Politica

UDMR nu vrea la guvernare. Kelemen: "Subiectul nu există"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, exclude o intrare la guvernare a organizației, susţinând că acest subiect nu există şi că nu există o astfel de solicitare nici din partea UDMR, nici din partea coaliţiei PSD - ALDE.
  • foto: historia.ro

    foto: historia.ro

Publicitate
 

Întrebat, luni, în ce măsură UDMR este interesată să intre la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns negativ, spunând că nu se pune o astfel de problemă. "Nu, este exclus. Nici nu există o astfel de solicitare, nici nu există o astfel de propunere, nici din partea noastră, nici din partea coaliţiei PSD - ALDE, lucrurile nu s-au schimbat. Nu se pune problema, nu există intenţie, nu există solicitare, pentru noi acest subiect nu există.

În zilele următoare noi vom avea o întâlnire cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi vom lua o decizie, probabil pe 29 ianuarie, la întâlnirea grupurilor reunite ale UDMR din Parlament despre votul la investitură, dar asta este cu totul altceva. Dar nu discutăm despre guvernare, acest subiect nu există", a spus Kelemen.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, declara că este important ca UDMR să nu voteze noul cabinet. "Dacă UDMR nu votează înseamnă că acest guvern nu va fi învestit. Dacă UDMR decide totuşi să o sprijine pe Dăncilă va fi foarte greu de împiedicat învestirea guvernului, dar în ceea ce ne priveşte pe noi vom vorbi cu toţi actorii, cu toţi parlamentarii, individual, astfel încât să încercăm să împiedicăm votarea în Parlament a guvernului Dăncilă", declara Orban.

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.