PSD Cluj schimbă şefii în două organizaţii unde a pierdut alegerile locale

PSD Cluj schimbă şefii în două organizaţii unde a pierdut alegerile locale
În ultima ședință a Biroului Permanent Județean al PSD Cluj s-au votat noile structuri de conducere interimară ale PSD Câmpia Turzii și PSD Huedin.

Noul președinte interimar al PSD Câmpia Turzii este consilierul local Gheorghe Rece, iar noul președinte interimar al PSD Huedin este consilierul județean Ioan Bota.

„Este foarte important că am completat echipa PSD Cluj și îi asigur pe cei doi colegi de sprijinul organizației județene. În perioada următoare intensificăm dialogul cu toate categoriile profesionale pentru a prelua cele mai bune idei pentru programul de guvernare al PSD", a declarat Horia Nasra, președintele interimar al PSD Cluj.

Vechii şefi ai organizaţiilor PSD din Câmpia Turzii şi Huedin au fost consilierul judeţean Petre Pop şi consilierul local din Huedin Marius Farkas. Cei doi au candidat în iunie pentru postul de primar în oraşele lor, dar au pierdut categoric.

La Câmpia Turzii, unde PSD a deţinut primăria municipiului, prin Radu Hanga între anii 2012 şi iunie 2016, Petre Pop a obţinut doar 18,37 % din voturi, în timp ce postul de primar a fost obţinut de liberalul Dorin Lojigan, cu 46,91 % din voturi.

La Huedin, înfrângerea candidatului PSD a fost şi mai categorică. Marius Farkas a obţinut 13,94 % din voturi, în timp ce primarul liberal în funcţie, Mircea Moroşan, a câştigat un nou mandat cu 79,3 % din voturi.

Preşedintele interimar al PSD Cluj, Horia Nasra, a afirmat, pentru ZIUA de CLUJ, că cei doi foşti preşedinţi au făcut un pas în spate în urma acestor rezultate, iar conducerea judeţeană a recurs la noile numiri, cu precizarea că propunerea de preşedinte pentru municipiul Câmpia Turzii a venit chiar din partea organizaţiei de acolo.

Surse din PSD au informat că actuala conducere judeţeană a PSD a mai schimbat şefii de organizaţii şi în alte 8 comune, unde partidul a avut rezultate slabe la alegerile locale din iunie.

 

 

Loading...
Comenteaza