Sport

Baschet | U-BT a învins-o pe SCMU Craiova

Campioana României la baschet masculin își continuă marșul spre un nou titlu. Clujenii s-au impus pe terenul lui SCMU Craiova, vineri, în etapa a noua din Liga Națională.
  • Cu 29 puncte, Zeljko Sakic a fost cel mai bun marcator de pe parchet/Foto: championsleague.basketball

    Cu 29 puncte, Zeljko Sakic a fost cel mai bun marcator de pe parchet/Foto: championsleague.basketball

Publicitate
 

S-a terminat 105-94, deși emoțiile nu au lipsit pe final în tabăra ardelenilor. Echipa lui Mihai Silvășan a avut la un moment dat un avantaj de 24 puncte pe tabelă. Gazdele au fost, însă, aproape de o revenire spectaculoasă.

În debutul sfertului 4, scorul a devenit 84-74. Craiova s-a apropiat apoi la patru puncte de formația clujeană (84-80). În ultimele minute, scorul a continuat să fie strâns (93-88, 99-92). Până la urmă, U-BT a pus din nou stăpânire pe joc și s-a impus la 11 puncte diferență.

Cu 29 puncte, Zeljko Sakic a fost cel mai bun marcator de pe parchet. Din lotul campioanei U-BT au mai ieșit în evidență Lasannah Kromah (25 puncte), Nandor Kuti (15 puncte) și Adomas Drungilas (10 puncte). Principalii marcatori ai Craiovei au fost Jamar Samuels (26 puncte), Goran Martinic (25 puncte) și Ivan Siriscevic (20 puncte).

După victoria de la Craiova, campioana României revine pe prima poziție din Liga Națională, cu 16 puncte. Pentru "studenți" urmează partida de debut din faza secundă a grupelor Fiba Europe Cup, programată marți, de la ora 20:00, la Sala Polivalentă, împotriva echipei olandeze Donar Groningen.

"E o victorie meritată. Cred că apărarea din sfertul al treilea a făcut diferența. Craiova e o echipă care marchează extraordinar de bine, au multe puncte meci de meci. Din păcate, nu am reușit să îi ținem sub media lor.

Au jucători foarte talentați și ne-am dorit mult să îi ținem sub această medie. A apărut, din nou, acea relaxare, acele momente de neatenție în care o echipă cu așa jucători talentați precum ai Craiovei te taxează și, de la 24 de puncte, în trei-patru minute au revenit sub 10.

Nu a fost în regulă acel moment, însă ne-am ținut tare și am învins. Țin să îi felicit pe băieți", a declarat antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan, pe site-ul clubului.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.