţia de avere sau de interese. Ei nu trebuie să se afle sub efectul unei hotărâri judecătoreşti definitive de incompatibilitate sau de conflict de interese şi nu trebuie să înregistreze, în calitate de persoane fizice, datorii mai vechi de un an la bugetul local", a declarat copreşedintele ALDE Cluj, deputatul Mircea Irimie.

Copreşedintele ALDE Cluj a mai spus că deputatul Steluţa Cătăniciu nu poate candida la postul de primar, după ce decizia ANI privind constatarea situaţiei de conflict de interese a rămas definitivă. „Din păcate doamna Cătăniciu şi-a pierdut şansa de a candida. A fost o greşeală făcută fără intenţie dar legea nu face distincţie. Dânsa ar fi fost candidatul nostru dacă nu era această situaţie", a mai afirmat deputatul Mircea Irimie.

În aceste condiţii, ALDE Cluj va face trei sau patru propuneri de persoane pentru primăria Cluj-Napoca, către conducerea centrală a partidului, care va avea ultimul cuvânt în desemnarea celui care îl va înfrunta pe Emil Boc şi pe ceilalţi contracandidaţi care vor mai intra în bătălia pentru fotoliul de primar.

Deputatul Mircea Irimie a declarat pentru ZIUA de CLUJ că ALDE Cluj a făcut deja două propuneri către conducerea centrală a partidului, care vor intra în competiţia internă privind candidatura la primăria municipiului.

Este vorba de copreşedintele ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath şi de vicepreşedintele ALDE Cluj, Adrian Mureşan, care este şi singurul consilier local al ALDE din deliberativul municipiului Cluj-Napoca. Potrivit deputatului Mircea Irimie, până la 1 martie, ALDE va stabili candidaţii pentru primăriile din judeţ.

Candidaţii care au deja mandate de primari, consilieri judeţeni şi consilieri locali vor avea un drept de preemţiune, dacă vor dori să candideze din nou, cu respectarea criteriilor de integritate, au mai stabilit reprezentanţii ALDE.

UPDATE 3 februarie

Deputatul Steluţa Cătăniciu, copreşedinte ALDE Cluj, nu a putut fi contactat la momentul redactării articolului, pentru a exprima un punct de vedere despre candidatul ALDE la primăria Cluj-Napoca. Miercuri, doamna deputat Cătăniciu a făcut o declaraţie pentru ziarul ZIUA de CLUJ, pe care o redăm integral:

"Există oameni politici fără experienţă care intră în jocul presei şi se trezesc ca "surda în horă". Mircea Irimie ar trebui să-şi vadă de şansa lui la primăria Turda, să se lupte cu Ştefănie, nu să-l laude cât de bun este, dacă nu vrea să devină al doilea Gurzău. Nu mi-am exprimat niciodată nici în interiorul partidului, nici în afara lui, intenţia de a candida la primăria municipiului Cluj-Napoca. Domnul deputat Irimie este karatist şi s-ar putea să aibă dificultăţi în interpretarea legilor. Să lase juriştii să o facă. Strategia ALDE pentru primăria municipiului Cluj-Napoca s-a discutat la Bucureşti, încă nu s-a finalizat, însă domnul Irimie nu a participat la aceste discuţii".

 

 

Publicitate

Comentarii

candidati penibili

thumb down thumb up
miercuri, 3 februarie 2016, 13:43
de LOGITECH

ce personaje penibile... haideti la brat cu liviu alexa si aurelia cristea ca sa salvam clujul. de la ce sa il salvam? il vom salva de la moarte in 2020 daca votam cu astia. Clujeni, nu va lasati prostiti de acesti penibili. Nu o sa zic sa votati cu boc pt ca se incing spiritele, dar uitativa in jurul vostru si vedeti ca emil boc e singurul care a facut ceva pt cluj in toti acesti ani. decizia va apartine
raspunde

boc?!

thumb down thumb up
miercuri, 3 februarie 2016, 16:00
de Ma-sa lui Logitech

Poate ne insiri ce a facut Boc in ultimii ani ...
raspunde

scula

thumb down thumb up
miercuri, 3 februarie 2016, 16:20
de LOGITECH

Ti-a facut vreo 5-6 fratiori
raspunde

Forza U!

thumb down thumb up
miercuri, 3 februarie 2016, 21:17
de hoho

Nu ne mai scapa lumea de acesta doamna inconpatibila steluca care da lectii de moralitate la tv. pentru circ ieftin amiesit tienrii in strada...la alegeri vom vota partidele care promoveaza tineri in politica si nu mamuti obositi politic de care ne-am saturat in 25 de ani. Forza U!
raspunde

Sa schimbi inseamna sa modifici

thumb down thumb up
joi, 4 februarie 2016, 09:51
de Sorin PLATON

Clujul a fost varful de lance al demonstratiilor pro schimbare politica in Romania. Si desi aceste miscari s-ar fi putut confunda la ultimele alegeri cu un partizanat pro Klaus Johanis, in fond societatea progresista nu milita atunci pentru un candidat in defavoarea altui candidat, cat pentru reformarea majoritatii (vezi inlocuirea) clasei politice post '89. Oameni ca si Adrian Muresan, ca si Leonard Horvath, exemplari in meseriile si ocupatiile lor, merita sa le dam girul preluarii initiativei administrativ - politice in Cluj. Primarul Boc a facut multe lucruri bune. In general a facutt orice om normal si de bun simt aflat intr-o pozitie similara ar fi facut cel putin la fel. Apoi nimeni nu e de neinlocuit. Sunt pline cimitirele cu oameni de neinlocuit. Asadar cred cu tarie ca pentru vremuri noi, trebuie oameni noi, de musai ca de voie buna... In alta ordine de idei, faptul ca se comenteaza pe articole de presa, mai ales peiorativ, sub pseudonim si nu sub identitatea reala, denota poate atacuri sub centura intre cercuri oligarhice de interese adverse si nu sinceritati.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.