Politica

Orban, la Cluj: Politica Ungariei pentru maghiarii din străinătate să țintească clasele de mijloc și de jos

Politica Ungariei pentru maghiarii care trăiesc în afara țării trebuie să se adreseze în următorii ani persoanelor slab calificate și claselor de mijloc și de jos, mai predispuse la a fi asimilate, a declarat premierul Viktor Orban.

În acest interviu apărut în Kronika, ziar de limbă maghiară care apare la Cluj-Napoca, Orban a spus că politica sa pentru etnicii maghiari "țintește spre cei din clasa de mijloc și de mai jos".

Prim-ministrul ungar a afirmat că știe din experiență că intelectualii și membrii înalt calificați ai societății, cu un trecut familial solid, "își pot găsi propria cale în Bazinul Carpatic".

Clasele de mijloc și de jos trebuie sprijinite prin politici care să spună că a fi ungur "nu este doar un sentiment înălțător, dar și unul profitabil". Asta este ceea ce programele Ungariei de dezvoltare a afacerilor în Bazinul Carpatic încearcă să obțină, a adăugat el.

Articolul integral poate fi citit AICI! 

Publicitate

Comentarii

Ce jignire , ce tupeu

thumb down thumb up
joi, 5 octombrie 2017, 20:00
de Gavrila

A ajuns sa-si umileasca proprii unguri. Asta e disperat rau.Dar stati linistiti , e doar un caine fara dinti.Eu tot nu-l cred ca e ungur. adevaratii unguri au bun simt, au carisma asta e un fel de maidanez. Pe deasupra mai are buzele vinete si e vanat pe la ochi. Are adeverinta ca e ungur curat ?
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.