ÎNOT. 20 de medalii de aur pentru sportivii clujeni cu deficienţe de vedere

ÎNOT. 20 de medalii de aur pentru sportivii clujeni cu deficienţe de vedere
Nu mai puţin de 20 de medalii de aur, dar şi 16 medalii de argint au cucerit sportivii de la Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca, la concursul de înot care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în oraşul ungar Debrecen.
Lotul de sportivi clujeni a fost format din şase elevi, condus de antrenorii Emese Maniu şi Lidia Tămaş. Aceştia au câştigat în total 36 de medalii, dintre care şapte de aur cucerite de Naomi Ciorap, alte şapte medalii de aur cucerite de fratele acesteia, Samuel, cinci medalii de aur în palmaresul lui Valentin Velecico, o medalie de aur şi patru de argint cucerite de Alexandru Dumitru, şapte medalii de  aur pentru Petre Prundaru şi cinci medalii de argint pentru Florin Bologa.

Precizăm că înotătorii de la Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj au câştigat competiţii similare organizate până acum în Slovacia, Germania şi Ţara Galilor, de unde s-au întors cu 42 de medalii, dintre care 33 de aur. Elevii au fost premiaţi pentru aceste performanţe, în decembrie anul trecut, cu o sumă totală de 7.000 de lei, dar şi cu diplome, de către preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, având în vedere că instituţia de învăţământ se află în subordinea CJ.

Concursul este cotat de Comitetul Internaţional Paralimpic şi a fost organizat de Hungarian Sports Federation for the Visually Impaired and the Disabled. La competiţie au participat peste o sută de persoane cu diferite dizabilităţi  din Ungaria, Slovacia şi România. 

Iată bilanţul competiţiei:

1.    Naomi Ciorap – 7 medalii de aur;
2.    Samuel Ciorap - 7 medalii de aur;
3.    Valentin Velecico – 5 medalii de aur;
4.    Alexandru Florin  Dumitru – 1 medalie de aur, 4 de argint;
5.    Petre Prundaru – 7 medalii de argint;
6.    Florin Alexandru Bologa – 5 medalii de argint.
Loading...
Comenteaza