Politica

SONDAJ: Clujul înaintea alegerilor - cine conduce

Bătălia dintre Marius Nicoară şi Emil Boc pentru Primăria Cluj-Napoca se anunţă strânsă. Alin Tişe pare să nu aibă probleme pentru reconfirmarea în fruntea Consiliului Judeţean.

Conform unui sondaj realizat de Operations Research la cererea ZIUA de CLUJ şi REALITATEA TV Cluj, Marius Nicoară l-ar învinge la limită pe Emil Boc în lupta pentru Primăria Cluj-Napoca, iar Alin Tişe ar câştiga detaşat bătălia pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj.

Marius Nicoară (USL) l-ar învinge la limită pe Emil Boc (PDL) în bătălia pentru Primăria Cluj-Napoca. Liberalul, conform studiului Operations Research, ar fi votat de 41% dintre clujeni, pe când democrat-liberalul - de 39%. Precizăm că studiul a fost efectuat înainte de căderea Guvernului Ungureanu şi de anunţarea candidaturii lui Boc. Cei doi ar fi urmaţi, la mare distanţă, de independentul Mircia Giurgiu (8%), Peter Eckstein-Kovacs (UDMR) - 5%, Ştefan Dimitriu (UNPR) - 4%, Elemer Antal (PER) - 1%, Alpar Fodor (PCM) - 1%, Balazs Gergely (PPMT) - 1% şi Emil Culda (PNŢCD) - 1%.

Cercetarea, fiind anterioară anunţului candidaturii lui Emil Boc, a vizat şi alte posibile variante de candidaţi din partea PDL. În cazul în care PDL ar fi optat pentru Radu Moisin, distribuţia votului ar fi fost următoarea: Nicoară - 68%, Moisin - 21%, Eckstein - 9%, Giurgiu - 8%, restul situându-se la circa 1%.

Dacă PDL l-ar fi aruncat în luptă pe Adrian Popa, rezultatele s-ar fi prezentat astfel: Nicoară - 60%, Popa - 16%, Eckstein - 11%, Giurgiu - 9%, iar restul în jur de 1%. În cazul în care PDL nu şi-ar fi depus candidat şi independentul Giurgiu ar fi candidat cu susţinerea UNPR, PNŢCD, PIN, PPDD, Nicoară ar fi obţinut 68% din sufragiile clujenilor, Giurgiu - 16% iar Eckstein - 13%.

Alin Tişe nu ar avea nici un fel de probleme să recâştige din nou preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj. Astfel, el ar fi votat de 59% dintre clujeni, pe când candidatul USL, Horea Uioreanu, ar obţine 25% din voturi. Gheorghe Funar (PRM) şi Mate Andras Levente (UDMR) s-ar situa la 7% din intenţia de vot, iar Gheorghe Fătăceanu (PNŢCD) - la 2%. Cercetarea fiind anterioară anunţării de către Alin Tişe a candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost sondat şi un alt posibil candidat din partea PDL: prefectul Florin Stamatian. În această ipoteză, scorurile ar fi arătat astfel: Uioreanu (48%), Stamatian (37%), Mate (12%) şi Fătăceanu - 3%.

La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, cu ce partid aţi vota?", răspunsurile au fost distribuite astfel: USL - 47%, PDL - 33%, UDMR - 7%, PPDD - 6%, UNPR - 3%, PER - 2%, PRM - 1%, PNŢCD - 1%, iar celelalte două partide maghiare, PPMT şi PCM, au obţine scor subunitar. Pentru Consiliul Judeţean Cluj, votul politic pe partide ar arăta astfel: USL - 41%, PDL - 38%, UDMR - 7%, PPDD - 5%, UDMR -3%, PNŢCD - 2%, PRM - 1%, PPMT - 1% iar PCM - scor subunitar.

Conform sondajului realizat de Operations Research la cererea ZIUA de CLUJ şi REALITATEA TV Cluj, cei mai cunoscuţi politicieni clujeni sunt, în ordine, Emil Boc, Alin Tişe, Marius Nicoară şi Ioan Rus. Astfel, 100% dintre clujeni au auzit de Emil Boc, însă doar 45% au încredere în el. Ceilalţi politicieni au următoarele cifre (prima este notorietatea, a doua încrederea, în procente): Alin Tişe - 94/50, Marius Nicoară - 93/45, Ioan Rus - 81/35, Peter Eckstein-Kovacs - 64/18, Radu Moisin - 61/21, Florin Stamatian - 60/17, Daniel Buda - 57/12, Mircia Giurgiu - 56/24, Horea Uioreanu - 55/23, Mate Andras - 30/7, Adrian Popa - 19/6. Cercetarea sociologică a fost realizată pe un eşantion de 1.001 subiecţi din Cluj-Napoca, prin metoda CATI, între 23 şi 26 aprilie, înaintea adoptării de către parlament a moţiunii de cenzură. Marja de eroare este de 3,1%.

Dezinteres pentru politică

Unul din trei clujeni nu este deloc interesat de politica locală, în vreme ce altă treime vorbeşte rar despre politică, cu prieteni ori cunoscuţi, relevă un sondaj Operations Research în Cluj, la comanda ZIUA de CLUJ şi Realitatea TV. Conform studiului citat, la întrebarea "Discutaţi politica locală cu alţi oameni?", 36% dintre repondenţi au spus că discută "rar", în vreme ce alţi 29% nu discută acest subiect decât "foarte rar" sau chiar "deloc". Mai mult, la întrebarea "Urmăriţi ştirile politice locale la TV?", 30% au răspuns "rar", iar alţi 18% au răspuns că vizionează astfel de programe foarte rar sau chiar deloc. Totuşi, 27% dintre repondenţi au declarat că urmăresc ştirile politice locale "foarte des", iar alţi 26% - "des". În ce priveşte internetul, dezinteresul pentru politica locală e şi mai pronunţat: 59% dintre repondenţi nu urmăresc astfel de subiecte decât foarte rar sau chiar deloc, în vreme ce doar 9% dintre cei chestionaţi au răspuns că citesc astfel de ştiri "foarte des".

 

 

Publicitate

Comentarii

Boc pentru Cluj!

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 07:09
de cineva

Merg pe mana dlui. Boc, il vreau din nou primar la CLuj-Napoca!
raspunde

in nici un caz Boc!

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 10:14
de adriana

Clujul a prosperat dupa Funar dar Boc nu are nici un merit in legatura cu aceasta , investitorii asteptau sa plece Funar si veneau indiferent cine venea la primarie; DE LA UN ORAS DE CARE RADEA TOATA TARA A DEVENIT UN ORAS DE CARE NU NUMAI CA RADE TOATA TARA DAR NE MAI SI INJURA PE DEASUPRA si oricum ca primar Boc nu s-a ocupat de Cluj - el petrecea majoritatea timpului la Bucuresti si pentru PDL (de altfel, legatura cu primaria era legata doar de amanunte cum ar sa isi deconteze transportul Cluj - Bucuresti cu avionul cel putin o data pe saptamana din banii Consiliului Local) ;
raspunde

hai Boc!

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 13:38
de geo

draga adriana, cred ca esti dusa rau cu pluta...nu stiu de unde ai scos povestile astea!!!!! da cred ca tu nu traiesti in Cluj, sau esti doar o cr.....a nerecunoscatoare, cine rade de "acest oras?" si de ce? si de unde sti tu ca Emil Boc ca primar nu s-a ocupat de Cluj si ca-si petrecea mai mult timp in Bucuresti? erai pe langa el si nu stiu eu cumva??? si atunci cine a facut tot ce s-a facut pana acuma in cluj ? (cred ca nu-i cazul sa ma apuc sa-ti zic cate s-au facut in acest oras, pt ca orice om normal care traieste in Cluj-Napoca vede diferenta dintre Clujul pana in 2004 si dupa 2004) sooo daca e sa aleg intre nicoara si boc........ hai Bocccccc
raspunde

Incredibil !

thumb down thumb up
joi, 3 mai 2012, 11:22
de Fost membru PD

Mi se pare de cel mai prost gust ca seful unui guvern criminal, care a comis nenumarate acte de mare mitocanie indreptate impotriva unui popor care votase PD ca sa traiasca BINE, este acum pupat in fund de clujeni. Sa va fie rusine, eu am trecut prin Cluj, am stat acolo vreo cateva zile, si sincer vorbind, nu-mi vine sa cred ca PD are asemenea procente la Cluj. Sunteti absolut retardati, ati capiat ? Si spun asta nu indemnand pe cineva sa voteze USL sau indiferent ce alt partid, ci pur si simplu consternat ca exista oameni presupus spalati care ar putea vota PD dupa ce dezastru a adus acest partid in Romania.
raspunde

Alegerea lui Boc

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 11:47
de vasile

Dupa alesii pe care clujenii i-au trimis in Bucuresti incep sa am intrebari privind sanatatea acestora. sper sa-l aleaga pe Boc sa se faca de ras definitiv. Sa vedem ce poate face fara bani. Ar fi bine ca noul buget sa ia in calcul si banii pasati de boc clujenilor, peste nivelul mediu din tara. Stiam eu ca ardelenii gandesc mai incet dar nu le ajunge 8 ani?
raspunde

MITIC

thumb down thumb up
joi, 3 mai 2012, 08:55
de grisa

mitici deh. Nu crezi ca ar fi cazul sa va autoguvernati singuri si sa lasati ardealul asa incet cum gandeste sa se autoguverneze.As vedea si eu cati bani s-ar strange la visteria tarii din furaciunile care le-ati mostenit de la cotropitori.Am zis!
raspunde

@vasie

thumb down thumb up
vineri, 4 mai 2012, 11:06
de radu

intai informeaza-te si apoi pune comenturi!!! Clujul a primit la redistribuirea banilor de la buget doar 44% din cat a cotizat, printre cele mai mici procente din tara, si asta cu Boc prim-ministru!!! Necazul e ca majoritatea clujenilor sunt la fel ca tine: neinformati si naivi !!!
raspunde

un vot

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 12:44
de unu

Domnule Nicoara, aveti votul meu daca promiteti ca la AJOFM Cluj nu mai ramane securistul don daniel. Cred ca o institutie a statului nu mai trebuie sa fie condusa de securisti.
raspunde

Povesti cu pesti

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 12:58
de Gigi Duru

Nu exista, nu sunt clujenii atat de cretini sa linga unde o tara intreaga a scuipat. Piticul atomic, unealta lui Basescu si a udemeristilor, nu va avea sanse la romanii din Cluj. In plus, cine vrea sa fie un oras izolat cu un primar care nu reprezinta decat amintiri negre pentru romani?!
raspunde

piticu pervers

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 14:55
de luke

n-are ce cauta aici, dupa toate mizeriile pe care le-a facut locul lui este la parnaie
raspunde

cea mai buna varianta

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 15:13
de jojo

cea mai buna varianta este Emil Boc . Nu stiu cine rade de cluj dar este mult mai dezvoltat in toate capitolele fata de alte orase. Vezi stadion.....sport....Cfr Cluj-U Cluj, U Mobitelco U Jolidon......etccc......e de ras?:))
raspunde

Sport, jojo?

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 15:53
de Cristi

@ jojo: vad ca singurul argument e cel cu stadionul, dupa care urmeaza o insiruire de echipe. Dar stii cine a inceput studiile pentru Cluj Arena? ...ai ghicit, Marius Nicoara, cand era presedinte la Consiliul Judetean. :) Asta si ca raspuns pentru "geo" - Clujul s-a dezvoltat mult prin venirea Nokia la Jucu (multumita lui Nicoara), sa nu uitam de aceasta investitie gigantica la Cluj, dintre toate judetele tarii. Pacat ca PD-L-ul si Tise n-au stiut sa pastreze un lucru bun.
raspunde

Boc castigator

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 16:26
de paul

Emil Boc isi va adjudeca fotoliul de primar fara probleme!Succes in alegeri!
raspunde

analiza obiectiva

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 16:34
de paul

am citit comentariile, dar foarte putine spun adevarul. Eu stiu ca prin 2002 cand am ajuns la facultate de cluj napoca nu stia mai nimeni in tara, in toate topurile clujul era pe 7-8 ( asta se poate verifica). tin minte ca vroiam sa-mi cumpar adidasi si gaseam doua magazine pe eroilor cu cate 3 modele fiecare, ce mai.... la cluj era ca la dej sau mai rau plin de stifturi. Acum insa Cluj-Napoca e un oras european bine dezvoltat si care se afla pe locul I in toate topurile. in 2009 si 2010 a luat Locul I la ZECE pt Romania. Acum eu personal ma mandresc ca sunt clujean atat in tara cat si in strainatate. Si toate acestea au fost posibile doar datorita lui boc si a celora care au lucrat cu el. Lucrurile bune facute de iei trebuie apreciate, iar argumentul ca oricine era primar investitorii tot veneau nu tine. Ca daca era unul lipsit de viziune si puturos si nu avea chef,timp sau dispozitia necesara a se intalni cu investitorii cu scopul de a face proiecte care sa dezvolte clujul ce faceam??? Daca Boc le-a facut e meritul lui.
raspunde

primar

thumb down thumb up
vineri, 4 mai 2012, 14:03
de atentu`

shi Funar
raspunde

clujeni jalnici

thumb down thumb up
miercuri, 2 mai 2012, 20:29
de radu

clujenilor,daca e adevarat sondajul,se pare ca m-am inselat in privinta voastra.daca acceptati un pres,o sluga un zero ,un nimic ca si primar,inseamna ca asta sunteti si voi.niste nimicuri.cum sa pui un asemenea pupincurist ca si boc de primar?nu v-ati lamurit de el ce coloana are?dar se pare ca asa sunt si clujeni:niste presuri.
raspunde

@radu

thumb down thumb up
joi, 3 mai 2012, 11:06
de Marius

"Se pare" ca incerci sa vinzi morcovi gradinarilor, aia 'se pare'...Ne-am lamurit, cum sa nu? Mai ales ce coloana dreapta are Nicoara in parlament cand se uita la pornosaguri...Bineinteles ca pe el o sa-l votam, nu-ti fa griji! Iti vom demonstra fara putinta de tagada ca intr-adevar, nu suntem presurile tale.
raspunde

Partidul Verde

thumb down thumb up
joi, 3 mai 2012, 11:13
de CRISTIAN

Sondajele sunt in asa fel facute incat sa para ca formatiunile mici nu au nicio sansa si prin urmare nu merita votul pentru ca el va fi irosit. FALS. Cred ca am sa votez Partidul Verde, pentru ca m-am saturat de cei care ne-au tot prostit in ultimii 22 de ani. Vreau o tara curata! .
raspunde

momentul schimbarii

thumb down thumb up
joi, 3 mai 2012, 13:53
de rpg10

Eu propun sa incercam ceva nou, ceva mai liberal. Nicoara a facut lucruri reale la nivelul intregului judet, Emerson, Nokia, planurile pentru Cluj Arena sunt din perioada cand era el la Consiliul Judetean. Boc ce a facut? A bagat economia in mormant.
raspunde

Nicoara

thumb down thumb up
joi, 3 mai 2012, 14:21
de Ioan

Nicoara conduce. El merita sa fie primar. Gata cu Boc. Gata cu Apostu!
raspunde

bocii

thumb down thumb up
joi, 3 mai 2012, 16:22
de trolu

ca ardelean aveam o parere buna despre mine dar vazand cum voteaza clujenii si cat sunt de masochisti, incep sa-mi schimb parerea
raspunde

Boc e bun in opozitie

thumb down thumb up
joi, 3 mai 2012, 16:25
de Iuoras Razvan

Domnul Boc este foarte eficent in opozitie, la primarie a miscat ceva dar cred ca misca si mosul din groapa dupa unul ca Funar. Are figura de tocilar, nu de om descurcaret ca domnul Nicoara. De ce nu vrea sa evolueze d-l Boc si sa candideze la capitala sau la Presedentie ? Pentru ca bate in retragere.
raspunde

Bataie de joc?

thumb down thumb up
joi, 3 mai 2012, 16:54
de Madeleine

Salut! Ma tot intreb de ce au ramas unii clujeni cu impresia ca dl Boc a fost un primar bun? Chiar nu isi dau seama ca dupa atatia ani in care Clujul a fost condus de catre dl Funar oricine venea la primarie ar fi fost vazut ca fiind un primar bun? Ca orice lucru minor facut parea un lucru enorm? Dl Boc nu s-a implicat atat cat ar fi putut, ba din contra. A facut minimum cat se putea face pentru Cluj. Dl Nicoara a fost cel care a adus Nokia si Emerson si cel care a facut studiul pentru Cluj Arena. Este foarte important sa ne amintim aceste lucruri si sa vedem cui ii pasa cu adevarat de Cluj.Chiar vor clujenii sa fie condusi de un om precum dl Boc? Un om care garanteaza pentru oameni falsi,corupti si este condus de altii? De ce se intoarce acum la Cluj? Pentru ce? Cat timp a fost plecat dl Boc la Bucuresti am avut timp sa vedem ca in Cluj sunt si oameni de valoare, oameni carora le pasa de Cluj si vor spala imaginea orasului patata de coruptie lasata de oamenii d-lui Boc.Ii urez succes d-lui Nicoara!
raspunde

mda

thumb down thumb up
joi, 3 mai 2012, 18:09
de unguru

Hai sa-l luam de bun pe Boc, daca era sa faca pt Cluj nu mergea premier sa fim seriosi doar de imagine si nimic mai mlult.Dupa Funaru cred si eu ca a facut mult, dupa 12 ani de oras inchis.
raspunde

SUS BOC

thumb down thumb up
joi, 3 mai 2012, 22:24
de cozmin

BOC a facut cel mai mult pentru CLUJ ! El trebuie votat ! Sa sacrificat pentru clujeni !
raspunde

Boc+Apostu

thumb down thumb up
vineri, 4 mai 2012, 02:19
de Tudor

Stati linistiti ca in plina campanie electorala va fi scos la rampa dl Apostu care va spune cu cine a impartit sutele de mii de euro pe care le-a cerut drept spagi, ca doar nu i-a impartit cu mine.Apostu a furat si pt Boc iar Bica a furat si pt Tise .E posibil ca ei sa fi recunoscut deja acest lucru dupa gratii, dar inca nu e momentul sa se faca public acest lucru.
raspunde

mita electorala

thumb down thumb up
vineri, 4 mai 2012, 09:27
de dan

securistul sef don daniel de la AJOFM Cluj a sponsorizat milioane de euro pdl-ul din asa-zisele "proiecte europene". faceti un audit in institutia (inca condusa de el). don daniel a fost garantat silviu bian, cel care a fost arestat pentru luare de mita din banii de proiecte europene. sa nu uitam si faptul ca in 2009 acest don daniel a fost prins impartind mita electorala, dar a fost scapat de pdl, partid al carui membru este.
raspunde

clujul si piticul sau

thumb down thumb up
duminică, 6 mai 2012, 19:27
de kronsteienr

cineva mai jos intreba ca cine rande din cluj: si venea cu exemple din sport etc - dar domnule acesta NU este meritul domnului boc ci al cetateniilor acestui oras, ci al cluburilor sportive independente de primarie. nu imi spune mei ca daca vad un pitic chel pe stadion acestia castiga meciul........ in al doilea rnad domnule ar fi cazul sa iesi si tu din barlog sa vizitezi transilvania i nspecial sa vezi ce s-a facut in alte orase si ce s-a facut in cluj!!!!! - in CLuj daca s-a facut ceva in ultima vreme atunci s-a facut prin interemdiul facutlatiilro a universitatiilor si a institutelor independete de primarie!!!!! Apostu (omul pt care BOC a garantat) a dovedit prea bine ce a facut!!!!
raspunde

De 22 ani stam capra

thumb down thumb up
duminică, 6 mai 2012, 23:03
de cornel dumitrescu

De 22 de ani stam capra si baietii astia destepti,membrii ai diferitelor partide politice gen FUNAR,BOC,NICOARA sau MIRCEA GIURGIU(traseist politic de pe malurile Somesului,fost membru PRM si PDL) ne-o trag pe la spate,furand banul public prin metode din ce in ce mai complexe.Oare nu a venit vremea sa ne luam soarta in maini si sa le-o tragem si noi,sa alegem un om curat,transparent si care doreste sa ne faca parte la folosirea banilor nostri.Cred ca aceasta doamna Madalina Paul care are un CV destul de bun(absolventa de Stiinte Politice,implicare indelungata in proiecte ale societatii civile,proiectul Marea Alianta a Romanilor Iubitori de Adevar sau colaborarea cu primarul Sibiului,apropo de 3 mandate cum poate gestiona atat de bine un independent comunitatea sibiana?).Nu credeti ca in Cluj avem nevoie dupa atatia ani de mizerie si nerealizari in administratia locala(Oare cate sute de oportunitati au ocolit urbea noastra datorita luptelor politice si de interese care s-au dat in primarie de-a lungul anilor?Cred ca a venit timpul sa le aratam puterea noastra civica,care se manifesta tot din patru in patru ani si sa-i eliminam din viata noastra politica.Daca nu vom face acest lucru dovedim apartenenta la aceste "furturi calificate"care se perpetua de doua decenii.
raspunde

boc primar

thumb down thumb up
joi, 17 mai 2012, 09:11
de ALEX

1. ce vreti sa ne taie ca la bucurteti a taiat tot 2.a jurat cu mana pe biblie ca nu pleaca la bucureti, si a plecat prim ministru ( foarte mic) 3.a jurat cu mana pe biblie ca nu va colabora prosteste cu maghiarii si a facut-o. bravas natiune
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.