Religie

Moş Nicolae, Sfântul care și-a dat moștenirea pentru a-i ajuta pe nevoiași

Ziua de 6 decembrie este ziua Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, iar cu o seară înainte, pe 5 decembrie, copiii îşi lustruiesc ghetuţele aşteptându-l pe Moş Nicolae care va trece pe la ei să le aducă celor cuminţi daruri şi o nuielusă, celor neascultători.
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 0

Cele mai frumoase FELICITĂRI de Sf. Nicolae. MESAJE şi URĂRI de Moş Nicolae

Pe 6 decembrie, toți cei care poartă numele de Nicolae, Nicoleta, Nicușor, Niculiță, Niculina, Nicu, Nicole și alte derivate ale acestora își serbează ziua numelui. Celor care doresc să transmită un gând bun, o urare sau o felicitare, le propunem câteva mesaje, serioase, cu umor sau în versuri.
comentarii: 0

SFÂNTUL ANDREI 2017. Cele mai frumoase mesaje, urări şi SMS-uri pentru sărbătoriţi

SFÂNTUL ANDREI 2017. Mesaje şi urări. Credincioşii îl prăznuiesc pe 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc, el fiind numit "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată Sărbătoare Bisericească Naţională.
comentarii: 0

SFÂNTUL ANDREI: Noaptea când apar strigoii şi fetele nemăritate pot să îşi afle ursitul

SFÂNTUL ANDREI. Noaptea ce precedă ziua Sfântului Andrei - unul dintre apostolii lui Iisus, creştinătorul neamului românesc- este asociată în tradiţia populară cu strigoi, farmece de dragoste, ghicirea ursitului şi prezicerea rodniciei anului care vine, marcând totodată debutul sărbătorilor de iarnă.
comentarii: 0

Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi obiceiuri

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este praznuită pe 21 noiembrie de creştinii ortodocşi, dar şi cei romano-catolici. Sărbătoarea este cunoscuta în popor şi sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia.

Alte stiri din categoria Religie