Sport

NEWS ALERT Cupa României e la CLUJ. Victorie la un punct pentru U-BT în finala cu BC Mureș

U-BT a câștigat în această seară Cupa României, ediția 2017, după ce a învins-o în ultimul act al Turneului Final 8 de la Sibiu pe BC Mureș.

  • U-BT și-a apărat trofeul cucerit anul trecut, într-o finală cu CSM Oradea/ Foto: Sandor Manases/ u-bt.ro

    U-BT și-a apărat trofeul cucerit anul trecut, într-o finală cu CSM Oradea/ Foto: Sandor Manases/ u-bt.ro

  • Foto: Sandor Manases/ Facebook.com

    Foto: Sandor Manases/ Facebook.com

Pe parcursul celor patru sferturi s-au înregistrat scorurile 17-19, 28-22, 12-20, 22-17, rezultatul final fiind de 79-78 pentru echipa clujeană.

Este a doua cupă la rând câștigată de U-BT după ediția din 2016, când "alb-negrii" au trecut în ultimul act de CSM Oradea. ”Studenții” au mai cucerit acest trofeu și în 1995.

Punctele Universității au fost înscrise de Aleksandar Rasic (21), Vlad Moldoveanu (16), Kyndall Dykes (11), Filip Adamovic (8), Vaidas Kariniauskas (7), Kuti Nandor (6), Ousmane Barro (6) și Rolland Torok (4).

Pentru mureșeni au înscris Lamarcurs Reed (17), Dalibor Dapa (14), Goran Martinic (11), Laszlo Lazăr (11), Ernests Kalve (9), Andrei Ștefan (8), Szabolcs Santa (6) și Alin Borșa (2).

"A fost un meci foarte intens, unul demn de o adevărată finală, cele două echipe au trecut peste oboseala acumulată de-a lungul acestui turneu și au dat tot ce au avut mai bun în ele! Îi felicit pe cei din Târgu Mureș, au avut șansa lor să câștige acest meci, însă noi l-am avut pe Aleksandar Rasic, un jucător cu o extrem de mare experiență, care ne-a ajutat în acele momente și îl felicit pentru asta! Îmi felicit toți jucătorii, au luptat, au fost pozitivi și au trecut peste unele momente nu tocmai bune, mai ales în meciul de azi. Ne bucurăm două-trei zile, însă ne apucăm de treabă de luni și revenim la campionat, care este principalul nostru obiectiv! Le mulțumesc fanilor că au venit în număr atât de mare, ne-au încurajat fantastic de-a lungul meciului chiar și atunci când am fost conduși și nu pot decât să mă înclin în fața lor”, a declarat antrenorul ”studenților”, Mihai Silvășan, pe site-ul clubului.

Aleksandar Rasic a fost declarat MVP-ul finalei.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.