Politica

PDL Cluj îşi alege noua conducere sub bagheta lui Boc şi Udrea

Alegerile din interiorul organizaţiei judeţene vor fi supervizate de premier şi de o pleiadă de miniştri veniţi în urbe.

Cu întârziere de un an, democrat-liberalii clujeni îşi aleg o nouă conducere. Fără contracandidat, Daniel Buda are, practic, asigurat un nou mandat de preşedinte. Deşi depunerea candidaturilor s-a încheiat miercuri, lista finală a candidaţilor s-a negociat, inclusiv cu Emil Boc, până în ultimele clipe, susţin surse democrat-liberale.

Democrat-liberalii clujeni îşi aleg, astăzi, cu începere de la ora 11:00, în sala mare a Casei de Cultură a Studenţilor, o nouă conducere. Lucrările Consiliului de Coordonare Judeţean (CCJ) nu se vor desfăşura, însă, tocmai sub cele mai bune auspicii. Amânate, din diferite motive, cu mai bine de un an faţă de termenul impus de statut, alegerile se vor derula sub spectrul scandalului declanşat de preşedintele consiliului judeţean, Alin Tişe, care acuza caracterul dirijat al alegerilor interne din PDL Cluj. “Se negociază funcţia asta pentru ăla, funcţia cealaltă pentru celălalt”, spunea Tişe. Suspiciunile lansate de fostul prim-vicepreşedinte al organizaţiei au fost alimentate şi de tergiversarea finalizării listei de candidaţi. Deşi termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost miercuri, lista candidaţilor a căpătat forma finală abia vineri seară după ce, potrivit unor surse din organizaţie, ar fi primit “binecuvântarea” lui Emil Boc.

Totuşi, competiţia nu va lipsi. Dacă Daniel Buda va alerga singur pe culoarul spre un nou mandat de preşedinte, pentru cele două funcţii de prim-adjuncţi ai săi se vor duela liderul grupului PDL din consiliul judeţean, Alexandru Coroian, primarul de Turda, Tudor Ştefănie, şi consilierul judeţean Ramon Moldoveanu. Pentru cele 10 posturi de vicepreşedinţi scoase la concurs (restul vor fi ocupate de drept de către parlamentarii partidului) s-au înscris 18 concurenţi. Printre cele mai cunoscute nume figurează consilierii locali Adrian Popa şi Ovidiu Turdean, primarii Ovidiu Drăgan - Gherla şi Mircea Moroşan - Huedin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica, şeful Agenţiei Naţionale pentru IMM-uri, Cristian Haiduc, Horaţiu Catarig sau Dan Gavrea. De asemenea, pentru fotoliul de secretar general, viceprimarul Radu Moisin se va duela cu consilierul judeţean Călin Tuluc.

Pentru cele două funcţii de secretar general adjunct vor încerca să obţină validarea colegilor Dorin Constantin şi Petru Fulea. Tot astăzi vor fi aleşi 14 secretari executivi. Adunând locurile în Biroul Permanent Judeţean ocupate de drept de europarlamentari, preşedinţii organizaţiilor de colegiu, primarul municipiului capitală de judeţ şi preşedinţii organizaţiilor interne, noul for de conducere al PDL Cluj va aduna peste 40 de membri.

La CCJ vor participa aproximativ 700 de delegaţi din tot judeţul. De asemenea, au primit invitaţii toţi membrii Biroului Permanent Naţional al PDL, toţi miniştrii democrat-liberali, precum şi liderii organizaţiilor din judeţele apropiate Clujului. Până ieri- seară confirmaseră participarea miniştrii Ioan Botiş, Traian Igaş, Gheorghe Ialomiţianu şi Elena Udrea, precum şi liderii judeţeni Vasile Blaga – Bihor, Ioan Oltean – Bistriţa-Năsăud şi Lucian Bode – Sălaj, dar şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Fireşte, nu va lipsi de la alegerile din propria organizaţie preşedintele PDL, premierul Emil Boc. “Disidentul” Alin Tişe era tentat ieri mai degrabă să nu participe la CCJ.


Publicitate

Comentarii

PDL

thumb down thumb up
sâmbătă, 4 decembrie 2010, 11:02
de Christian

Mult zgomot pentru nimic. PDL aproape ca va disparea la urmatoarele alegeri. Aseara am vazut gala aceea magnifica cu oameni de o valoare incontestabila. Prin comparatie cu acei oameni Boc si Udrea dar mai ales cea din urma sunt niste gunoaie. Lui Udrea ar trebui sa i se interzica sa calce prin Ardeal ca spurca pamantul. De fapt daca am fi trait intr-o tara cu adevarat europeana Udrea si multi altii de altfel, nu numai de la PDL, ar trebui sa fie pri puscarii.
raspunde

* Subiect:

thumb down thumb up
sâmbătă, 4 decembrie 2010, 18:55
de * Nume:

Ce tare, asta da partid democratic. Pai daca au un singur catindat la ce bun sa mai faca alegeri. Il pui sef si gata, oricum la PDL asa functioneaza, iese cine-i prieten cu Zeus, Hera sau Hefaistos.
raspunde

* Subiect:

thumb down thumb up
duminică, 5 decembrie 2010, 12:18
de * Nume:

esti cel putin inteligent
raspunde

Urmariti privirea...

thumb down thumb up
duminică, 5 decembrie 2010, 17:00
de Bobo

Va place cum privesc ei viitorul tarisoarei noastre ?
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.