Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: "Sperăm să rămână în ţară cât mai mulţi medici"

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii:
Rareş Trişcă, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi-a exprimat speranţa ca după apariţia legii salarizării, care prevede salarii majorate pentru personalul din sistemul sanitar, cât mai mulţi medici să rămână în România.

Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă la Institutul Oncologic Ion Chiricuţă din Cluj, dacă legea salarizării va avea ca efect rămânerea medicilor în ţară, în condiţiile în care prevede salarii majorate pentru personalul din sistemul sanitar, Rareș Trişcă (foto) a răspuns că speră ca un număr cât mai mare de medici pregătiţi în România să rămână în ţară.

”Eu cred că da şi sperăm să rămână cât mai mulţi în ţară. Sperăm să îşi dorească cât mai mulţi medici pregătiţi în România să rămână în România”, a spus acesta.

Fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat, la rândul său, că România poate urma modelul Poloniei unde, după majorarea salariilor din sistemul medical, medicii nu au mai plecat să lucreze în alte ţări.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, declara, luni seară, la TVR 1, că toate salariile bugetarilor vor creşte 25% de la 1 ianuarie 2018, afirmând că "efectul pervers" al creşterii salariilor este tocmai faptul că se vor colecta mai mulţi bani la bugetul de stat.

Loading...
Comenteaza