Religie

comentarii: 0

Papa Francisc: Dumnezeu nu este „un magician cu o baghetă magică”, teoria evoluţionistă este reală

Teoria evoluţionistă şi Big Bang-ul sunt reale, iar Dumnezeu nu este „un magician cu o baghetă magică”, a declarat Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, într-o adresare către Academia Pontificală de Ştiinţe.
comentarii: 0

Procesiune de Rusalii, la Cluj

Mii de credincioși au participat, duminică, la Cluj-Napoca, la tradiționala procesiune de Praznicul Pogorârii Sfântului Duh.
comentarii: 0

Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh, ziua întemeierii Bisericii

Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti, fiind cunoscute și sub denumirea de Cincizecime. Pentru că, în acest an, Paştele ortodox şi cel catolic au picat în aceeaşi zi, Rusaliile vor fi sărbătorite, duminică, de toţi creştinii.
comentarii: 0

Moșii de vară, sărbătoarea de dinaintea Rusaliilor. Obiceiuri și superstiții

Moșii de vară sau Sâmbăta Morților de dinaintea Rusaliilor este o sărbătoare închinată pomenirii morților. Se spune căsufletele morţilor, după ce au părăsit mormintele în Joia Mare şi au zburat slobode timp de 50 de zile, se întorc în lumea subterană în sâmbătă Rusaliilor.
comentarii: 0

Procesiune de Rusalii în centrul Clujului. Vezi programul

Pentru al șaptelea an consecutiv, clujenii sunt invitați să participe la Procesiunea de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca.
comentarii: 0

A început Ramadanul. Cum celebrează musulmanii cea mai importantă perioadă a anului

Ramadanul este cea de-a noua lună din calendarul Islamic, stabilit după mișcarea lunii, nu după cea a soarelui, ca în cazul calendarului gregorian, astfel că data este diferită de la an, la an și durează 29 sau 30 de zile.

Alte stiri din categoria Religie