Religie

Mănăstirea Nicula îşi aşteaptă din nou pelerinii VIDEO

Zeci de mii de credincioşi vor lua cu asalt şi anul acesta Mănăstirea Nicula cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, în 15 august. Pelerinii vor porni spre Nicula pe jos, cu maşina, cu autocarul sau cu trenul, în ziua evenimentului sau chiar cu o zi înainte. Din acest motiv, firmele de transport, dar şi poliţia şi jandarmeria s-au pregătit din timp pentru a face faţă valurilor de credincioşi.
Publicitate
 

Există tradiţia pelerinajului pe jos spre Nicula, dar sunt tot mai puţini credincioşii care mai respectă acest obicei. Oamenii vin cu maşini personale, cu autocare închiriate sau curse regulate de călători. Cei mai mulţi aleg, însă, deplasarea cu trenul. Se ştie însă de acum: va fi din nou puhoi de lume la Nicula.

Pentru a asigura deplasarea călătorilor în cele mai bune condiţii, pe calea ferată vor circula suplimentar mai multe trenuri Regio către şi dinspre Gherla şi Dej. Este vorba de trenurile pe relaţia Cluj-Gherla şi retur, Cluj-Dej şi retur, de garniturile care fac legătura între Gherla şi Bistriţa, Dej şi Ilva Mică, respectiv Bistriţa şi Dej.

TRENURI DE SF. MARIA

sursa: CFR Călători

TREN RUTA PLECARE SOSIRE

Regio 13310 Cluj-Gherla 12.10 13.16

Regio 13311 Gherla-Cluj 14.05 15.12

Regio 13314 Gherla - Dej 13.45 14.06

Regio 4300 Cluj-Dej 03.52 05.06

Regio 13312 Gherla-Bistriţa 14.18 16.32

Regio 4484 Dej-Ilva Mică 14.24 16.13

Regio 4107 Bistriţa-Dej 05.05 06.13

"Si anul acesta, Societatea de Calatori prin intermediul sectiei de transport feroviar din Cluj a organizat suplimentarea unor trenuri aflate în circulaţie, respectiv punerea în circulaţia unor trenuri suplimentare pentru deplasarea la aceasta mare sărbătoare creştină", a declarat Gelu Dârgău, şef divizie călători Regia CFR.

La Nicula, slujbele au început încă de luni. Mâine, în ajunul sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, va fi oficiată Vecernia cu Litie, urmata de scoaterea din biserică a Icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului si purtarea ei in procesiune. A doua zi, pe 15 august, cand ortodocşii vor prăznui Adormirea Maicii Domnului, va fi oficiata Sfanta Liturghie Arhiereasca.

Reporter: Raluca Chirilă
Imagine: Florin Dan

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.