Politica

Principalul partid de opoziţie din Turcia contestă rezultatele referendumului

Principalul partid de opoziţie din Turcia, Partidul Popular Republican (CHP), a anunţat că va contesta rezultatele referendumului pentru extinderea puterilor executive ale preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, informează BBC News.
  • Foto:vocea.biz

    Foto:vocea.biz

Publicitate
 

CHP a pus sub semnul întrebării legitimitatea rezultatelor restrânse, citând neregului în cadrul procesului electoral.

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 99,95% din voturi, 25 de milioane de cetăţeni turci (51,3%) s-au pronunţat în favoarea sistemului prezidenţial, iar 23,7 milioane (48,7%) împotrivă.

Aflarea rezultatelor a fost atât sărbătorită, dar şi întâmpinată cu proteste.
CHP refuză să accepte victoria preşedintelui turc în cadrul referendumului şi solicită renumărarea a pest 60% din voturi, criticând decizia de a număra şi buletinele care nu au fost ştampilate de oficialii turci, dacă nu se dovedeşte că sunt fraudate.

Trei din cele mai mari oraşe turce, Istanbul, Ankara, Izmir, au votat "nu" în cadrul referendumului pentru schimbările constituţionale.

Susţinătorii opoziţiei au protestat zgomotos folosindu-se de oale şi tigăi, în cadrul unei forme tradiţionale de protest.

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.