Politica

UPDATE Mircea Jorj demisionează de la şefia PSD Cluj VIDEO

Organizaţia municipală a social-democraţilor va fi coordonată de şeful PSD Cluj, Remus Lăpuşan, până la desemnarea unui preşedinte interimar.

„Am luat o decizie pentru binele organizaţiei", a fost singura explicaţie pe care a dat-o Mircea Jorj pentru demisia sa din fruntea organizaţiei municipale a PSD la mai puţin de un an după cu fusese reales în această funcţie. Surse din partid vorbesc însă de o demisie forţată de liderul organizaţiei judeţene Remus Lăpuşan.

„Consider că e mai bine pentru organizaţia municipală. E un an electoral încărcat şi e mai bine aşa. Eu am construit aici şi rămân consecvent cu principiile mele. Sunt implicat la nivel administrativ. E mai bine aşa", au fost singurele cuvinte pe care ZIUA de CLUJ a reuşit să le scoată de la Jorj, semn că demisia sa n-a fost una tocmai cu zâmbetul de buze. Că în rândul social-democraţilor clujeni exista un conflict mocnit între conducerea organizaţiei judeţene şi cea de la municipiu, nu e o noutate. În ciuda realegerii lui Jorj în fruntea PSD Cluj-Napoca din martie 2013, declinul echipei sale începuse cu doar câteva zile mai înainte, când cel mai apropiat şi fidel colaborator al lui Jorj, Claudia Anastase, a pierdut conducerea organizaţiei judeţene de femei a PSD în favoarea Aureliei Cristea. După aproximativ o lună, au mai primit o lovitură, de această dată din partea destinului, prin trecerea în nefiinţă a unuia dintre principalii lor susţinători şi prieteni, cunoscutul patron italian de pizzerie şi scriitor Gennaro Ciancio. Nici faptul că, din 2012, Jorj s-a mutat cu serviciul la Bucureşti, ca vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), fiind prezent în Cluj mai mult la sfârşit de săptămână, n-a ajutat, iar lucrurile par să se fi închis odată cu demisia sa.

„A fost o opţiune proprie a lui, opţiune pe care o respect şi nu vreau să comentez mai mult pe acest subiect", s-a limit să declare Claudia Anastase, vicepreşedinte al PSD Cluj-Napoca. Un alt vicepreşedinte al organizaţiei municipale, Horea Nasra, crede că Jorj a renunţat datorită job-ului din capitală. „Nu comentez decizia unilaterală a unui coleg. Fiecare îşi evaluează priorităţile, probabil a renunţat pentru că activează mai mult la Bucureşti. În viitorul foarte apropiat va fi numit un preşedinte interimar pe o perioadă nedeterminată", a spus Nasra.

Absenţa din Cluj ar fi fost unul dintre motivele pentru care, susţin surse din partid, şeful PSD Cluj, Remus Lăpuşan, i-ar fi solicitat demisia. „Nu i-am cerut aşa ceva, astea sunt poveşti, a fost decizia lui. Mircea e un coleg foarte bun, căruia nu am ce să-i reproşez. De altfel, el e în continuare vicepreşedinte al organizaţiei judeţene şi rămâne la fel de implicat în viaţa organizaţiei. Despre motivele demisiei întrebaţi-l pe el. Până vom numi un preşedinte interimar, lucru care se va întâmpla în maxim trei săptămâni, voi coordona eu organizaţia judeţeană. Preşedintele interimar va conduce organizaţia cel puţin până după alegerile europarlamentare", a declarat Lăpuşan.

Potrivit aceloraşi surse, un alt personaj interesat în demisia lui Jorj, deoarece i-ar vâna funcţia ar fi aceeaşi Aurelia Cristea, care i-a „furat" Claudiei Anastase conducerea organizaţiei judeţene de femei. „Nu, nici vorbă să-l fi «săpat» pe Mircea. În rest nu comentez o decizie personală a unui coleg pe care îl respect foarte mult pentru tot ce a făcut atât ca preşedinte al organizaţiei municipale, cât şi ca vicepreşedinte al ANFP", a afirmat Cristea. Totuşi, ea nu exclude posibilitatea de a prelua conducerea organizaţiei. „N-am luat în calcul acest lucru şi oricum e prematur, a trecut doar o zi de la demisia lui Mircea. Pentru interimatul la conducere trebuie făcută o analiză şi luată o decizie în consens în structura de conducere a organizaţiei judeţene, pentru că avem mult de muncit şi urmează o perioadă extrem de complicată din perspectiva celor două runde de alegeri din acest an", a spus Cristea.

 

Publicitate

Comentarii

Demisia

thumb down thumb up
joi, 16 ianuarie 2014, 22:22
de andrei

Oare psd-ul (scuze, usl-ul) cand se gandeste la bunastarea natiunii si isi dau demisia din fruntea guvernului??? Parca niciodata Romania nu a fost asa prost consdusa de un grup numers de incapabili, mincinosi si cu un singur scop: interesul lor personal mai presus de orice!
raspunde

sa stii ca...

thumb down thumb up
vineri, 17 ianuarie 2014, 07:53
de Gigi

Tara nu e condusa de 25 de ani .............ESTE HAOS. Indiferent de nume , PSD , PDL, PNL, PPDD, UNPR, PC,UDMR, PRM, etc, toata clasa politica e o apa si un pamant, Sobolanii astia ,prin rotatie ,se fac ca guverneaza Romania , insa o fac doar in propriul interes .NIMIC PENTRU POPOR, doar somaj, exploatare moderna, taxe si impozite !!!!!!!!!!!!!
raspunde

scurta memorie..pt Andrei

thumb down thumb up
luni, 20 ianuarie 2014, 14:25
de cornel

Eiii , fa apel la memorie si evalueaza situati Romaniei sub TRIPLETA DE TRISTA AMINTIRE BASESCU-BOC-UDREA!!!Atunci a inceput dezastru.
raspunde

JORJ

thumb down thumb up
vineri, 17 ianuarie 2014, 11:46
de bocboc

Dumnezeule, ce ne vom face, ne-a parasit marele Jorj. Stire dezastruoasa pentru clujeni, apocalipsa se apropie si lipseste Jorj. Extraordinar, dar o sa vedeti ca fara el o sa fie un pic mai bine...
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.