Politica

Un jurnalist din Sibiu dă de pământ cu Iohannis

Marea speranţă a românilor la reîntronarea normalităţii, preşedintele ales pe facebook, Klaus Iohannis, a cărui singură preocupare în primele opt luni de mandat pare să fi fost plimbarea şi etalarea consoartei prin lume, primeşte o lovitură usturătoare de unde, poate, se aştepta cel mai puţin.

CITEŞTE OBSERVATOR INTERNAŢIONAL.

LUMEA, ÎNTR-UN SINGUR CLICK!

********

Românii nu şi-au mai dorit un preşedinte-jucător, care le invada televizorul mai ceva ca Ceauşescu pe vremuri şi s-au ales cu un preşedinte cvasi-inexistent. Apatia prezidenţială este taxată extrem de dur de un jurnalist din oraşul de origine al neamţului. Dorin Teodorescu îşi exprimă dezamăgirea faţă de prestaţia fostului său primar într-un editorial publicat pe oradesibiu.ro, sub titlul „Ne-aţi făcut de râs, domnule Iohannis!". Vă prezentăm editorialul jurnalistului sibian în integralitate şi în grafia originală.

„După nouă luni, de la instalarea d-voastră la Cotroceni, ați ajuns de râsul presei bucureștene!
Unii se întreabă dacă mai trăiți, atât de bine vă „ascundeți" de ochiul public. Alții vă numără zilele de chiul prezidențial, din acest an, și constată că ați muncit puțin peste 60% din zilele lucrătoare. Numai prim-ministrul Ponta vă întrece, cu un neonorant procent de puțin sub 60% zile lucrate. Amândoi sunteți considerați autorii măririi fără rușine a salariilor demnitarilor, între care vă numărați. Și amândoi v-ați tras zile libere imediat după ce v-ați asigurat lefurile mărite. Ce să mai spun că amândoi ați fost inexistenți pentru România pârjolită de focul solar. Mă întreb de unde aveți atâta putere să suportați asemenea critici, sfidându-le!, de parcă ați fi umili funcționari de stat, nu ditamai demnitarii, șefii lui.

Veți spune că cei care vă critică nu v-au simpatizat niciodată, mai ales de când ați ajuns președinte. Și? Vi se pare că asta scuză criticile pe care vi le aduc? Personal, cred că de ce mi-a fost frică n-am scăpat! V-am votat cu inima strânsă, pentru că ați fost contracandidatul lui Victor Ponta. Aveam argumente să-l văd pe Ponta ca pe un pericol național, în calitate de prim-administrator al societății noastre. Și nu cred că m-am înșelat. Ponta a vrut la guvernare, dar habar nu are să administreze o țară. Poate, nici măcar un chioșc. De aceea v-am ales ca pe Iliescu, în 2000, atunci împotriva lui Vadim Tudor, bufonul de serviciu al politicii dâmbovițene.

Pe d-voastră nu aveam de ce să vă cred pericol național. Renașterea Sibiului - e-adevărat, cu minusuri, dar și cu mai multe plusuri -, după 2000, vă este și d-voastră datorată. Chiar dacă ați avut antecesori importanți, pe care niciodată nu i-ați recunoscut. Și totuși mi-a fost teamă că nu veți renunța la stilul sfinx de-a vă manifesta ca ales (și ce ales!), indiferent și rece la critici, sugestii și opinii binevoitoare. Mi-a fost teamă că nu veți renunța la plecările intempestive în concedii exotice, ca pe vremea când ați fost primarul Sibiului. Și cel mai teamă mi-a fost că nu veți face față comunicării publice specifice Capitalei României. În special, relațiilor cu jurnaliștii bucureșteni, știind că pe ei nu-i veți putea „controla" ca pe cei din Sibiu. Și toate temerile mele, în timp record, s-au dovedit întemeiate. Dar, fiți sigur, nu mă bucur!

D-le președinte Johannis,

Ați fost 14 ani primarul Sibiului, și în numai nouă luni ne-ați făcut de râs! V-ați luat zile libere, de parcă pentru asta ați vrut să ajungeți președinte; ați fost plecat din țară și noi am aflat de la jurnaliști străini; n-ați convins că sunteți pregătit să faceți ce ați promis, atunci când spuneați apăsat că veți fi președintele românilor. Măcar să fi recunoscut, public - în direct, nu virtual! - din ce motive, și tot era mai bine decât nespusul lucrurilor, pe care poporul trebuie să le știe din partea președintelui lor, pe nume... Dle Johannis, iată de ce consider că ne-ați făcut de râs, pe noi, sibienii! V-ați gândit vreodată că sibienii, care v-au ales primarul lor, de patru ori, sunt cartea d-voastră de vizită cea mai convingătoare, ca președinte al României?

Au trecut nouă luni, în care n-ați făcut nici un pas spre o nouă politică. Nu pentru că n-ați avea potențial de conducător, ci pentru că păreți ținut pe loc de trăsăturile bogatului evanghelic, aroganța seniorială și arivismul narcisiac. Vor spune adversarii d-voastră (chiar intelectuali sași sibieni respectabili!), unii poate cu siguranța bucuriei inconștiente, că ei știau, de la început, că așa va fi, că nu veți putea fi altul decât ați a fost ca primar. Lor le-aș reaminti că nimeni nu e perfect, iar plusurile realizărilor de la Sibiu puteau fi - la momentul 16 noiembrie 2014 - cel puțin motive de speranțe că veți realiza saltul de la Sibiu, la București, nu doar geografic. Ci, evident, cu concursul conștientizării punctelor slabe pe care destui vi le-au punctat public, între 2000-2014.

În încheiere, vă mai spun doar că, în noiembrie 2014, v-am votat, personal, cu speranța că veți iniția măcar ridicarea nivelului de pretenții din interiorul clasei politice românești. V-am votat și pentru că aveam semnale că erați pe valul preferințelor tinerilor alegători, din țară și din străinătate. Alegându-vă, m-am simțit solidar... ca un fel de garanție, fie și necerută de ei, din partea generației părinților lor. Și încă ceva: mai sper că, la toamnă, vom începe să numărăm și plusurile care au făcut posibilă „minunea" răsturnării rezultatului așteptat de adversarii d-voastră, la 16 noiembrie 2014".

Publicitate

Comentarii

rusine

thumb down thumb up
sâmbătă, 22 august 2015, 14:41
de gino

Si eu as da de pamant cu el .Nu a facut nimic pt.noi .Pacat de votul nostru ,Stie sa ranjeasca ,Atat..............
raspunde

marlanilor

thumb down thumb up
sâmbătă, 22 august 2015, 21:21
de alt sibian

dati ma de de pamant cu toti. De ce nu incepeti cu voi? Daca era Ponta acuma eram la mana rusilor prostalailor. Iohanis face bine ce face si cu sotia lui ce treaba aveti ma paduchilor? Va sunt geloase nevestele voastre? Sunt alte femei in politica de care va puteti lua. Taceti ma marlani de bolsevici.
raspunde

raspuns la comentariile anterioareL

thumb down thumb up
marţi, 31 ianuarie 2017, 11:52
de * Email:lucia,felicia@gmail.com

Cumparatorul nu face acte false ,el cumpara .acte false poate folosi vanzatorul,iar cumparatorul sa fie de buna credinta.In acest caz,cred ca vanzatorul este vinovat.Mereu se discuta ignorand acest aspect,ca si in cazurile de mostenire celebre cum este cel al printului Paul.
raspunde

raspuns

thumb down thumb up
vineri, 11 august 2017, 21:01
de Prisecaru Maria

Este incredibil, unde ati trait in perioada cind era prim-ministru Ponta? Ati uitat sau nu stiti ce realizari a avut.guv.Ponta. Inteleg ca sunteti simp.de dreapta, dar sa o faceti pe prostul este urit. Ce tot ii trageti cu rusii, ii mutam din coasta noastra. Germania, Ungaria, Franta au relatii comerciale, economice si nu mai sunt catalogati comunisti. Interesul tarii noastre e sa traim in pace si liniste cu toate tarile vecine si nu numai.. Gindirea dvs. este cantonata pe obsesii, fara sa vedeti realitatea...
raspunde

Zicala den batrani

thumb down thumb up
duminică, 23 august 2015, 07:46
de Badea Cartan

" Nu-i treaba oilor de unde bea magaru' apa " . Un ziarist asa de mic / Facea valuri in ibric /
raspunde

Un jurnalist din Sibiu...

thumb down thumb up
duminică, 9 iulie 2017, 19:18
de Dorin Benedek

Ha, ha, ha! Mi-a plăcut parafraza glumei cu ibricul!
raspunde

Iohanis flamandul

thumb down thumb up
duminică, 23 august 2015, 09:36
de Dan

iohanis,presedinte flamand de bani,lenes si puturos,nu era facut pentru aceasta functie dar nici poanta nu era o solutie.
raspunde

Ipocrizie

thumb down thumb up
marţi, 31 ianuarie 2017, 17:11
de Ileana

Mai întâi cugetă şi apoi grăieşte,domnule jurnalist! Nu vrei să-ţi dai nici numele,eşti doar ,,un jurnalist din Sibiu",adică un UN NIMENI,care sigur e înregimentat în tabăra celor care au furat, fură şi vor să fure fără ruşine.Sper că nu eşti ardelean,ne-ai face de ruşine.
raspunde

Presedintele Iohannis

thumb down thumb up
luni, 13 februarie 2017, 16:06
de Constantin Erbiceanu

Textul respectiv apartine precis unui postac PSD-ist si este o dezinformare penibila destinata naivilor creduli. Nu poate fi luat in consideratie !
raspunde

Maretia

thumb down thumb up
luni, 5 iunie 2017, 16:30
de Isabella

Transmiteti-i presedintelui care a uitat de bietii ROMANI, si cheltuieste cu nemiluita,parca banii poporului ar fi averea lui!!!Nu-i pasa de Romani, nici cat negrul de sub unghie.Asa cum spune romanul: Ati scapat de dracul dar ati dat peste MASA.
raspunde

salut

thumb down thumb up
vineri, 10 februarie 2017, 07:57
de ANA

IOHANIS ESTE UN DELATOR SI UN OM FALS . AR FACE ORICE SA-SI ATIGA SCOPUL LUI . II ESTE FRICA CA SE VA AFLA ADEVARUL CUM A AJUNS PRESEDINTE SI CUM A DOBINDIT ATITA AVERE PENTRU CA MAI ARE PROPRIETATI SI IN ALTE TARI. DE ACEEA DORESTE DICTATURA LUI SALE INCHIDA LA TOTI GURA.
raspunde

raspuns

thumb down thumb up
marţi, 8 august 2017, 23:35
de oana

Cred ca tu erai bun de presedinte,bautorule de beri!
raspunde

hmm

thumb down thumb up
duminică, 23 august 2015, 19:11
de george

Si ce ati vrea sa faca presedintele pentru voi? sa vina sa va dea branza? pai presedintele se ocupa de politici externe, prin vizite desigur. Presdintele mediaza si vegheaza. Ce vreti sa va dea? Vreti sa dea din gura la televizor? Nu multumesc. Chiar nu vreau sa il vad. I-am dat votul meu de incredere, si 5 ani se bucura de increderea mea totala. Apoi, la noile alegeri, mai vedem.
raspunde

ce vreau?

thumb down thumb up
duminică, 19 februarie 2017, 10:01
de fior

Ce vreau sa faca KIW? Sa muncaeasca 5 din 7 zile asa cum munceste orice bugetar.Si de ce nu mai mult de atat doar tara are multe pribleme !! Sa vedem performanta si la presedinte daca mai vrea un mandat si mariri de salariu.Asa a stabilit Ciolos ca maririle se dau in functie de performanta tuturor bugetarilor. Face deplasari in strainatate pe banii nostri.Si daca merge in vederea stabilirii unor relatii internationale care sunt rezultatele ? Vrem sa le cunoastem doar vorbea si el si Ciolos de transparenta,nu? Deplasarile la munte sunt pentru a ne privi de sus si a ne tranti cate un ranjet sfidator.Nu e bine domnule presedinte! Tara te va taxa!!
raspunde

scurta memorie a romanului ...

thumb down thumb up
duminică, 23 august 2015, 21:05
de ???

mai precis a "jurnalistului " roman . Citat din articol : " Românii nu şi-au mai dorit un preşedinte-jucător, care le invada televizorul mai ceva ca Ceauşescu pe vremuri şi s-au ales cu un preşedinte cvasi-inexistent. " . Chiar sunt curios cum "invada " Base ecranul televizorului ? Pai lipsea si el : total de pe latrine , cvasi-total de la tvr si mult la celelalte televiziuni. Aparea tot mai rar asa ca s-a prins de boicot si a inceput sa dea mesaje intre 18 si 19 , mai mult la 18,30 , dar rar de doua ori pe saptamina ( cu exceptia perioadei pre-electorale ). Cam asta erau aparitiile ( adaug si celebrele ture la Carrefur dupa scrutinuri , cam vreo 5-6 aparitii in total ). Pai daca pe Base il comparati cu impuscatul , atunci pacalici-din-carti cu aparitii zilnice la cel putin 3 televiziuni , cum e ? E drept ca Base era si inca mai este pomenit zilnic de shleahta komunistoida din "fruncea" tarii ! Asta e alta discutie ... Scrieti , numai scrieti si minunati-va de ce nu va mai baga nimeni in seama. Halal "jurnalism " !
raspunde

Presedintele tari.

thumb down thumb up
duminică, 15 ianuarie 2017, 16:26
de Bakos Attila

Atita rautate nu am vazut de cand sunt, si spun asta cand vine de la un ziarist sibian care stie foarte bine cate a facut Johannis pentru Sibu.Sa-ti fie rusine ziarist de carton ce esti.Vreau sa-ti spun ca negativismul nu e o calitate a unui om mai ales unuia care sustine ca a terminat o facultate.Dar se vede ca raul este net superior binelui.Mie mi-ar fi rusine sa-mi castig existenta cu asemenea vorbe adresate unui om care a facut foarte mult pentru orasul nostru.
raspunde

casele lui iohanis

thumb down thumb up
luni, 30 ianuarie 2017, 21:21
de bunicu

o persoana care se foloseste de acte false pentru a obtine avantaje sau bunuri -case-se numeste un excroc-cred ca este suficient pentru a caracteriz acest individ-
raspunde

...marea speranta a romanilor....

thumb down thumb up
sâmbătă, 4 februarie 2017, 22:15
de myki

ceeace contine articolul din Sibiu[nu am aflat numele autorului,pt a-l felicita!] cu privire la ,,evolutia'' d-lui Iohanis ca presedinte al Romaniei este adevarat,se confirma in proportie de 95% ,pt ca iata: In ultimele doua luni ale mandatului sau incepe sa devina f.activ in ...plan politic! Adevenit un presedinte jucator si inca ce ..jucator! Dese ori iti face impresia[sa fie doar impresie?] ca joaca pentru adversari ci nicidecum pt. cei care l-au votat si pt tara careia i-a jurat credinta! La data la care imi ,,dau cu parerea'' suntem in a cincea zi de proteste de strada mai mult sau mai putin justificate-pe care prin participarea in strada alaturi de protestatari,practic a lasat[?]impresia ca a deschis,, balul ''.Consider ca rolul presedintelui nu este cel de instigator ci unul de mediator ,sa ,,actioneze el ,volanul acestei tari ,pt romani ci nu impotriva! Daca a fost votat de 6 sau 7 mil.de alegatori,de ce oare considera ca numai cei cateva sute de romani protestatari sunt ,,ai sai'' noi ceilalti care l-am votat sau nu l-am votat, ai cui suntem?
raspunde

președintele României

thumb down thumb up
marţi, 7 februarie 2017, 11:01
de puicu

Nu trebuia ca președinte să aibă simpatia unui partid și ura pentru alt partid.Nu știe și nu vrea să fie IMPARȚIAL.A dezbinat pe români și e plin de el cochetând prea mult cu mârlănia.Oare de ce nu îl suspendă?
raspunde

Pt romani!

thumb down thumb up
sâmbătă, 11 februarie 2017, 14:58
de nari

Toti vad ca va jicniti unul pe altu, unul tine cu Ponta unul cu Iohanis si este de inteles ca fiecare sa aiba un favorit. Dragilor, in momentul de fata tara nu este condusa de Presedintele Iohanis ci de d-na Merkel ,care in curand isi va ridica mana de pe noi si vom ramane singuri si ai nimanui, apoi incet dar sigur interesele celor de afara n-e va destrama TARA , UNGURII-isi vor lua ARDEALUL, RUSII-MOLDOVA, si ce mai ramane se va imparti intre restul, iar politica lui Iohanis este una simpla aceea de a impedica orice pentru binele tarii, si care se va ajunge la imparteala care am spus-o. Unii dintre voi o sa ma face-ti nebun, sau mai stiu eu cum, insa veti vedea pe parcurs cum evolueaza lucrurile. Nu tin cu nici un partid pentru ca in momentul de fata nici unul nu este bun din cei care n-e conduc, si sa ajuns aici din vina noastra A POPORULUI pentru-ca i-am ales mereu pe aceeasi si am acceptat lucrurile cu "LASA CA MERGE SI ASA"
raspunde

Articolul de mai sus.

thumb down thumb up
sâmbătă, 11 februarie 2017, 15:27
de Racz Coloman

Acest presedinte ales nu are de aface cu Romania. Ca sa se apere de modul fraudulos de achizitionare a caselor, va tine cu dintii de scaun.
raspunde

jurnalisti de doi bani

thumb down thumb up
vineri, 17 februarie 2017, 18:51
de Mihail Plinga

O mizerie de jurnalism! Un exemplu clar de slujbas cumparat pe nimc!
raspunde

articol

thumb down thumb up
sâmbătă, 18 februarie 2017, 18:54
de Poli 21

Ziaristul lui peste ( anonim si in ceeace gindeste, asta daca are cu ce ) isi refuleaza umorile , probabil face parte din categoria celor care au cerut si nu au primit.
raspunde

Destept

thumb down thumb up
duminică, 19 februarie 2017, 13:53
de Octavian

Cine crede ca Dl Johanis nu stie, spre exemplu, ce inseamna comemorare se inseala. Ar insemna sa il crezi prost. Mare greseala si un mare neadevar. Unirea, pentru el, este altceva decat pentru romani, o comemorare, nu o sarbatoare. .Ca urmare, tot ceea ce face sau nu face este conform unui plan pe care il respecta pas cu pas. Si ca unui neamt ce este, ii sta bine. Numai ca drumul pe care paseste nu este pentru binele tarii si locuitorilor ei. Cum il consider destept, ma intreb pentru binele cui este in frunte, mai ales ca nu ii lasa sa faca bine nici pe cei hotarati sa il faca.. Timpul va vorbi. Cu siguranta.
raspunde

johannis

thumb down thumb up
miercuri, 1 martie 2017, 19:41
de marginean

Ce neam de 2 bani, adica presedintele nu are voie sa mearga la ski in ROMANIA, nu are voie sa aiba un apartament, prima doamna trebuie sa iasa in opinci si cu naframa, in timp ce penalii corupti isi fac vacantele cu toate neamurile in Dubai, Sankt Morritz, cumparaturile la Paris, au jahturi si avioane personale, de aia nu va doare capul, vi se scurge saliva cand ii vedeti cu bolidurile trecand pe rosu cu ceasurile si lanturile de aur stralucind in soare pe burta bronzata. Nu ii meritati pe Johannis nici pe doamna lui, voi cu creiere amputate de televizor si orbite de ura sovinista. "casa" lui a devenit deodata doar un "apartament" averile din strainatate sunt fulminatii de bolnavi de raca, ati vrea sa stea tot timpul pe ecran si sa ve zbiere in urechi, atunci l-ati respecta, sa se dueleze in limbaj vulgar cu analfabetii corupti din guvern, da, asta v-ar place. Nu va place ca e civilizat, stie sa se poarte in strainatate, e respectat de lumea vestica, e un garant de stabilitate intr-o republica volatila condusa de mincinosi si fanfaroni.
raspunde

SIBIU

thumb down thumb up
joi, 2 martie 2017, 17:53
de andrei dumitru cantaragiu

Mai exista si sibieni curajosi....fara frica de repercursiuni DNA sau alte institutii de forta !
raspunde

PRESEDINTE

thumb down thumb up
vineri, 3 martie 2017, 12:07
de CETATEAN

aiurea. acest individ incurca problemele pesonale cu celel de jurnalism. acum cine sa va mai inteleaga, Basescu era o mahala , cum este si acum desi nu il recomanda nimic sa mai vorbeasca TREBUIA sa o faca timp de zece ani, Iohannis este oricum mai temperat si potolit in toate discutiile,NUMAI CA V-ATI CAM OBISNUIT CU MAHALAUA. .CONSTITUTIONAL , LA CATA MAHALA ESTE IN PARLAMENT SI GUVERN , A REZISTAT DESTUL DE BINE. CAT DESPRE ACTIVITATILE PE CARE LE PRACTICA ESTE MAI MULT DECAT OK. BASESCU SPRITUIA, MOTIV PTR. CARE A FOST ASPRU UMILIT DE PSIHOPATII ANTENEI 3 SI ROMANIA TV, IOHANNIS PRACTICA SPORTUL SI ISI PLIMBA SOTIA, SPRE DEOSEBIRE DE ALTII CARE ISI SCHIMBA SOTIILE (5,6 NU SE MAI STIE CE NUMAR). PRESEDINTELEL ESTE ROMAN, IAR POLITICA ESTE EUROPEANA PENTRU CA FACEM PARTE DIN UE, ASA CA IN GENERAL COMENTARIILE PE ACEASTA TEMA SUNT MEDIOCRE LA FEL CU CEI CARE LE FAC.
raspunde

Ziaristul lui peste

thumb down thumb up
marţi, 23 mai 2017, 05:50
de SHOSHONE

Ziaristul sibian e de fapt frustratul ala de Albin Marinescu, cel care a pierdut la alegerile pentru primarie in fata lui Iohannis.
raspunde

Referitor la asa-zisul jurnalist/asa-zisul articol

thumb down thumb up
joi, 20 iulie 2017, 14:00
de Maria

Nu sunt de acord cu dvs. , mai ganditi-va si puteti reveni.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.