Sport

Linişte după furtună: golul lui Dos Santos aduce trei puncte mari pentru "U"

Univesitatea a obţinut aseară o victorie extrem de preţioasă, 1-0 cu Ceahlăul Piatra-Neamţ, iar „studenţii" au încheiat fericit o săptămână în care au rămas fără preşedinte şi antrenor.
  • Alex Dos Santos a înscris la cel mai bun meci al său la „U” / foto Ioana Tohat

    Alex Dos Santos a înscris la cel mai bun meci al său la „U” / foto Ioana Tohat

Publicitate
 

Alex Dos Santos i-a oferit lui Marius Popescu un debut fericit pe banca Univesităţii, în Liga I. Brazilianul a înscris unicul gol al unei victorii extrem de importante contra Ceahlăului Piatra-Neamţ, cu care „studenţii" au acumulat 14 puncte în clasament. Octavian Drăghici a fost „omul negru" pentru clujeni, ratând ocazii finale şi fiind trimis la cabine pentru două galbene stupide.

După o săptămână cu două demisii pe masă, „studenţii" trebuiau ca vreme de 90 de minute să uite de situaţia falimentară a clubului şi de mesajul „fonduri insufiente" de la bancomate. Pe Cluj Arena a venit Ceahlăul Piatra-Neamţ, o contra-candidată directă în evitarea retrogradării, echipă cu acelaşi număr de puncte ca şi „U" (11) înaintea meciului. La meciul său de debut ca „principal" în Liga I, Marius Popescu a trimis în teren acelaşi „11" care pierdea la Mediaş în urmă cu o săptămână. Jocul lui „U" a rămas cursiv, deşi nemţenii au controlat primele minute, concretizate doar cu o minge bâlbâită de Constantinescu în faţa porţii. „Studenţii"au devenit mult mai incisivi şi au controlat total jocul. Alex Dos Santos şi Viorel Dinu au inventat o combinaţie rapidă, pe spaţii mici, brazilianul a rămas singur cu portarul şi l-a executat cu o minge plasată (23). Cinci minute mai târziu, oaspeţii puteau egala fără ca măcar să aibă vreo ocazie, după ce Vasile Gheorghe a luftat incredibil după un corner, dar Lupu a respins de pe linia porţii! Drăghici a închis repriza cu un şut în diagonală care a trecut puţin pe lângă bară. Show-ul atacantului abia începea, însă!

Imediat după pauză, acelaşi Drăghici a trimis puţin peste poartă (50) cu o execuţie ciudată, iar 120 de secunde mai târziu a oferit ocazia meciului. Vârful de 26 de ani a arătat că şi din doi metri e foarte dificil să marcheze, trimiţând exact pe direcţia portarului! Pentru ca prestaţia sa să fie „perfectă", Drăghici a luat al doilea galben pentru un henţ stupid, care s-a adăugat cartonaşului din prima repriză, venit pentru o talpă total inutilă. „Studenţii" s-au văzut în situaţia de a tremura pentru o victorie pe care o aveau în mână. Fanii şi-au intrat în rol şi au împins echipa de la spate, care a judecat perfect finalul de meci. Popescu l-a trimis în teren pe Szilagyi la „închidere" şi a baricadat culoarele, iar nemţenii au avut o singură şansă importantă. Cu două minute înaintea finalului, Bădescu a trimis puţin pe lângă, în diagonală. „U" a spart seria negativă, obţinând o victorie extrem de valoarasă, iar „studenţii" acumulează acum 14 puncte.

"U" Cluj - Ceahlăul Piatra-Neamţ 1-0 (1-0)

l Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 3000
l A marcat: Dos Santos (23)

l „U" Cluj: Balauru - Ciupe, Erico, Paraskevas, Lupu - Pătraşcu, Gheorghe - Paulinho (77, Szilagyi), Dinu (63, Năstăsie), Dos Santos (90+1, Cleiton) - Drăghici
l Antrenor: Marius Popescu

l Ceahlăul: Miron - Moreno, Cazan (53, Viţelaru), Mohamed, Barna - Achim, Onciu (59, Bădescu) - Velici (79, Lukanovic), Golubovic, Stana - Constantinescu
l Antrenor: Costel Enache

l Cartonaşe galbene: Paulinho, Drăghici / Velici, Viţelaru

l Eliminat: Drăghici (70)

l Au arbitrat: Paul Unimatan - Zoltan Szekely şi Vasile Marinescu

 

Publicitate

Comentarii

Spectatori si suporteri

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 octombrie 2012, 09:08
de gabi

3000 de oameni in tribune! LOL LOL LOL! Va bateati cu pumnul in piept ca vai Doamne a plecat AMP acum putem sa umplem stadionul, sa mergem la meci, va fi un stadion plin.... Sunteti vai de mama voastra! Adevarul e ca in C ar di cea mai tare galerie! In A si B nici macar pe aproape! Niste gunoaie, niste mizerii si niste huligani! Asa suporteri -- asa echipa! Oricum tare! 3000 de oameni....LOL LOL LOL LOL Va doresc multa sanatate si viteza mare -- spre C D...
raspunde

...si totuși

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 octombrie 2012, 11:52
de ucj

Atmosferă deosebită! Dl. A.S. nu a trăit-o, dar descrie fazele cu precizie inginerească. Superba galerie a cântat neîntrerupt ultimele 20 de minute, după ce "U" a rămas in 10 jucători. Asa ca distinse domn Goby, punând lângă indemnul Dvs. și trimiterile spre retrogradare trăirile de la acel meci evident "U" este mai presus, chiar și de-o fi in B. Desigur cei 3000 sunt "gunoaie/mizerii/huligani" probabil in viziunea idolului dvs. (Vass). Nu cred că trebuie să ne cerem scuze pentru că am cântat in română, sau...Niciodată nu veți avea la KVSC o astfel de atmosferă ( nici chiar in UEFA- pentru care meritați felicitări) in orice limbă ați cânta ...Asta este diferența intre suporteri și spectatori (cum v-ați intitulat comentariul). Cele bune din Napoca!
raspunde

spectatori si suporteri

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 octombrie 2012, 09:26
de alinutz222

am vazut comnetariul de mai sus si nu am putut sa nu raspund acestui individ.Mai baiatule au fost 3000 de oameni care formeaza o galerie la voi pt ca probabil esti suporter cfr la meciul cu mancester ati avut o galerie de aproximativ 500,maxim 1000 de oameni asa ca,comentarile tale sunt cam inutile si mai mult decat deplasate.bine aveti sponsor aveti echipa aveti rezultate recunosc nu am nici o problema dar nu ve-ti avea niciodata suporteri fanatici si alaturi de echipa cum sunt la u cluj.daca cfr ar fi pe loc retrogradabil nu ar fi numai ce-i care vand suc si chips la stadion la voi.Si apropo gunoi e mama ta ca te-a facut pe tine atat de retardat mintal,mizerie esti tu pt ca te ascunzi un spate la un monitor si scri prosti,huligan esti tot tu pt ca probabil ai facut scoala la scoala ajutatoare.Sunt sigur ca am mai multa scoala decat tine ca sa nu mai vb de minte.
raspunde

hahahaha

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 octombrie 2012, 09:40
de clujean

la Limba Romana cu certitudine esti corijent perpetuu, prostane :)))
raspunde

* Mesaj:

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 octombrie 2012, 09:41
de * Mesaj:

mda....in tonul mizeriilor de suporteri de la U....tin cu steaua si petrolul apoi cu cfr. gunoi ce esti! presupui tu si faci tu conspiratii... in tonul mizeriilor si gunoaielor de suporteri de la U , nu o sa fiu si nu o sa zic de mata si de familia ta nimic! eu chiar merg pe stadion pentru meci si spectacol, nu sa injur, nu sa ma bat. si de aceea, cat am stat in CJ (vreo 12 ani) nu am mers niciodata la U si am ocolit mereu si suporterii acestei echipe in toate relatiile -- de obicei erau paznici, gunoieri, melteni in princiupiu si cocalari!
raspunde

pt.mesaj

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 octombrie 2012, 10:42
de yo

esti un wc.sacuiesc! mongolulr
raspunde

AMP

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 octombrie 2012, 11:35
de paisie

voi sunteti siguri ca am scapat de rapandula?In presa de bucuresti se spune ca s-a razgandit !!!!!!!!!!
raspunde

...

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 octombrie 2012, 11:47
de O.B.

La Universitatea timpul curge altfel, desigur. În fiecare zi în clepsidră, în loc de nisip se adună datorii. De aceea, poate, investitorii nu se “aruncă”. Dar pînă la urmă tot o să fie cumva. Întotdeauna a fost cumva, nu?
raspunde

frustrati!!! LOL LOL LOL

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 octombrie 2012, 14:08
de gabi

Sunteti frustrati rau de tot de cfr! Tot ce se intampla negativ sau zice cineva ceva de voi, sariti repede ca cfr cfr! LOL PATETICI!!! DEMNI DE MILA! tot aia de la cfr sunt huliganii si nesimtitii si mizeriile galeriilor din romania?!?! asa cum incercam sa dau un raspunus, eu nu merg pe stadion/stadioane sa injur, sa ma bat..merg pentru fotbal si spectacol!De aceea nu am fost la U niciodata dar promit ca o sa vin cand o sa jucati iar pe campul de cartofi prin divizia C! Asta da spectacol! E calda mocirla in care va scaldati sau si aia e rece?!?! Voi va ganditi la investitori?!? Cine e tampit sa vina la U cu asa suporteri si atmosfera?!?! Cine e nebun sa se asocieze cu asa ceva?! Istorie?!?! Treziti-va!!! Nu mai visati si va imbatati cu apa plata!!!! Eu unul habar nu am de ceva titlu, cupa sau ceva mai notal la U!! Si in timpul trecut, pe langa Steaua si Dinamo si provincia facea istorie...mai putin U...FC Arges, Petrolul, Craiova....voi sunteti vai de mama voastra si injurati ungurii pentru tot ce e rau si se intampla cu voi! FRUSTRATI!!!! Abia astept sa vina si ASESOFT sa va bata acasa!!! HA HA HA HA HA HA HA HA HA Eram la un pas sa nu mai merg nici la baschet din cauza voastra frustratilor!!!!!!!!!!!!!!
raspunde

kfc1907 foc de paie

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 octombrie 2012, 14:55
de Numai "U"!

sobolane, vezi-ti de echipa ta de doi lei aparuta cum apar ciupercile dupa ploaie, adica peste noapte. Nu exista la kfc1907 suporter matur care sa poata sustine ca el simpatizeaza cu kfc1907 de mic copil, 99% din "suporterii" de rezultat supranumiti sobolanii visinii au auzit de kfc prin 2004 sa nu zic ca de fapt marea majoritate au devenit sobolani dupa primul titlu din 2008. De cealalta parte Universitatea a schimbat generatii peste generatii de suporteri, suporteri care au facut din Universitatea un brand de frunte in Transilvania . Asta inseamna istorie si traditie. Daca te uiti prin oras 3 din 5 masini au fanion cu "U" la oglinda. kfc1907 nu a prins si nu va prinde in Cluj-Napoca.
raspunde

Goby LOL-LOL & HA-HA

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 octombrie 2012, 15:13
de cjn

Într-o încercare de a demonstra o notă de superioritate şi inteligentă, dl. Goby face o „radiografie” a caracterului de mare spectator, cunoscător al istoriei sportului şi „bine educat” clujean (român nu, pt. că România o scrie cu litere mici….). Împroașcă puternic cu venin (deşi nu pare a avea astfel de glande, ci mai degrabă probabil gura îi miroase a răutate şi rumegat iarbă de pe pășuni străine- nu se exclude monopol din gară). Mai mult, analizele sale profunde (a se vedea „pro-fund”) conduc la discreditarea echipei de baschet (şi a publicului de acolo). Dar, din prostia-i acum dovedită, spune ca ţine cu Asesoft (…echipa de suflet a unui clujean cum se pretinde a fi…) şi că din cauza galeriei „U” nu ar mai merge la sală. (Păi este Ok să nu meargă la sală, doar ca să fie energie negativă pentru clujeni…cu sau fără frică/ură față de galerie). Poate nu este prostia lui, ci aşa vede omul (dar trebuie să se hotărască: 1 ori este clujean şi sudiștii, cum zice, sunt „ țigani”, deci nu ține cu ASESOFT, ori 2: este un etnic clujean şi ține cu Asesoft pentru că urăște "U" ). Oare nu este la fel ca si cei pe care îi blamează. Se pare că răutatea dacă nu vine din prostie, vine din ura unii semeni clujeni. Deși… la cum scrie poate sunt ambele. Salutări din Napoca.
raspunde

nedumerire...

thumb down thumb up
duminică, 7 octombrie 2012, 10:08
de ionut

Intimplator,am citit ''comentariul'' individului care semneaza ''Gabi''.Si,i-am inteles,pe undeva,frustrarea...Am fost la meciul CFR-ului cu Bistrita,un meci cistigat en-fanfare de echipa din Gruia.In tribune,lume decenta,adusa la stadion de vremea superba si de perspectiva unui meci facil pentru CFR-isti.''Galeria'' a reusit sa ma faca sa zimbesc din nou,atit pe mine,cit si pe citiva hitri care erau pe linga mine.Amariti, parca nu le mai daduse Arpy mincare de o saptamina,''repertoriu'' pe masura.Chiar spunea un tip linga mine ca ar trebui sa-i lase sa cinte in ungureste,poate nu ar obosi atit de repede...Au ,in schimb,o echipa buna...Nu stiu cind se va juca meciul cu ''U'',poate ne vor invinge pe teren,insa,ca numar de suporteri,nu numai ca ii vom invinge,insa ii vom UMILI pe acesti ''Gabi'' de conjunctura indiferent unde se joaca...
raspunde

pt. Gabi

thumb down thumb up
duminică, 7 octombrie 2012, 11:20
de MeridianZero

LOL,LOL,LOL & HA HA HA. Altceva mai stii, suporter de tastatura?!
raspunde

aaa

thumb down thumb up
duminică, 7 octombrie 2012, 12:31
de MeridianZero

@09:41=Gabi, era sa uit. "ma-ta" are cratima, istetule.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.