Sănătate

Clujenii se îmbolnăvesc pe capete. Spitalul de Boli Infecţioase, luat cu asalt

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca se confruntă în această perioadă cu un număr din ce în ce mai ridicat de cazuri de pacienți diagnosticați cu infecții respiratorii, și nu numai.
Publicitate
 

Astfel, numărul bolnavilor cu infecții respiratorii care s-au adresat camerei de gardă a instituției sanitare clujene în zilele de 9, 10 și 11 februarie a fost, în medie, de 95 de persoane consultate zilnic, cu 26% mai mult comparativ cu finalul lunii ianuarie când la camera de gardă se înregistrau 75 de cazuri în fiecare zi.

În ceea ce privește ziua de luni, 12 februarie, numărul pacienților consultați a ajuns la 99, dintre care 26 au și fost internați. În acest fel, numărul bolnavilor cu infecții respiratorii internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj a ajuns la 182.

„Numărul extrem de mare de consultații pe care medicii de la Camera de Gardă a SCBI le acordă în această perioadă, dar nu numai, justifică pe deplin înființarea unui compartiment de primiri urgențe.

Utilitatea unei asemenea măsuri, pentru care spitalul a mai cerut avizul Ministerului Sănătății, derivă, în principal, din faptul că în acest fel ar scădea timpul de așteptare al pacienților ce se prezintă pentru a fi consultați în regim de urgență" a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Reprezentanții SCBI reamintesc tuturor aparținătorilor care au pacienți spitalizați rugămintea de a respecta programul limitat de vizite instituit la nivelul instituției. Totodată, aceștia sunt rugați să poarte echipamentul corespunzător, respectiv botoșei, mască și halat, dar și să respecte regimul alimentar recomandat pacienților și să nu suplimenteze hrana acestora cu alimente provenite din afara spitalului.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.