Parlamentul European începe procedurile pentru ridicarea imunităţii lui Marine Le Pen

Parlamentul European începe procedurile pentru ridicarea imunităţii lui Marine Le Pen
Parlamentul European a început procedurile care ar putea conduce la ridicarea imunităţii lui Marine Le Pen, candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa şi fost lider al Frontului Naţional, în cadrul unei anchete privind presupuse fraude comise cu fonduri ale UE, informează Reuters.

Judecătorii francezi au solicitat legislatorilor europeni să aprobe o cerere de anularea a imunităţii lui Marine Le Pen, pentru a permite continuarea investigaţiilor în privinţa presupusei remunerări fictive a asistenţilor a 23 de eurodeputaţi ai Frontului Naţional.

Cererea a fost "înaintată comitetului pentru Afaceri legale a Parlamentului European, responsabil de aceste probleme", a declarat Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, la începutul unei adunări a legislatorilor europeni în Bruxelles.

Eurodeputata eurosceptică Marine Le Pen a refuzat să fie audiată în acest caz, denunţând o anchetă politică, în contextul scrutinului prezidenţial din Franţa.

Conform surselor citate, Marine Le Pen refuză prezentarea la judecătorul de instrucţie, informaţia fiind confirmată de avocatul său, Rodolphe Bosselut. Politicianul extremist vrea să amâne prezentarea în justiţie până după scrutinul prezidenţial, pe care, potrivit sondajelor, îl va pierde.

Loading...
Comenteaza