Campioana se mobilizează | Barro: ”Vom avea cea mai dificilă misiune, pentru că toți vor dori să ne bată”

Campioana se mobilizează | Barro: ”Vom avea cea mai dificilă misiune, pentru că toți vor dori să ne bată”
Ousmane Barro a prefațat următorul sezon al campioanei României la baschet masculin, U-BT Cluj. Jucătorul senegalez vrea să pună umărul la apărarea trofeelor cucerite în sezonul trecut.

Barro joacă la Cluj din vara lui 2016, după despărțirea de BC Mureș. La primul an în tricoul "studenților", baschetbalistul senegalez a câștigat Cupa, Campionatul și Supercupa României cu ardelenii. În această vară, el și-a prelungit contractual cu echipa lui Mihai Silvășan și este gata să pună umărul la apărarea trofeelor cucerite în sezonul trecut. Într-un interviu acordat pe u-bt.ro, Ousmane Barro a prefațat noul sezon competițional.

Revii la Cluj-Napoca după un sezon excelent, încununat cu trei trofee - SuperCupa, Cupa României și titlul de Campioni Naționali.

Este bine să revin aici, la această echipă, mă simt bine în această postură. Este adevărat, nu este aceași echipă față de cea care a încheiat sezonul, însă sunt bucuros că sunt aici.

Când ai venit de la Târgu Mureș, spuneai că abia aștepți să joci din nou cu Adamovic, Dykes și Jucan. Acum, ei nu mai sunt la echipă. Ce părere ai despre noua U-Banca Transilvania?

Pentru mine, faptul că jucasem cu ei la Mureș a fost un lucru bun când am venit la Cluj. Acum, este o echipă nouă, trebuie să învățăm fiecare despre ceilalți, vom vedea cum va fi...

Se pare că în acest an vor fi mai multe echipe solide în ligă, Pitești, Mureș și Timișoara arată bine și, bineînțeles, Oradea, Sibiu și Steaua sunt puternice, ca întotdeauna. Cum va fi pentru noi să ne apărăm trofeele în aceste condiții?

Dintre toate echipele din ligă, noi vom avea cea mai dificilă misiune, pentru că noi suntem cei pe care toți competitorii din ligă vor să îi învingă! Toată lumea va dori să ne distrugă! Prin urmare, trebuie să fim pregătiți pentru un lung sezon de luptă!

Programul de pregătire este pus la punct, avem câteva meciuri amicale în această perioadă. Cât timp crezi că este nevoie ca această echipă să ajungă să joace cel mai bun baschet al ei?

Nu cred că se poate vorbi despre un timp limită pentru a atinge cel mai bun nivel de joc. Depinde de sacrificiul pe care fiecare jucător în parte îl va face pentru binele echipei.

Sezonul trecut a fost unul excelent, însă toată lumea spera la mai mult în cupele europene, mai ales în Champions League. Ce părere ai despre acest sezon de BCL?

Este o competiție bună pentru orice echipă. Bineînțeles, trebuie întâi să ne calificăm în sezonul regulat pentru a considera că este bună și pentru noi.

Bosna Sarajevo sau Ludwigsburg, ce adversar preferi pentru primul joc?

Nu cred că este important cu cine jucăm. În primul rând, trebuie să trecem de acest adversar, apoi să ne calificăm în sezonul regulat, abia pe urmă putem să ne gândim la alte obiective pe care să ni le trasăm.

Sezonul trecut am jucat peste 50 de meciuri, se pare că și acest sezon va fi la fel. Ce preferi, două meciuri în fiecare săptămână sau un program mai puțin încărcat?

Sincer, două meciuri pe săptămână este mai bine, pentru că înseamnă că avem mai puține antrenamente :))

Am avut parte din plin de sprijinul fanilor, mai ales în a doua fază a campionatului, în Sala Sporturilor "Horia Demian". Crezi că vom putea umple și Sala Polivalentă?

Atmosfera din Sala Sporturilor "Horia Demian" a fost una fantastică! Dacă vom reuși să umplem și Sala Polivalentă și să avem aceași atmosferă, va fi ceva nemaipomenit!

Ai un mesaj pentru fani?

Le mulțumesc pentru sprijinul de care am avut parte și sper ca noul sezon să fie unul cu mult mai bun!

Loading...
Comenteaza