Politica

PSD Cluj: Legea Educaţiei a fost girată de Guvern pentru că UDMR a reuşit să-i convingă pe cei de la PDL că Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazul sună mai bine în ungureşte

Decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Legea Educaţiei este rezultatul unui compromis între PDL şi UDMR, crede PSD Cluj. Decizia înseamnă totodată şi o “sfidare a Parlamentului şi o ignorare a dialogului social în ce priveşte Legea Educaţiei”, potrivit preşedintelui filialei, Remus Lăpuşan.

“Legea se adoptă prin această procedură la presiunile UDMR, care a reuşit să-i convingă pe cei de la PDL că Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazul sună mai bine în ungureşte”, a arătat Lăpuşan.

Proiectul Legii Educaţiei asumat ieri de Guvernul Boc prevede printre altele ca geografia şi istoria României să fie studiate şi în limba maternă, spre deosebire de actualele prevederi, unde cele două discipline sunt studiate în limba maternă doar în clasele primare.

“Legea introduce şi o serie de discriminări: dacă pentru înfiinţarea unei şcoli este nevoie de minimum 300 de elevi, fapt ce a însemnat de-a lungul timpului închiderea unor unităţi de învăţământ din mediul rural, situaţia se va schimba în cazul copiilor maghiari. Conform proiectului de lege, se pot înfiinţa şcoli cu predare în limba minorităţilor, „indiferent de efectivul de elevi””, a mai arătat Lăpuşan.

Vezi declaraţia integrală, ataşată acestei ştiri.

Publicitate

Comentarii

PSD CLUJ

thumb down thumb up
miercuri, 13 octombrie 2010, 12:58
de cititor

De cand a devenit PSD Cluj mai xenofob decat Funar? Domnule Lapusan, inteleg ca sunteti politician, iar minciuna si manipularea a devenit deja a doua natura a clasei politice, dar stiti si Dvs. foarte bine, ca denumirile romanesti nu se vor traduce, nici la istorie, nici la geografie. Macar ati cititi proiectul de lege? Se pare ca nu.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.