Politica

Surse: Băsescu pregăteşte schimbări în guvern

Surse apropiate Palatului Cotroceni au declarat pentru ZIUA de CLUJ că preşedintele Traian Băsescu a fost somat de către forurile economice internaţionale să opereze de îndată schimbări în zona financiar-economică a executivului.
Publicitate

Pentru ca România să nu ajungă în situaţia Greciei şi Islandei şi pentru a fi în continuare susţinută cu fonduri externe, şeful statului ar putea să meargă în următoarea perioadă până la schimbarea întregului Cabinet Boc cu unul exclusiv de tehnocraţi. Conform aceloraşi surse, pentru Ministerul Finanţelor este vizat Călin Georgescu (foto), necunoscut publicului larg, dar cu un CV de invidiat, cu o mare influenţă în mediul diplomatic şi cu susţinere în cercurile economice şi financiare internaţionale.

 

Acesta ar putea fi însărcinat chiar cu formarea unui cabinet de tehnocraţi, în cazul în care Traian Băsescu poate să îşi asigure o suficientă susţinere parlamentară, iar PDL nu îl va boicota. Călin Georgescu este secretarul general al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma, director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, membru în Consiliul Director al Centrului European de Suport, alături de Max Schön, preşedintele Asociaţiei Germane pentru Clubul de la Roma, şi Siegfried Sellitsch, membru al consiliului de conducere al secţiei austriece a Clubului de la Roma.

 

Georgescu a terminat facultatea în 1986 şi a obţinut doctoratul în ştiinţe în anul 1999. Fost Senior Fellow în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Georgescu a îndeplinit diverse funcţii în Guvernul României: consilier al ministrului Mediului, secretar general în Ministerul Mediului şi director al Direcţiei de Organizaţii Economice Internaţionale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.