Politica

Ungaria este gata să ajute România să-i descurajeze pe migranți

Ungaria ar prefera să ajute România să-și protejeze granița estică în fața migrației în loc să construiască un gard la granița ungaro-română, a afirmat premierul ungar Viktor Orban, citat miercuri de agenția MTI.

"Mai devreme sau mai târziu, va fi nevoie de un sistem eficient de sigilare a graniței estice (a României), pentru că altfel România va fi copleșită de migranți și atunci va trebui ca noi, ungurii, să construim un gard la granița cu România", a explicat șeful guvernului de la Budapesta, într-un interviu acordat ziarului de limbă maghiară Bihari Naplo din Oradea.

"Noi vrem, firește, să evităm acest lucru, iar dacă va trebui vom ajuta cu plăcere România să-și protejeze granițele de est", a dat asigurări Viktor Orban, conform surselor citate.

Premierul ungar Viktor Orban s-a aflat sâmbătă și duminică la Cluj-Napoca, unde a participat la o serie de evenimente organizate cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma protestantă.

 

Publicitate

Comentarii

flotantii unguri

thumb down thumb up
joi, 5 octombrie 2017, 04:17
de orban picialaul

suntem satui de ajutorul ungurilor. Sa se ajute pe ei si sa ne lase in pace. Nu avem nevoie de flotanti in Transilvania. Sa plece inapoi in Mongolia.
raspunde

Orban

thumb down thumb up
joi, 5 octombrie 2017, 05:45
de Ed R

SI tu sa mergi inapoi in Bucurest........
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.