Politica

Un senator construieşte un bloc cu 12 etaje în centrul Clujului

Un senator acuză: construieşte un bloc cu 12 etaje în centrul Clujului pe o proprietate de-a sa şi când e criticat spune că şi alte proiecte similare au fost construite în zonă - ba mai mult, suspectează că autorizaţiile pentru acestea nu au fost acordate corect şi că va deschide procese împotriva autorizaţiilor şi va cere sistarea lucrărilor.

Alin Tişe e senator PDL şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Acum vrea să intre în afaceri imobiliare şi să construiască, pe un teren de pe strada Ploieşti 13 unde funcţionează cabinetul notarial al soţiei sale, un proiect imobiliar cu 12 etaje. Proiectul a fost analizat ieri în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.

Criticat pentru regimul de înălţime al proiectului său, Tişe arată că şi alte ansambluri imobiliare din zonă, cu lucrări mult mai avansate, au fost aprobate. "Blocul care se construieşte azi pe strada Ploieşti nr 13, lângă terenul meu, cu regim de înălţime P+12E, e autorizat corect ? Casa mea are doar P+M , iar la 5 m se construieşte un bloc P+12E . Ce spune Imoinvest ? Dar blocul care se construieşte pe str. Constanţa colt cu str. Ploieşti, la 20 m de terenul meu, de P+10E, e autorizat corect? Ce spune Florisal?", scrie revoltat Tişe pe contul său de Facebook, precizând că pentru Imoinvest şi Florisal "am o veste tristă": "voi deschide, după verificare, procese împotriva autorizaţiilor celor două societăţi şi voi cere sistarea tuturor lucrărilor".

Tişe a publicat astăzi, tot pe Facebook, şi o serie de precizări despre proiectul său: va fi dezvoltat de societatea Central Business Plaza SRL, care îi are ca asociaţi pe Camelia Tişe, soţia senatorului, şi pe fratele acestuia, Bogdan. Firma a fost constituită în anul 2013 şi având ca obiect dezvoltarea unor proiecte imobiliare.

Tişe arată că încă din 2008 Comisia de Urbanism de la Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Local Cluj Napoca au aprobat pentru zona străzilor Someşului - Constanţa - Ploieşti - Croitorilor un PUZ cu regim de înălţime de P+20E, POT 80% şi CUT 9. "Acest PUZ, aprobat în Comisia de Urbanism anterior dobândirii acestei proprietăţi de către noi, cuprindea şi imobilele existente pe str. Ploieşti nr. 9, respectiv nr. 11", explică Tişe. "Urmare a acestui PUZ pe str. Constanţa colţ cu Ploieşti s-au construit sau sunt în curs de construire mai multe proiecte imobiliare cu regim de înălţime P+10E şi P+12E: Parking Leul, Europa Business Center - Imoinvest SA sau Platinia Elite Residence - SC Drusal SA".

PUD-ul depus la Comisia de Urbanism de către SC Central Business Plaza SRL pentru imobilul situat pe str. Ploieşti nr. 9 care are un regim de înălţime de P+10E+2ER respectă în totalitate PUZ-ul aprobat, spune Tişe. "De altfel autorizaţiile date tuturor proiectelor de pe str. Ploieşti, Constanţa, Someşului au fost eliberate în baza aceluiaşi PUZ realizat şi aprobat în 2008", arată el.  "Mai mult, construcţia de pe str. Ploieşti nr. 13, autorizată şi aflată în curs de execuţie, are un regim de înălţime de P+12E este lipită de proprietatea imobiliară pentru care am depus PUD-ul la Comisia de Urbanism".

"Consider că atât timp cât alte persoane fizice sau juridice au dreptul să construiască lângă terenul subsemnatului clădiri cu regim de înălţime P+12E, este corect şi legal ca şi societatea deţinută de familia mea să poată face acelaşi lucru respectând PUZ-ul", arată Tişe. "PUD-ul depus azi nu avea nevoie de avizul Comisiei de Monumente Istorice, cum în mod eronat a afirmat unul dintre membrii Comisiei, respectiv arh. Pănescu, întrucât PUZ-ul aprobat în anul 2008 de aceeaşi Comisiei are toate avizele legale inclusiv acest aviz; el a fost însuşit de Consiliul Local Cluj Napoca prin HCFL, iar subsemnatul nu solicită nici un fel de derogare de la acest PUZ".

Mai mult, spune Tişe, imobilul de pe strada Ploieşti nr. 9 nu este monument istoric, el fiind doar situat în centrul municipiului. "Ne întrebăm de altfel cum de imobilul de pe str. Ploieşti nr. 13 (P+12E) aflat în curs de execuţie a fost avizat de Comisia de Monumente Istorice câtă vreme are un regim de înălţime similar cu construcţia propusă de noi?!", se întreabă Tişe.

Alte precizări ale acestuia:

13. Promovarea unui PUD presupune: studierea parcelelor, obţinerea unor avize de la instituţiile abilitate, acces la teren şi obţinerea autorizaţiei de construire după parcurgerea acestor etape.
14. Ca atare nu se pune problema unei construcţii de îndată, ci abia după parcurgerea procedurilor legale şi a identificării unor surse de finanţare pe care în prezent familia mea nu le deţine.
15. În concluzie arăt că proiectul imobiliar promovat în faza de PUD nu face altceva decât să solicite o aprobare legală asemenea solicitării oricărui cetăţean din Cluj-Napoca, fără nici op derogare de la PUZ, fără nici un favor din partea Comisiei de Urbanism sau a Primăriei Cluj-Napoca.
16. Consider că asemeni dezvoltatorilor imobiliari din vecinătatea terenului în discuţie, respectiv str. Ploieşti nr. 13 - Imoinvest SA (P+12E)şi str. Constanţa nr- 12 colţ cu str. Ploieşti - Drusal SA, Parking Leul, str. Someşului - SC Beyfin SA, orice cetăţean, inclusiv subsemnatul şi familia, avem aceleaşi drepturi.
17. În cazul în care se consideră că aceste proiecte imobiliare învecinate au fost aprobate prin „abuz urbanistic" cum în mod eronat s-a exprimat un membru al Comisiei de Urbanism, consider că aceste construcţii ar trebui demolate în regim de urgenţă.

 

Publicitate

Taguri

Comentarii

Rad cu lacrimi de acest domn revoltat

thumb down thumb up
vineri, 11 aprilie 2014, 11:24
de sorin

-
raspunde

boc iti multumesc inca odata

thumb down thumb up
vineri, 11 aprilie 2014, 12:06
de clujean

mai tre facute turnuri pe strada bolyai, Iuliu maniu, in fata la clubul cfr de langa dorobantilor si atunci stim sigur ca lasam masinile acasa. Incredibil noi chiar platim oameni la primarie sa se ocupe de oras :))))) Pai acolo pe ploiesti pe langa piata unde oricum de abia circuli, pe langa directia sanitara, si centru de transfuzii, pe langa liceul balcescu pe langa drumurile inguste ce mai lipsea? sa mai bagam inca cateva mii de oameni cu cateva sute de masini in zona. perfect piticule perfect .... o sa plangeti voi amar dar va fi prea tarziu.
raspunde

O sa-i avizeze nasu' proiectul

thumb down thumb up
vineri, 11 aprilie 2014, 12:16
de clujean

Din ciclul "daca si altii au putut, si nu erau senatori ca mine, eu de ce sa nu pot?". Tise, Buda si alti "investitori" imobiliari de acelasi calibru pe-o mana cu nasul si cu 50-50 au mutilat orasul asta...pe cand va termina tov. secretar UTC Boc noul PUG nu va mai ramane mare lucru de distrus din punct de vedere urbanistic (asta nu fiindca PUG-ul ar conta tare mult pentru acesti oameni extraordinari, lucru ce s-a vazut si cand exista un PUG valabil).
raspunde

se reiau vechile obiceiuri la primarie

thumb down thumb up
vineri, 11 aprilie 2014, 12:20
de popasus

bine ca la astia faimoasa comisie de urbanism da autorizatii pe banda rulanta fara probleme, iar mie sa-mi fac o amarata de casa ma obliga sa asfaltez o strada intreaga. incep sa ma intreb serios daca nu se raiau vechile obiceiuri de pe vremea lui apostu'. miar daca da, sa zica ca poate e mai ieftin sa-i mituiesc pe gunoaiele din primarie decat sa asfaltez o strada.
raspunde

......

thumb down thumb up
vineri, 11 aprilie 2014, 12:40
de clujean

am revenit la anii 90 datorita lui boc, cand un om sa ia 1 milion credit de la banca trebuia sa-si ia concediu 1 luna, iar pentru a cumpara un combinat cu spaga data cui trebuie reuseai in 2 zile, cam asa si la primaria primarului perfect.... daca vrei sa faci un cotet legal primesti actele in 5 ani daca vrei sa faci un bloc pe acoperisul unei catedrale sau peste niste morminte se rezolva in 2 zile cu spaga data cui trebuie, asta asa sa vada oata lumea cat ii de diferit boc si basescu de idolul lor tovarasul iliescu.
raspunde

rusine

thumb down thumb up
vineri, 11 aprilie 2014, 13:29
de adi

Rusine P..D.L-stilor
raspunde

dragut

thumb down thumb up
vineri, 11 aprilie 2014, 15:03
de mihai

Proiectul prezentat de firma respectiva pe strada Croitorilor unde isi are proprietatea dl Tise este atat de absurd incat te apuca plansul. 38 de locuri de parcare la 38 de apartamente, jumatate din locuri sunt suprapuse cu ceva sisteme de ridicat o masina deasupra alteia paretrul este parcare, etajul 1 parac si 2 spatiu comercial fara locuri parcare. spatiul de joaca din spate numit si spatiu "Verde" are 2 laturi din cladirea vecina de 12 blocuri si cladirea lor de 12, locul ala nu va vedea niciodata soare, ca nu are cum. Daca s-a facut o greseala, o eroare, o escrocarie la numarul 13 de ce sa se faca si la numarul 9, 11? Am vazut ca la numarul 11 deja se demoleaza casa, oare exista autorizatie pentru asa ceva? Nu ii este putin rusine la dl Tise votat si de mine din pacate sa faca asa o cladire in centrul vechi evreiesc? In zona sunt cladiri cu 5-6 etaje, Croitorilor, Constanta, complex Leul...eu vrea de 12. El vrea apartamente in centru fara locuri de parcare suficiente si fara spatiu verde si de joaca. Pe 1350m2 el e chiar fustrat de ce nu i se aproba! Oare ii poate opri cineva pe acesti oameni?
raspunde

Multumiri lui nasu Boc

thumb down thumb up
vineri, 11 aprilie 2014, 15:27
de cetateanul

Este de-a dreptul dezarmanta atitudinea senatorului Tise.Cum sa inteleaga domnia sa ca Ioan Rus si altii au fost lasati sa fure si el este obstructionat cand de fapt intentiona sa utilizeze aceleasi metode de frauda.Si sa nu uitam acest personaj este senator,este ales de catre clujeni sa faca legi bune pentru ei.Daca unii fura eu de ce sa nu fur?Asta da logica de jurist.Pai domul Tise trebuie sa-i multumeasca nasului Boc pentru ca din cauza lui a fost refuzat proiectul.Nu direct ci prin ricoseu.Boc a reusit sa-i aduca la disperare pe locuitorii de pe Macesului prin aprobarea proiectului ilegal de 376 apartamente care urmau sa distruga si una din putinele zone placute pt locuit din Cluj,dar indestula un sponsor serios din campania electorala.Oamenii deacolo au obosit sa se roage de Boc sa opreasca acest abuz,astfel si-au facut un ONG,sunt organizati impecabil,au coptat de partea lor cei mai buni avocati din Cluj si sunt hotarati sa intoarca pe dos urbanismul corupt din primarie.De ce se refuza proiectele pe banda rulanta in comisia de urbanism de cateva saptamani incoace?Simplu,pt ca unii din comisie,dar si arhitecti,consilieri locali si inspectori de la Inspectoratul de stat in constructii sau trezit cu plangeri penale bine documentate si corect argumentate de grupul de pe Macesului.Pe toate holurile din primarie ,din ISC sau OAR se discuta numai de grupul de pe Macesului.De aici vor mai veni surprize in curand pt ca cei deacolo chiar nu glumesc si au investit timp si bani multi ca sa-si apere zona in care locuiesc.Acestui grup care merita toata admiratia pt curajul lor se alatura si grupul de pe Eugen Ionescu unde un alt protejat politic vrrea sa tranteasca 6 blocuri de 8 etaje intre casele oamenilor.In concluzie certificatul de deces al coruptiei din urbanism a fost semnat pe Macesului.Felicitari celor de pe Macesului,RUSINE BOC,TISE ,RUS,DAVID si ceilalti flamanzi.
raspunde

Trist

thumb down thumb up
duminică, 19 aprilie 2015, 23:30
de trist

Asa au distrus si zona aia superba de la Iulius Mall cu huidumele alea negre, de parca numai langa lac se puteau face birouri . Cladirea aia pe locul fabrici Somes e oribila, voi nu vedeti cum se construieste acum in lume ? Tot blocuri oribile , cuburi stiti sa faceti, toata lumea va prosteste, arhitectii nostri sunt toti betivi?
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.