Politica

Udrea la Cluj: PMP va susţine o eventuală moţiune de cenzură a ACL faţă de ordonanţa de urgenţă cu privire la migraţia primarilor

Elena Udrea, a declarat luni, la Cluj, faptul că formaţiunea politică pe care o conduce va susţine o eventuală moţiune de cenzură a ACL pe tema ordonanţei de urgenţă cu privire la migraţia primarilor.

"Vom susţine moţiunea de cenzură pentru că este o păcăleală a lui Ponta, a PSD şi a Guvernului această OUG, scopul fiind de a obţine voturi de la primari, păcălindu-i pe aceştia că vor primi fonduri pentru proiectele lor. Îi păcălesc pe primari că îi vor sprijini cu fonduri, dar nu le vor da bani. Probabil vor fi primari care se vor lăsa păcăliţi şi vor pleca la PSD şi la partidul lui Tăriceanu. Este o acţiune strict electorală, mincinoasă, ipocrită, demagogică şi populistă, tocmai de aceea vom susţine o moţiune de cenzură pe acest subiect", a spus Udrea la Cluj.

Ordonanţa de urgenţă care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată de Guvern în data de 28 august. Conform acesteia, aleşii locali au la dispoziţie o perioadă de 45 de zile în care îşi pot exprima opţiunea cu privire la partidul din care să facă parte, putând în acest fel să îşi schimbe partidul fără să îşi piardă funcţia dobândită la alegeri. Până acum cei care îşi schimbau preferinţele politice pierdeau în mod automat mandatul.

Klaus Iohannis, anunţa că PNL şi PDL vor iniţia o moţiune de cenzură în sesiunea parlamentară care începe luni. Liderii ACL Klaus Iohannis şi Vasile Blaga au anunţat luni că moţiunea de cenzură PNL-PDL va viza teme legate de fraudarea prezidenţialelor şi a demersului Guvernului pentru permiterea traseismului politic al aleşilor locali, fiind aşteptată publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

"Am lămurit foarte clar pe ce temă se va axa moţiunea de cenzură. Noi am considerat că cel mai îngrijorător complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor: ordonanţa 45 de pregătire a alegerile, ordonanţa de legalizare a traseismului politic în administraţia publică locală. Toate aceste demersuri trebuie sancţionate şi moţiunea care va fi pregătită de specialiştii noştri în perioada imediat următoare se va axa pe acest domeniu", a afirmat Iohannis.

Publicitate

Comentarii

unde??????

thumb down thumb up
luni, 1 septembrie 2014, 22:24
de Mihaela

Stie cineva din Cluj-Napoca unde se strang semnaturi pentru sustinerea doamnei Elena Udrea la prezidentiale? Multumesc!
raspunde

nu stii unde ?!

thumb down thumb up
marţi, 2 septembrie 2014, 09:02
de ionut

Sunt proFUND dezamagit ca o sustinatoare atat de infocata nu stie unde se strang ''semnaturile''...La Pata Rat, a treia baraca pe partea stanga ( pe sensul de mers spre groapa de gunoi...).
raspunde

fix

thumb down thumb up
miercuri, 3 septembrie 2014, 09:26
de Mihaela

Aha Ionut, deci fix in locul unde te wuiesc pe tine rromii in fiecare zi intre 8-14? O sa cercetez!
raspunde

rusine

thumb down thumb up
marţi, 2 septembrie 2014, 14:09
de grigore

O vai de capu ei .Mi rusine ce candidati avem la prezidentiale .Vai de ea tara
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.