SEMINŢELE INCREDIBILE: combat CANCERUL de COLON şi de PROSTATĂ, elimină CALCULII BILIARI, protejează INIMA

SEMINŢELE INCREDIBILE: combat CANCERUL de COLON şi de PROSTATĂ, elimină CALCULII BILIARI, protejează INIMA
Deşi este cultivată pe arii destul de extinse la noi în ţară, această plantă este relativ puţin cunoscută pentru proprietăţile terapeutice ale seminţelor sale.

Inul, plantă textilă perenă ce se prezintă sub formă de tufe, este folosită în că de acum 30.000 de ani, conform primelor atestări arheologice. În România este cultivată pe suprafețe relativ întinse pentru fuior sau pentru semințele oleaginoase. Inul pentru fuior este mai înalt și mai puțin ramificat decât cel pentru ulei.

În scopuri medicinale se folosesc numai semințele ajunse la maturitate completă, care au puternice efecte curative.

Reduc nivelul colesterolului

Studiile arată că un consum regulat de seminţe de in poate contribui la reducerea nivelului de colesterol în cazul persoanelor care suferă de hipercolesterolemie.

Protejează inima

Aceste seminţe au proprietatea de a stimula funcţia arterială şi de a preveni formarea trombilor în vasele sangvine.

Ameliorează crampele mentruale

Consumul seminţelor de in ajută, de asemenea, la diminuarea intensităţii crampelor menstruale. Atenuează durerile menstruale

Elimină pietrele la fiere

Cercetătorii au constatat că seminţele de in ajută la prevenirea şi chiar la eliminarea calculilor biliari (pietre la fiere).

Alungă constipaţia

Cosnumul seminţelor de in este recomandat persoanelor care au probleme cu digestia şi care suferă frecvent de constipaţie. Datorită conţinutului bogat în fibre, ele au un uşor efect laxativ, stimulâng digestia şi ajutând la eliminarea toxinelor din organism.

Alungă insomnia

Aceste seminţe sunt benefice sistemului nervos, contribuind la combaterea oboselii, la controlarea stresului şi la alungarea insomniilor.

Combat migrenele

Persoanele care se confruntă frecvent cu migrene ar putea scăpa de ele prin introducerea în dieta lor a acestor mici seminţe.

Atenuează simptomele sindromului de colon iritabil

Datorită conţinutului bogat în fibre, seminţele de in sunt indicate persoanelor care suferă de sindromul de colon iritabil.

Bune la slăbit

Tot datorită fibrelor conţinute, seminţele de in faciliteaza pierderea în greutate prin conferirea rapidă a senzaţiei de saţietate şi prin scăderea poftei de mâncare. 

Previn apariţia cancerului de colon şi de prostată

Seminţele de in sunt una dintre cele mai bune surse de lignani, substanţe care previn în special cancerul de prostată şi pe cel de colon.

 

Loading...
Comenteaza