Sănătate

Top 3 vitamine pentru sănătatea ta

Specialiştii în nutriţie spun că alimentele sunt cea mai bună şi cea mai sigură sursă de vitamine. Mai mult, vitaminele ajută organismul să funcţioneze optim.

Astfel, complexul vitaminelor B, în special B6 şi B12, ajută sângele, nervii şi sistemul imunitar să funcţioneze optim. Deficienţa în organism a acestor vitamine reprezintă un factor de risc pentru bolile de inimă şi atacul cerebral. Cantitatea zilnică recomandată pentru o persoană sănătoasă este de 1,3 miligrame de B6 şi 2,4 micrograme de B12.

Cerealele integrale, germeni de grâu, bananele, fasolea, nucile, carnea de pui şi cea de peşte reprezintă cea mai bogată sursă de vitamina B6, iar ouăle, lactatele, carnea de vită şi cea de porc sunt surse bogate în vitamina B12. Potrivit specialiştilor, un pahar de iaurt şi o banană, 30 de grame de seminţe de floarea-soarelui şi 60 de grame de friptură de vită oferă organismului necesarul zilnic de Vitamina B12 si B6.

CITEŞTE AICI DETALII DESPRE EFECTELE BENEFICE ALE VITAMINEI C ŞI D

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.