Dr. Quinn: Miracolul din leacurile bunicii – rostopasca tratează peste 100 de afecțiuni

Dr. Quinn: Miracolul din leacurile bunicii – rostopasca tratează peste 100 de afecțiuni
În popor, rostopasca este numită și “darul cerului” sau “negelariță”, pentru că are puterea să vindece negii. Însă acesta este doar unul dintre zecile de efecte benefice pe care le are asupra organismului.

Această plantă cu aspect banal și floricele galbene este una dintre cele mai puternice plante de pe pământ! Cercetătorii ucraineni afirmă că rostopasca are efecte pozitive în tratarea unor forme de cancer, precum cel ovarian, faringian, ano-rectal, de colon, de sân, de piele, dar și în pancreatită sau unele boli ale ficatului.

Rostopasca este bogată în alcaloizi, sparteină, vitamina C, ulei volatil, flavonoizi, saponoide, săruri minerale, compuși care o recomandă în tratamentul multor afecțiuni, atât externe, cât și interne. Printre cele mai importante se numără colicile biliare, dischinezia biliară, acneea, negii, eczemele, psoriazisul, enterocolitele, hepatitele acute și cronice, etc.

De la rostopască se utilizează partea aeriană a plantei, tulpina, frunzele și florile. Înflorește din aprilie până în septembrie şi se culege, spun bunicii noștri, numai în zilele însorite. Pe vreme ploioasă, rostopasca se închide la culoare, iar principiile sale active se pierd. În medicina naturistă se poate utiliza sub formă de pulbere, tinctură, infuzie și cataplasmă, în funcție de afecțiunea pe care vrem să o tratăm. Imediat după culegere, tulpinile de rostopască se pun la uscat în strat subțire, într-un loc umbros și lipsit de umiditate.

Vezi moduri de întrebuinţare si beneficii.

 

Loading...
Comenteaza