Politica

Şefii municipiilor din România, încurajaţi de Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat, luni, la întâlnirea primarilor de municipii că "la începutul anului 2017 am avut o încercare de lovitură de stat. Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituţii de forţă împotriva instituţiilor rezultate din votul democratic al românilor".

Tăriceanu, a făcut apel la primarii "hăituiţi" de procurori să facă public acest lucru. "Românii au ales fără echivoc o majoritate PSD-ALDE. Cu toate acestea, la începutul anului 2017 am avut o încercare de lovitură de stat de catifea, pe care, din fericire, CCR a sancţionat-o prin două decizii pe care le-aş caracteriza ca istorice. Din păcate, de mai mult de trei luni avem o instabilitate politică fără precedent, prin raportarea la alegerile din decembrie şi la rezultatul clar al acestora.

Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituţii de forţă împotriva instituţiilor rezultate din votul democratic al românilor. Mă îngrijorează că această ofensivă permanentă pune sub semnul întrebării echilibrul puterilor în stat", a declarat preşedintele Senatului, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România, relatează Mediafax.

El a spus că sunt proiecte pe plan local blocate din cauza instituţiilor de forţă. "Obiectivul nostru comun este dezvoltarea României, în ciuda frânei puse de instituţiilor de forţă. Ştiu că se tot vorbeşte în ultima perioadă despre aproape un fel de prigoană pornită împotriva primarilor, că sunt situaţii în care primarii nu au avut curajul să semneze documente de frică să nu ajungă pe mâna procurorilor. Dacă vă simţiţi hăituiţi, dacă nu vă puteţi face treaba aşa cum trebuie, dacă se fac presiuni asupra dvs, ieşiţi şi spuneţi public aceste lucruri", a adăugat Tăriceanu.

Acesta le-a vorbit primarilor de municipii despre contextul european. "Mai avem mult pentru a accelera dezvoltarea economică, pentru că vin la acest subiect, care mie mi se pare extrem de important pentru viitorul nostru, care este dezbaterea privind viitorul Europei: cel fel de Europă se va construi. Din ce în ce mai mult că se discută despre Europa cu două sau cu mai multe viteze.

Din păcate, România riscă să fie din nou pusă la colţ, aşa cum a mai fost şi războaiele politice de la noi, ne împiedică să stăm să facem o dezbatere lucidă şi utilă pentru viitorul României. Stăm mereu blocaţi în dispute politice sterile care consumă timp şi energie. În acest timp deciziile de la Bruxelles se iau şi vedeţi că ele sunt esenţiale pentru viitorul României", a mai declarat preşedintele Senatului.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.