Politica

PNL: Facem apel la judecătorii CCR pentru a analiza cu responsabilitate legile justiţiei

PNL a făcut, vineri, un apel la judecătorii CCR pentru a analiza cu responsabilitate sesizările de neconstituţionalitate privind legile justiţiei, afirmând că poziţia exprimată de preşedintele Klaus Iohannis, în plenul CSM, trebuie sprijinită de întreg sistemul judiciar.

„Poziţia exprimată astăzi, în plenul CSM, de preşedintele Klaus Iohannis pentru independenţa Justiţiei trebuie sprijinită de întreg sistemul judiciar şi de toate forţele reformiste din societatea românească", susţine Partidul Naţional Liberal, potrivit unui comunicat de presă.

Partidul Naţional Liberal a sesizat Curtea Constituţională atât asupra pachetului de legi care modifică Legile Justiţiei, cât şi asupra modificărilor aduse legislaţiei integrităţii, se arată în comunicatul transmis.

„Aşteptăm cu interes soluţionarea sesizărilor de neconstituţionalitate şi facem apel la judecătorii Curţii Constituţionale pentru a le analiza cu responsabilitate şi temeinicie. PNL a evidenţiat în argumentaţia transmisă CCR decizii anterioare ale Curţii Constituţionale, ignorate de majoritatea parlamentară, care subliniază contradicţiile flagrante dintre reglementările propuse şi legea fundamentală", precizează Departamentul de Comunicare al PNL.

Liberalii subliniază şi nevoia „iminentă" a societăţii româneşti de consolidare a integrităţii funcţiei publice, „spre deosebire de încercările sistematice ale actualei majorităţi PSD-ALDE de a o dilua".

PNL spune că, în caz contrar, România riscă să aibă în mod recurent „accidente de tipul Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu, personaje direct interesate în soluţionare dosarelor penale de care sunt vizate, dispuse să se folosească în mod ilegitim de poziţiile oficiale deţinute pentru acest scop".

A permite unor astfel de personaje să ocupe demnităţi publice în statul român la cel mai înalt nivel, împotriva tuturor practicilor similare din statele europene sau occidentale, nu reprezintă altceva decât o „pată nemeritată pe obrazul României", susţin liberalii, potrivit sursei citate.

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.