Politica

Protest la Parlament | Deputat UDMR: "Mi-am adus aminte de iunie 90 când Iliescu le-a mulţumit minerilor". Reacţia USR

Deputatul UDMR Marton Arpad a precizat, joi, că a văzut la televizor cum unul dintre liderii USR a mulţumit, miercuri, protestatarilor care au venit la Parlamentului, fapt care i-a amintit cum în 1990, deşi nu i-a chemat, Ion Iliescu le-a mulţumit minerilor veniţi să apere statul de drept.
  • imagine: hotnews.ro

    imagine: hotnews.ro

Marton a făcut aceste declaraţii în debutul şedinţei Comisiei spreciale pentru Legile justiţiei, reunite joi dimineaţă pentru a continua dezbaterile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

El le-a cerut celor din opoziţie să nu fie duplicitari în mesajele pe care le dau pentru că, în caz contrar, va deveni furios.

„Eu am ieşit pe jos (din Parlament, n.r.). Când am trecut pe lângă un vicelider al grupului USR şi am auzit ce se întâmplă în stradă, mi-a spus: <<Ăştia sunt protestatarii paşnici, dar nu noi i-am chemat>>. Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut o imagine în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenţia unui lider a acestui grup care a mulţumit protestarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie 90 când, deşi nu i-a chemat, Iliescu le-a mulţumit minerilor că au venit să apere statutul de drept", a spus Marton Arpad.

Deputatul USR Stelian Ion a replicat că nu USR a chemat protestararii în stradă, la Parlament.

„Noi nu am chemat oamenii în stradă. A fost o manifestare de civism, pozitivă", a spus Stelian Ion.

Barna: E regretabil că Marton Arpad compară minerii cu cetăţenii care protestează

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat joi că este „regretabil" că deputatul UDMR, Marton Arpad, compară aducerea minerilor din 1990 cu protestele cetăţenilor faţă de modificările la legile Justiţiei.

„E regretabil faptul că domnul Marton Arpad confundă ceea ce s-a întâmplat în ‘90, aducerea unei componente sociale muncitoreşti ca să bată locuitorii Capitalei, pentru că asta s-a întâmplat în '90, cu o manifestare civică a cetăţenilor oraşului împotriva unui abuz de drept, împotriva unui abuz prin care se încearcă ciuntirea Justiţiei. Este... nu mă aşteptam. Într-adevăr, sunt cel puţin surprins ca domnul Marton Arpad să compare cetăţenii care protestează de la OUG 13 încoace împotriva acestei manifestări fără precedent de sabotare a Justiţiei, care se întâmplă în Parlament sub majoritatea PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR şi cu sprijinul domnului Marton Arpad în mod explicit cu minerii. E absolut incredibilă comparaţia", a precizat, Barna

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.