SUPERSTARUL bucătăriei româneşti: ideală în CURELE de SLĂBIRE, previne CANCERUL, tratează ULCERUL şi CONSTIPAŢIA

SUPERSTARUL bucătăriei româneşti: ideală în CURELE de SLĂBIRE, previne CANCERUL, tratează ULCERUL şi CONSTIPAŢIA
Se găseşte pe toate tarabele, la preţuri rezonabile, fiind una dintre legumele vedetă ale bucătăriei româneşti, folosită la prepararea unora dintre cele mai cunoscute bucate tradiţionale. La fel de apreciate îi sunt şi proprietăţile terapeutice.

Bogată în substanţe ce ne ajută să luptăm împotriva multor boli, printre care se numără şi temutul cancer, varza poate fi considerată un aliment-minune care ne-a căzut "din cer" pentru a ne întări sănătatea. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de varză.

Varza stimulează imunitatea şi previne bolile grave. În plus, nu are gust rău. Ideal ar fi să mâncăm varză de trei ori pe săptămână pentru că este bogată în vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E şi K) şi minerale (magneziu, potasiu, calciu, fier) care, printre altele, ajută organismul să facă faţă agenţilor patogeni (virusuri şi bacterii) cu care venim zilnic în contact.

Tratează constipaţia şi reglează digestia. Sucul de varză tratează ulcerul şi protejează mucoasa stomacului. Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate. Femeile care alăptează îşi pot aplica pe sâni frunze de varză pentru a scăpa de senzaţia de durere.

Betacarotenul din varză protejează vârstnicii de cataractă.

Varza este aliment-vedetă în curele de slăbire, fiind săţioasă şi slab caloric. Varza roşie reduce riscul de Alzheimer. Antioxidanţii din varză ajută pielea să fie mai luminoasă şi o protejează de efectele poluării şi ne fereşte de cancer.

Dieta cu supă modelează silueta. Nu este recomandată pentru perioade lungi de timp, însă, pe termen scurt, dieta cu supă de varză face minuni pentru siluetă pentru că favorizează pierderea rapidă a kilogramelor acumulate în plus. Persoanele care nu suportă gustul supei de varză pot lua suplimente naturiste, sub formă de capsule, pe bază de varză.

25 de calorii aduce organismului 100 g de varză

Loading...
Comenteaza