Sport

”Nemuritorul Dan”. Întâmplările incredibile din cariera lui Petrescu

Se spune că în viață ”ce nu te doboară, te face mai puternic”. Dan Petrescu a jucat ani buni în Premier League, deși s-a confruntat cu diferite probleme de sănătate.

Într-un interviu acordat pe gsp.ro, Gică Popescu (50 ani) a dezvălui că "Bursucul" nu trecuse de vizita medicală când s-a transferat în Anglia.

"Petrescu e cel mai strâmb jucător. În Anglia, a semnat antrenorul ca să poată să-l transfere. Calități fizice n-a avut. Poate nu înțelegeți: el avea probleme medicale mari! El nu poate nici acum să-şi țină picioarele drepte, că are un picior mai mare și unul mai mic, șoldurile cu probleme... Gâtul! Cum bea un pahar cu apă rece sau sufla vântul mai tare, i se umflau amigdalele. Și a făcut performanță la cel mai înalt nivel doar pe seriozitate. Eu i-am tot zis "Băi, tu ești un fenomen!". Lumea nu știe, eu am stat cu el în cameră de la 16 ani. Știu foarte bine cât s-a chinuit. Pentru Petrescu, chapeau!", a spus fostul său coleg din "Generația de Aur".

Fostul căpitan al Barcelonei își amintește ce exerciții obișnuia să facă Petrescu înainte și după antrenamente.

"Ca antrenor e cum a fost ca jucător. Mă teroriza cu stretchingul (o tehnică de întindere a mușchilor într-un mod natural, care constă în izolarea unui grup de mușchi și exersarea acestora - n. red.)! A învățat în Italia să facă posturi, îl găseam seara în cameră cu picioarele pe pereți", a adăugat Popescu.

Dan Petrescu (49 ani) a jucat la 6 cluburi din străinătate - Foggia și Genoa (Italia), respectiv Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford City și Southampton (toate din Anglia). La echipa națională, Petrescu a strâns 95 de selecții și a marcat 12 goluri. A înscris câte un gol la două ediții de Campionat Mondial. Primul l-a reușit contra naționalei Statelor Unite (1-0/1994), iar al doilea cu Anglia (2-1/1998).

Din vara acestui an, Dan Petrescu se află pe banca lui CFR Cluj. Sub comanda sa, ardelenii ocupă locul 1 în campionat, cu 32 puncte. "Feroviarii" au strâns 10 victorii, 2 egaluri și o singură înfrângere.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.