Sănătate

Pline de GRĂSIMI BUNE şi EXTREM de SĂNĂTOASE: protejează INIMA, OASELE şi SISTEMUL NERVOS, previn CANCERUL şi DIABETUL

Considerate a fi cele mai sănătoase nuci din lume, datorită faptului că au cel mai mare conţinut de grăsimi mononesaturate benefice, aceste delicii exotice sunt nişte surse excelente de vitamine şi minerale.
  • Sursa foto: http://stalkerville.net/recipe/caramel-glazed-macadamia-nuts/

    Sursa foto: http://stalkerville.net/recipe/caramel-glazed-macadamia-nuts/

Nucile macadamia sunt cultivate în climatele tropicale din Australia, Brazilia, Indonezia, Kenya, Hawaii, Noua Zeelandă şi Africa de Sud, fapt ce le transformă în nişte veritabile delicatese tropicale. Sunt o sursă bogată de vitamina A, fier, proteine, tiamină, riboflavină, niacină şi folaţi.

De asemenea, conţin cantităţi moderate de zinc, cupru, calciu, fosfor, potasiu şi magneziu, alături de polifenoli, amino acizi şi seleniu. Sunt, în acelaşi timp, o sursă bună de fructoză, glucoză şi maltoză, astefl că aduc numeroase beneficii sănătăţii. 

Protejează inima

Nucile macadamia nu conţin deloc colesterol, fiind extrem de benefice pentru reducerea nivelului de colesterol. Fiind bogate în grăsimi mononesaturate sănătoase, consumul lor contribuie la curățarea arterelor, la reducerea nivelului de trigliceride şi a riscului apariţiei bolilor coronariene.

Sursă bogată de proteine

Aceste nuci sunt o sursă bogată de proteine, substanţe esenţiale pentru ţesuturile musculare şi pentru buna funcţionare a oraganismului. Dea semenea, combinate în diverse pretparate culinare, au beneficii directe asupra părului, unghiilor şi pielii.

Hrană pentru creier

Nucile macadamia protejează şi îmbunătăţeşte sănătatea sistemului nervos. Datorită cuprului conţinut, ajută ca neurotransmiţătorii să transmită adecvat semnalele chimice.

Protector al oaselor

Fosforul din nicule macadamia joacă o varietate de roluri, inclusiv cea de a proteja sănătatea oaselor şi a dinţilor sau de a facilita absorbția și transportul de substanțe nutritive. Calciul, de asemenea, ajută la formarea dinților și oaselor, iar manganul ajută organismul să depună țesut osos nou, astfel încât scheletul rămâne puternic odată cu înaintarea în vârstă. Nu în ultimul rând, omega 3 previne osteoporoza şi reduce severitatea artritei.

Previn diabetul

Un alt beneficiu importante ste conţinutul ridicat de fibre, care ajută la reglarea sistemului digestiv şi la prevenirea diabetului. Studiile au arătat că fibrele sunt benefice şi în reducerea riscului de a face cancer, complicaţii ale colonului, a pietrelelor la rinichi şi a litiazei biliare.

Ideale în diete

Grăsimile mononesaturate conţinute de nucile macadamia controlează arderea grăsimilor şi reduc apetitul, fiind ideale în curele de slăbire. Consumate cu regularitate, aceste nuci sunt o mâncare saţioasa, care favorizează pierderea kilogramelor în plus.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.