Tehnologia în casele românilor: confort suplimentar, dar cu preţul stresului

Tehnologia în casele românilor: confort suplimentar, dar cu preţul stresului
Pentru o treime din populația din opt țări europene tehnologia din locuinţe generează o viață mai stresantă și mai complicată. Ungurii şi britanicii atacă prezenţa tehnologiei în casele lor.

Cei care critică cel mai mult introducerea tehnologiei în casă sunt maghiarii și britanicii, aproape jumătate dintre respondenți (46% dintre cei chestionaţi în fiecare dintre cele două țări) afirmând că aceasta le face viața mai complicată. 
 
Mai mult de jumătate dintre maghiari (52%) consideră că, din acest motiv, viețile lor sunt mai afectate de stres decât în urmă cu 10 ani. Viața a devenit mai stresantă și pentru 51% dintre cehii participanţi la studiu.
 
Creșterea utilizării tehnologiei în gospodării are și o parte pozitivă. Două treimi dintre respondenți au admis că tehnologia asigură un confort sporit și că ajută la îmbunătățirea eficienței energetice. Cei mai mari susținători sunt italienii și turcii, 87 respectiv 84% susţinând că tehnologia le face viața mai ușoară. 
 
Românii se clasează pe locul trei, 81% dintre respondenți considerând că utilizarea tehnologiei în casă le ușurează viaţa de zi cu zi. În acelaşi timp, o treime dintre respondenţi cred că aceasta duce și la creșterea stresului. 75% dintre români sunt de părere că tehnologia ajută la economisirea de energie, ideea fiind împărtăşită de 64% dintre germani și 46% dintre suedezi.
 
Rezultatele fac parte din studiul “Trăind în Europa”, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria în decembrie 2016.

Loading...
Comenteaza