Sport

Becali: “Paszkany guvernează Ardealul şi Bucureştiul”

Aflat ieri la Cluj, Gigi Becali l-a atacat din nou pe finanţatorul CFR, pe care-l consideră principalul vinovat pentru amploarea luată de scandalul “Valiza”.
Publicitate

 Patronul Stelei s-a prezentat, ieri, la Curtea de Apel Cluj, pentru prima dată de la începerea procesului în cazul “Valiza”. Becali l-a luat din nou la ţintă pe Arpad Paszkany, despre care spune că se află în spatele întregului scandal care a fost orchestrat de la Cluj, însă nu i-a uitat nici pe Daniel Morar şi Doru Ţuluş, numindu-i “servitorii lui Paszkany”.

 

Latifundiarul din Pipera a ajuns, în jurul orei 12, în faţa Curţii de Apel Cluj, însoţit de cei trei bodyguarzi, printre care şi celebrul “Fane”. Becali nu s-a grăbit să urce spre sala de judecată şi a răspuns amabil întrebărilor jurnaliştilor. “Nu mi-e frică mie de judecată. E ca şi cum tu ai intra într-o brutărie, ţi-ai cumpăra o pâine şi apoi ţi s-ar face dosar penal pentru că ai cumpărat pâinea”, a spus Becali cu zâmbetul pe buze.

 

Apoi, l-a luat la ţintă pe finanţatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany, despre care a spus că influenţează deciziile Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi pe Daniel Morar, procurorul-şef, şi pe adjunctul Doru Ţuluş. “Voi cum vă simţiţi, români din Ardeal, să vă controleze Paszkany?”, i-a întrebat Becali pe jurnaliştii prezenţi. “Paszkany e guvernatorul Ardealului şi dictează DNA-ului de la Bucureşti. Păi, Morar şi Ţuluş sunt servitorii lui. Oricum, ardelenii adevăraţi îl iubesc pe Becali. Eu am încredere în justiţie, dar nu în asta de la voi, de la Cluj, care-i controlată de Paszkany”, a mai spus latifundiarul din Pipera.

 

Finanţatorul Stelei şi-a dat cu părerea şi despre meciul de anul trecut, din 7 mai, dintre “U” şi CFR, care a dus titlul de campioană în Gruia şi care a declanşat dosarul “Valiza”. Becali a spus că, în primă fază, l-a suspectat pe Fabio Bilica de “blat”, după ce brazilianul a comis penalty-ul din care Cadu a marcat golul victoriei. Apoi, şi-a schimbat părerea în urma interviului lui Bilica din “Gazeta Sporturilor”, în care fundaşul a recunoscut că a fost contactat de jucătorii străini de la CFR pentru a juca mai lejer în meciul direct, însă a refuzat. “Am crezut prima dată că băiatul acela nu şi-a apărat corect şansele după ce a făcut penalty-ul.

 

N-aţi văzut ce a declarat? Că i s-a propus ceva la meciul ăsta. Până la urmă, cred că a jucat corect”, a mai spus Becali. Apoi, însoţit de bodyguarzi, a intrat în clădirea Curţii de Apel, unde a fost solicitat de către unul dintre oamenii de pază pentru o fotografie. “Uite, v-am zis că ardelenii adevăraţi îl iubesc pe Becali! Zi, pe tine te controlează Paszkany?”, l-a întrebat Becali pe omul de ordine, spre amuzamentul general, fiind satisfăcut de răspunsul negativ al acestuia.

 

Reporterii ZIUA de CLUJ au încercat pe parcursul zilei de ieri să obţină o poziţie a finanţatorului CFR legată de declaraţiile lui Gigi Becali. Din păcate, nici unul dintre conducătorii campioanei nu a putut fi contactat, “feroviarii” aflându-se, de altfel, în “silenzio stampa”.

 

Premii pentru adversarele CFR-ului

 

Finanţatorul Stelei a spus că nu se va lăsa descurajat de acuzele de corupţie venite după ce a încercat să-i motiveze financiar pe jucătorii “U” Cluj şi a anunţat prime pentru toţi adversarii “feroviarilor” din retur. “O să premiez toate echipele care joacă cu CFR-ul. Pe toţi îi premiez! Am vorbit şi cu Mititelu şi i-am promis o primă foarte mare. N-aţi văzut voi aşa ceva”, a anunţat Becali. CFR Cluj va juca duminică, în deplasare, cu Universitatea Craiova.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.