Sport

Îl pierd şi pe Calcan? „Puştiul-minune" al Universităţii cere rezilierea contractului

Andreas Calcan, unul dintre cele mai bune produse ale centrului de copii şi juniori al lui „U" din ultima vreme, cere la FRF să-i fie desfăcut angajamentul cu „Şepcile roşii". Dinamo Bucureşti este cea mai probabilă destinaţie a mijlocaşului.
  • "U" este aproape să-şi piardă cel mai promiţător tânăr jucător

Publicitate
 

După Octavian Ursu, Universitatea Cluj e în pericol să mai piardă un fotbalist de mare viitor. Colegul său de generaţie şi unul dintre cei mai talentaţi jucători scoşi de „U" în ultima perioadă, Andreas Calcan (19 ani), şi-a depus memoriu la Federaţia Română de Fotbal (FRF) pentru a fi declarat liber de contract. Coincidenţă sau nu, acţiunile lui Calcan şi Ursu vin la scurt timp după ce Gigi Mulţescu, antrenorul lui Dinamo, declara public că-i doreşte pe cei doi.

Ieri, ZIUA de CLUJ anunţa că Octavian Ursu, reprezentat de un avocat apropiat al celor de la Dinamo, cerea FRF să-i fie reziliat contractul din cauza restanţelor financiare pe care clubul le are faţă de el. Tânărul jucător, prin reprezentantul său legal, arăta, spun sursele noastre, că membrii comisiei pentru statutul jucătorului trebuie să decidă în favoarea sa, având în vedere că el nu solicită plata restanţelor, ci doar desfacerea contractului, astfel că solicitarea sa nu intră sub incidenţa legii insolvenţei. Aceleaşi surse susţin că acţiunea lui Ursu a fost dublată de una similară din partea lui Andreas Calcan, liderul generaţiei care a obţinut medalia de bronz în ultimul sezon al campionatului naţional de juniori. La fel ca şi colegul său, Calcan invocă într-un memoriu adresat FRF neplata salariului pe trei luni. Cazul urmează să fie judecat săptămâna viitoare, cu câteva zile înainte de începerea Ligii I. Cei doi tineri fotbalişti nu s-au antrenat în ultimele zile sub comanda lui Ionel Ganea, ratând şi ultimul amical de la Braşov, cel cu nou-promovata Corona.

Pe de altă parte, Universitatea se bazează pe un articol din regulament care prevede că un jucător aflat în ultimele şase luni de juniorat trebuie să semneze contract de profesionist cu clubul, în cazul în care i se propune un asemenea angajament. Articolul 14 din „Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal", la capitolul „Contractele jucătorilor juniori", prevede următoarele: „Cu şase luni înainte de terminarea perioadei junioratului jucătorul este obligat să încheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durată de cel puţin trei ani, numai în situaţia în care clubul respectiv îi propune să încheie un contract şi îi garantează un venit lunar echivalent cu salariul mediu pe economie, aşa cum este comunicat de Institutul Naţional de Statistică". Cum clubul le-a propus astfel de angajamente celor doi fotbalişti, oficialii „Şepcilor roşii" speră să aibă câştig de cauză.

Descoperit de primul antrenor al lui „Clau-gol"

Calcan a început fotbalul la Slatina, sub comanda lui Ion Pârvulescu, antrenorul care i-a descoperit pe Ionel Dănciulescu sau Claudiu Niculescu. Apoi, a ajuns la Ardealul, sub comanda lui Mihai Georgescu, iar în 2010 a venit la „U" Cluj, la pachet cu alţi 12 jucători (printre care Vlad Morar, Ionuţ Neag şi Octavian Ursu), plus antrenorul Georgescu. Într-un material publicat în ianuarie de ZIUA de CLUJ, Calcan spunea că speră să debuteze pentru „U" în prima ligă şi vorbea la superlativ despre suporterii echipei. „Fanii sunt extraordinari. Gestul lor de a ne dona bani a fost ieşit din comun. Sunt alături de echipă şi în situaţia asta grea. Trebuie să joci de plăcere pentru ei, pentru cum cântă tot timpul", a spus Calcan.

 

Publicitate

Comentarii

Marsh

thumb down thumb up
miercuri, 10 iulie 2013, 00:02
de DanU

mearga in puIa mea de obosit la dinamo sa faca tusa. oricum la U nu are viitor. Nu avem nevoie de asemenea caractere jegoase. in caz ca pierde procesul si e nevoit sa ramana la U sa-l trimiteti sa se antreneze in parc....nici lotul largit sa nu`l prinda.
raspunde

ideea aceasta este, chiar dacă nu este transmisă elegant...

thumb down thumb up
miercuri, 10 iulie 2013, 08:42
de ucj

Să plece liniștit rezervă . Dar magia capitalei, femei, bani, cluburi de noapte. Poate asta așteaptă. Succes! dar... din păcate va fi pe tușă. Impresarii l-au îmbrobodit. La minte puțină... și talent mult este necesar un sfătuitor. Mai târziu va afla asta.
raspunde

urare

thumb down thumb up
miercuri, 10 iulie 2013, 06:00
de cornel

le doresc un calduros "sa-si rupa picioarele" acestor gunoaie mici!
raspunde

juniori

thumb down thumb up
miercuri, 10 iulie 2013, 12:47
de limoniu

Atata timp cat clubul nu e in stare sa le plateasca 400 lei pe luna salariul, nu e in stare sa le asigure medicatia si vitaminizarea necesara e normal ca acesti copii sa-si doreasca sa plece. De macar o masa calda ce sa mai vorbim. Iar trocul il face marginean care uita sa-i plateasca pe copii, acestia devin liberi de contract si pot pleca la Dinamo. Spaguta intra la walter in buzunar si totul e legal Nu-i asa?
raspunde

Numai "U"

thumb down thumb up
miercuri, 10 iulie 2013, 20:30
de Rebel"U"

pt"limoniu" esti pe dinafara ce te face sa crezi la dinamuia e altfel? contractul de 2000 de erueo fata de 300 aia e toata diferenta... prostii de ursu si calcan inainte sa ne suga pe toti uistii sa il intrebe pe Dan Codreanu ce bine e la dinamuia
raspunde

cineva ii influenteaza negativ

thumb down thumb up
vineri, 12 iulie 2013, 10:45
de qwerty

"tovarasii" vostri de la dinamo.uite ce va fac.. urat dn partea celor de la dinamo ca le-au sucit mintile cu bani.la 19 ..20 de ani cat au ei daca jucau un an doi la u cluj chiar si in conditii mai poraste nu era un capat de tara.daca erau buni oricum veneau oferte de la echipe cu bani. eu sunt trist pt. faptul ca Octavian Ursu a inceput fotbalul la medias si nimeni nu i-a observat talentul. si l-am pierdut. principalii vinovati sunt impresarii si oamenii care-i influenteaza negativ. nu cred ca un copil la 18 ..19 ani ar face o asa mutare de capul lui. dar singurii trasi la raspundere se pare ca sunt baietii astia 2. nu e frumos sa le doriti sa-si rupa picioarele.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.