Religie

comentarii: 0

Episcop, despre Sărbătoarea Paştilor: "Accentul se pune mai mult pe ospăţ şi mai puţin pe înţelesul spiritual al sărbătorii"

Episcopul Greco-Catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a constatat că, astăzi, accentul se pune mai mult pe ospăţ şi mai puţin pe înţelesul spiritual al Sărbătorii Paştilor, pentru mulţi, bucatele fiind mai importante decât motivul celebrării, Învierea lui Hristos.


comentarii: 0

Duminica Floriilor, obiceiuri şi tradiţii

Floriile sau Duminica Floriilor marchează ultima duminică dinaintea Învierii Domnului şi reprezintă intrarea triumfală a Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim.
comentarii: 0

Personalul neclerical din instituțiile teologice va primi salarii mai mari

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind modificarea legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, care se referă la personalul neclerical angajat în unităţile şi instituţiile de învăţământ teologic, respectiv în unităţi de formare a personalului clerical.
comentarii: 2

Rusia, pe cale să interzică organizaţia Martorii lui Iehova. Comisia Helsinki spune că e un abuz

Ministerul rus al Justiției a decis suspendarea activității organizației Martorii lui Iehova, acuzată de extremism în Rusia şi vrea să fie scoasă în afara legii. Comisia Helsinki condamnă aplicarea nedreaptă și abuzivă la Martorii lui Iehova, de către Federația Rusă, a Legii federale privind contracararea activității extremiste.

Alte stiri din categoria Religie