Religie

Sărbătoare la Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie din Cluj

Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din cartierul clujean Mărăşti, adresat bolnavilor oncologici în fază avansată a bolii, și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul spiritual.
Publicitate
 

Evenimentul a fost marcat de Liturghia Arhierească oficiată de episcopul-vicar al Clujului, Vasile Someșeanul, și Te Deum, în prezența a circa 100 de persoane.

"Suferința este ceva ce ne sensibilizează pe fiecare, fie că suntem bolnavi sau sănătoși. Acest centru s-a edificat atât cu sprijinul ierarhilor noștri, dar și cu ajutorul autorităților administrative la nivel local, județean și guvernamental. Ceea ce a contat însă, în mod deosebit, a fost solidaritatea, compasiunea și dragostea față de Dumnezeu", a punctat Vasile Someșeanul.

Demararea construcţiei Centrului de Îngiriji Paliative Sfântul Nectarie a început în anul 2009, cu binecuâvntarea mitropolitului Clujului, Bartolomeu Anania, sub coordonarea episcopului-vicar Vasile Someşanul. Investiţia finală a ajuns la aproximativ 4 milioane de lei, bani proveniţi din donații, sponsorizări, respectiv din partea autorităților locale și centrale.

Aşezământul se adresează bolanvilor oncologici în fază avansată a bolii.

Personalul este constituit din trei medici, patru asistente medicale, şase infirmiere, asistenţi sociali, preot, psiholog, bucătar, personal administrativ. În cadrul aşezământului lucrează şi mai multe măicuţe. Aşezământul dispune de 20 de paturi pentru bolnavi, două camere cu câte două paturi pentru aparţinători, grupuri sociale, ambulatoriu de specialitate, centru de zi, paraclis, spaţii administrative. Pacienţii beneficiază de tratament medical dar şi de consilierea spirituală şi psihologică. De consiliere pot avea parte și familiile bolnavilor.

 

 

 

 

Publicitate

Comentarii

20 paturi? :))))))))))))))))))

thumb down thumb up
duminică, 10 noiembrie 2013, 12:08
de ion

pt. neamurile lui andreicut securistu? 1 milion euro, 30 de angajati pt. 20 de locuri de bolnavi???????????????????? RUSINE BOOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRR!
raspunde

bataie de joc la adresa amaratilor din spitale

thumb down thumb up
duminică, 10 noiembrie 2013, 14:03
de Gadea

"cu ajutorul autorităților administrative la nivel local, județean și guvernamental" biserica isi face spitale de lux pt. preaimbuibatele fete ale prelatilor
raspunde

Despre prostie si intoleranta

thumb down thumb up
luni, 11 noiembrie 2013, 05:59
de Stefan

Tovarasi atei si sectanti, daca veti face cancer s-ar putea sa aveti nevoie de acel spital.
raspunde

JEGUL

thumb down thumb up
luni, 11 noiembrie 2013, 10:45
de Edelacluj

Despre indivizi din categoria - de ion şi de gadea- nu merită povestit. Când o sumă întreagă de oameni se sacrifică în a ajuta muribunzii şi se găsesc jeguri ca cei de nepomenit, înseamnă că societatea este cu adevărat bolnavă. Oare prostia este atât de mare încât să nu pricepi că este vorba despre bolnavi oncologici aflaţi în fază avansată a bolii ? Oare jegul a umplut până acolo minţile unora încât să nu priceapă ca în acest unic aşezământ vin cei disperaţi- bolnavi sau familiile acestora- pentru a găsi ajutor? Şi chiar dacă aşezământul s-a făcut sub patronajul bisericii ortodoxe, internarea se face indiferent de ce religie eşti. Se va face chiar şi pentru cei ce au în cap doar jeg.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.