Echipamente pe fonduri norvegiene pentru diagnosticarea cancerului la Cluj

Echipamente pe fonduri norvegiene pentru diagnosticarea cancerului la Cluj
Patru unităţi spitaliceşti din România, între care Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca, au fost dotate cu echipamente medicale de diagnostic precoce în oncologia pediatrică, printr-un proiect de 5,6 milioane de euro, cu finanțare norvegiană.

''Proiectul cu finanțare printr-un grant norvegian și-a propus îmbunătățirea sănătății publice prin reducerea inegalității în domeniul sanitar. S-a derulat în patru centre de profil, în unități medicale din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

Am dorit crearea unor centre dotate pentru diagnosticul precoce al pacienților din domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice, astfel încât să putem stabili un tratament oncologic multidisciplinar. În plus, proiectul urmărește evoluția pacienților pe perioada tratamentului și posttratamentului.

S-a achiziționat aparatură medicală, 3 RMN-uri, dotate cu sistem de monitorizare la distanță și aparate de anestezie pentru București, Cluj-Napoca și Iași, un ecograf la Timișoara, și au fost instruiți 289 de specialiști, medici, asistente și infirmiere'', a spus doctorul Cătălin Vlad, de la Institutul Oncologic, citat de agerpres.ro. 

Loading...
Comenteaza