Marea Britanie vrea să reducă numărul angajărilor de cetăţeni străini

Marea Britanie vrea să reducă numărul angajărilor de cetăţeni străini
În cadrul eforturilor de limitare a imigraţiei, Guvernul Marii Britanii ia în calcul modificarea legislaţiei pentru a îngreuna procedurile care le permit companiilor să angajeze cetăţeni străini.

"Vrem în continuare să aducem în Marea Britanie persoanele care au calificările cele mai înalte", a afirmat ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, la o reuniune a Partidului Conservator pe tema Brexit, informează Reuters.

Dintre cele 31,7 milioane de persoane angajate în Marea Britanie la sfârşitul lunii iunie, 5,4 milioane sunt născute în străinătate, relatează mediafax.ro.

"Dar doar prin reducerea cifrelor la niveluri sustenabile putem schimba percepţia opiniei publice astfel încât imigraţia să redevină un lucru acceptabil", a explicat Amber Rudd.

Ministrul britanic de Interne a mai declarat că trebuie luate măsuri pentru a reduce fenomenul imigraţiei:

"În scurt timp, ne vom consulta asupra viitoarelor măsuri pentru ţinerea imigraţiei sub control. Vom analiza situaţia de pe piaţa muncii şi a studiilor. Acest lucru va include şi posibilitatea înăspririi testelor efectuate de companii înainte de a face recrutări din străinătate".

 

Loading...
Comenteaza