Sport

EXCLUSIV RJ: “Dacă nu-i ţine cineva în frâu pe suporteri, se ajunge ca la Ploieşti!”

Fostul lider al galeriei Universităţii, Mircea Cenan, zis “RJ”, spune că îi poate ţine uniţi pe suporterii alb-negri, scindaţi la meciul cu Dinamo.
  • RJ (stânga) nu mai conduce galeria Universităţii de şase luni / foto E.O.

    RJ (stânga) nu mai conduce galeria Universităţii de şase luni / foto E.O.

Unele voci din galeria Universităţii au spus după conflictul dintre peluza "Şepcile Roşii" şi facţiunea Vecchia Guardia, de la meciul cu Dinamo, că pe vremea când suporterii erau conduşi de RJ nu ar fi existat aşa ceva. Mircea Cenan a confirmat pentru ZIUA de CLUJ că a fost sunat de unii suporteri să revină, dar spune că vrea să vadă dacă este dorit de toţi "U"-iştii. Până atunci, RJ şi-a pus în plan ca la următorul meci de pe Cluj Arena să-şi ducă brigada UCG (Ultra Curva Groapa) din cartierul Mărăşti la peluza dinspre Someş, acolo unde stătea galeria în ultimii ani ai vechiului "Ion Moina".

RJ nu mai stă în mijlocul galeriei de la meciul cu FC Timişoara de la Mediaş, din aprilie, când spune că a fost jignit de un apropiat al patronului Universităţii, Florian Walter. "Mi-a reproşat că sunt scandalagiu şi că nu am ce căuta în galerie. De atunci, eu cu 200 de băieţi din cartier (Mărăşti - n. red.) nu mai stăm la galerie, nu mai vezi bannere cu UCG", spune fostul lider. Acesta consideră că i s-a creat o imagine falsă după bătăile din trecut în care a fost implicat. "În 2003 i-am lovit pe jucătorii de la CFR, dar ei ne-au provocat anterior de mai multe ori. Erau cazaţi la hotelul Sportul, aproape de stadionul nostru, şi tot ne înjurau şi îşi băteau joc de noi. Dar tot din răutatea asta a mea am adunat toate cartierele în galerie. Din 1991 susţin echipa, anii ‘90 sunt anii mei. Am fost alături de echipă şi în diviziiile C, B", povesteşte Mircea Cenan, acum în vârstă de 33 de ani. Acesta a fost interzis pe stadioane în 2007 pe o perioadă de trei ani, ca urmare a unor incidente de la două meciuri. "Le-am făcut din ură, din invidie, n-aş mai face aşa ceva. Eu n-aş face ce s-a întâmplat la Ploieşti", susţine RJ.

Suspendarea lui RJ a expirat la jumătatea lui 2010, însă revenirea nu a fost aşa cum se aştepta fostul lider. "Am revenit şi am văzut că nu-s dorit. Am o familie, un copil, un serviciu bun. Nu vreau să-mi fac bătăi de cap. Aş merge să conduc galeria, dar dacă nu-s dorit în totalitate... Am un mesaj pentru toţi «U»-iştii: să spună dacă sunt de acord să revin", a declarat Cenan pentru ZIUA de CLUJ. Acesta propune înfiinţarea unei noi asociaţii a suporterilor lui "U", pe motiv că preşedintele celei existente, Călin Mişan, ar fi primit bani de la club pentru servicii de marketing. "Te-ai vândut, nu mai eşti suporter. Să fie toată lumea unită, să lupte pentru o cauză, pentru o vocală, «U», fără interes financiar. Să dispară legătura financiară între patron şi galerie. Apreciez tot ce a făcut domnul Walter, echipa este pe mâini bune, dar galeria trebuie să fie independentă", este de părere RJ. Potrivit acestuia, de la bani ar fi pornit conflictul de la meciul cu Dinamo între facţiunea Vecchia Guardia, din care face parte Mişan, şi peluză. "Problema e Vecchia Guardia. Au găsit motiv că s-a strigat «Dinamo». În spate îs banii. Căci şi în brigada Ultras 19, ce stă la peluză, este unu' care a primit bani de la club pentru transport. Nu ştiu care să mânânce ciolanu'. Sunt vreo 10 elemente care trebuie să dispară! Pe mine nu m-au doborât. Îi las să vadă lumea că nu eu sunt beleaua. Eu ştiam că aici se ajunge, că o să vină la mine. Mi-au cerut ajutorul de la Vecchia Guardia să revin să-i unesc", spune RJ.

Mircea Cenan spune că există pericolul unor viitoare incidente între suporterii "U". "Ăsta (conflictul de la meciul cu Dinamo - n. red.) îi începutul. Dacă nu ai pe cineva să-i ţină în frâu pe suporteri, se ajunge ca la Ploieşti! Cine îmi stă mie în faţă? Nu-mi cârâie nimeni! Ce să-mi reproşeze mie, că impun respect. Dacă unul a umblat mai mult în ţară cu galeria ca mine, să stea în faţă!", spune RJ. Acesta a fost la fiecare meci de pe Cluj Arena, unde a stat în tribună, însă nu este mulţumit de prestaţia galeriei. "Când nu era echipă, eram mai frumoşi. Acum, că avem echipă, nu mai suntem noi frumoşi. Nu e putere! Nu e atmosfera aia de altădată. Nu simt impulsul ăla. Dacă «U»-iştii mei mă doresc, eu revin", ne-a mărturist fostul lider al galeriei.

Până la o eventuală revenire în fruntea tuturor suporterilor, RJ are o promisiune: "Eu cu brigada UCG ne mutăm la peluza 2 dinspre Someş, acolo unde a stat galeria înainte. Vom fi 1.000 de oameni la următorul meci, cu Oţelul. Eu acolo mă duc, cântăm, ne simţim bine, clubul nu are nevoie de violenţe, amenzi! Eu cânt în ritmul meu, eu dau tonul, dacă lumea cântă după mine va fi atmosferă. O să ne facem simţită prezenţa!".

Mişan susţine revenirea lui RJ

Preşedintele asociaţiei suporterilor, Călin Mişan, susţine că nu a primit nici un leu de la club. "Cu marketingul a fost altă poveste. Noi am propus acum un an să facem o asociere să ne ocupăm de marketing, dar nu ne pricepem, aşa că se ocupă cei de la club. Faptul că i-am dat idei lui Kuki (Romulus Lazăr, director de marketing la "U" - n. red.) e altceva. Noi la asociaţie nu am luat nici un leu de la club, se vede pe acte. Avem cotizaţii şi donaţii", a spus Mişan. Acesta susţine revenirea lui RJ. "Evident că sunt de acord pentru că ştia să coordoneze toate categoriile de suporteri", a precizat reprezentantul Vecchia Guardia.

 

 

Publicitate

Comentarii

123

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 03:15
de anonim

"U"-Cluj-Napoca
raspunde

HAIDE U

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 07:39
de ciprian

Da,este singurul care poate si are dreptul sa fie LIDER!peluza nu mai este ce a fost,si toti o stim asta,90% din noi dorim revenirea lui!dezaprob limbajul VG de la ultimul meci dar si interventia peluzei!
raspunde

super

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 07:41
de sebimoldovan

100% de acord cu revenirea lui RJ!avem nevoie de el,avem nevoie de Unitate ,este un uist adevarat si 1 lider inascut!HAIDE U
raspunde

galerie

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 08:47
de hagi

de huligani si drogati e plin cluju, nu cred ca avem nevoie de ei pe stadion. astia numai belele atrag dupa ei.
raspunde

Hai inapoi!!!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 09:41
de UnU

Hai inapoi!!! Haide U!!!
raspunde

RJ

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 10:01
de eu

Mircea Cenan ....cel mai tare in ciocan!!!:)))
raspunde

Numai U

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 10:09
de GeorgeU

Forzza Vecchia Guardia! E loc doar pentru o singura echipa in suflet...numai U Cei care sunt cu Dinamo sa se decida... Niciodata cu Dinamo!
raspunde

Mircea Cenan cel mai tare in ciocan !!!!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 10:10
de FanU

Singurul care poate conduce peluza...dar peluza de la hotel SPORT. Ar fi o gresala mare mare de tot ca o parte din baieti sa se mute la peluza dinspre Somes, s-ar crea si mai mare haos. ...asa ca o gluma am fi singura galerie cu sonorizare 2+1 :)). VINO RJ SI DA TONUL !!!! MAINI MAINI MAINI
raspunde

Sa revina!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 10:15
de Ratonul

Sa revina, sa calce in picioare toti retardatii din ulttras19, in frunte cu gnomul ala virgin de 1,50 inaltime cu capul cat o roata de tractor si sa terminam odata povestea! Hai RJ, fa-ti treaba ;)
raspunde

s"U"per

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 10:31
de mmarius

ar fi extraordinar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!iar franarii nu inteleg de ce comenteaza la stirea asta!
raspunde

Mircea Cenan

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 10:35
de cosmin andrei VG

Aberati peste aberati.... Tot ce este scris in acest articol sunt doar bazaconi. acuzatiile ca se iau bani de la cluj sunt nefondate si vin dupa frustrarea unui om care lua bani in trecut de la club si acuma nu mai ia bani!!! Chiar Mircea Cenan a recunoscut ca a luat de la domnul Tise 1000 de euro in trecut , in vremea cand domnul Tise era presedintele clubului si el vine acuma sa acuze !!! Scrieti adevaruri nu povesti aiurea!!!!!
raspunde

haide U

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 10:57
de unu

RJ vorbeste de unitate dar tot el se contrazice. A zis ca-si ia oamenii si se muta la cealalta peluza. Pai asta eh destramare totala...Haide U
raspunde

fara dinamo

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 11:21
de clujean

lasati-o dracu de fratie cu dinamo...nu intelegeti ca nu e o echipa iubita in romania...eu tin cu U de cand abia umblam..dar nu-mi place deloc dinamo....am inteles afinitatile, dar de aici si pana sa strig Hai Dinamo este mult....nu va agatati de alte echipe..haideti sa sustinem toti U Cluj....sa aratam ca suntem mai tari ca toti din tara
raspunde

Jenant

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 11:51
de clujean

Aceasta atitudine denota calitatea jalnica a galeriei U-iste. Daca ei il vor ca lider pe o persoana cu antecedente penale, arhicunoscuta ca avand probleme grave de instabilitate psihica, singurul lui mod de exprimare fiind violenta fizica, atunci e clar. Si mai amuzant mi se pare ca ei au impresia ca se confunda cu spiritul Universitatii, cand 95% din ei nu au 12 clase terminate, iar 98% nu stiu sa scrie corect injuraturile ce le pronunta. Sincer ne-am saturat de acesti infractori, vrem sa mergem la meciuri cu sotiile, prietenele, copiii si sa nu traim tot timpu cu spaima de ce se poate intampla. LOCUL INFRACTORILOR E LA PUSCARIE NU PE STADIOANE !!!
raspunde

HAI MIRCEA

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 12:18
de NICIODATA JAVRE

AFARA CU JAVRELE DIN PELUZA:MIRCEA TE ASTEPTAM CU DRAG
raspunde

Fara CFR pe Cluj-Arena

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 12:24
de U cluj

Te asteptam RJ ! Haide "U"
raspunde

RJ LIDER

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 12:27
de unu

de cand nu a mai fost el nu am mai stat in peluza. La meciul cu Otelul o sa fiu la Peluza 2 in sfarsit in galerie din nou langa singurul lider HAI "U"
raspunde

nu!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 12:30
de UnU

nu vrem huligani in galerie!!!! numai U!
raspunde

DA sa revina

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 12:42
de calin

era si timpul sa revina,chiar daca franarii sunt impotriva!HAIDE U
raspunde

In sfarsit vesti bune

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 13:18
de Etern"U"

De cand asteptam sa se intample asta. haide R.J. inapoi !!!
raspunde

MIRCEA CENAN CEL MAI TARE IN CIOCAN!!!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 14:50
de RJ CEL MAI CEL

DE ACORD 100% CU REVENIREA LUI RJ!!!
raspunde

100% DA

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 14:53
de ce se oftica franarii :)))))

desi nu sunt amic cu el,cred totusi ca RJ e singurul care ar putea sa conduca galeria lui U,care pe zi ce trece e tot mai numeroasa si automat mai greu de condus!a stat destul deoparte,asa ca DA e raspunsul meu! ps-nu inteleg ce cauta franarii la stirea asta,si cum cred ei ca au dreptul si ei sa decida cine sa fie sef la U!!!!!!!!nu aveti de montat boxe ca vin 2 meciuri grele pt voi?!
raspunde

DA!!!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 14:58
de cata

U isi va redobandi spiritul din trecut cu aceasta mutare...Haide R.J...Haide U!!!
raspunde

RJ Lider!!!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 15:10
de we want you back

RJ vino inapoi...tu stii cum sa faci sa fie bine!!!
raspunde

Mircea Cenan!!!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 15:15
de VALER

Mircea lider!
raspunde

ucj

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 15:18
de bere raul-bogdan

@ de clujean ... pai poti sa mergi linistit la meci cu familia,sotiile(cate ai) la tribuna 1 sau la tribuna 2. fratele meu,daca spui asta de Mircea Cenan,alias RJ, inseamna ca nu-l cunosti si nu stii cu ce se ocupa:)
raspunde

corectare

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 16:23
de je

Nu a fost un conflict intre toata Peluza ci doar citiva de Zebras. E o mare diferenta
raspunde

Te vrem inapoi, Respect!!!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 16:39
de Alb si Negru

hai inapoi Mircea plspls :o3.....esti un LIder adevarat mereu ai stiut sa tii galeria unita si toate cele...MULT RESPECT MIRCEA !!!!!!!!!!!!!!!!!
raspunde

Bine ai revenit RJ

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 17:07
de danU

Ma bucur ca ai revenit. Respect Mircea Cenan.
raspunde

TE ASTEPTAM CU BRATELE DESCHISE!!!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 17:49
de CGT

BINE AI REVENIT!!!!
raspunde

u cluj

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 18:38
de vecchia guardia

de nepotul lui tokesz laszlo din vecchia guardia de ce nu spuneti nimic ? cel care a zis ca ziua de 1 decembrie ziua nationala a Romaniei este zi de doliu pentru el ... informatia este 100% sigura
raspunde

doar

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 18:58
de vops

rj numai tu poti!Imi amintesc de la meciu cu frana de la alba!Respect RJ!
raspunde

cu mare drag

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 19:01
de Huza

prima data trebuie sa l cunosti ca persoana pe mirce nu ca l vezi in peluza si ca i "rau" daca judecati dupa aparente va inselati amarnic RJ LIDER!!!!
raspunde

pt toti

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 20:22
de ionut

RJ e adevaratul lider se vede lipsa lui tin minte meciurile de pe moina cand toata peluza canta unu nu statea jos unu nu manca samanta te asteptam cu drag si sper sa fim o galerie unita cati mai multi si sa nu mai fie certuri si plm sa le aratatam oilor si franarilor ce inseamna "U" CLUJ :X
raspunde

respect RJ

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 20:39
de andrei

Daca stirea este adevarata clar este o veste buna pt toti U-isti. sa nu uitam cum era condusa galeria pe vremea lui RJ si cum e acuma cu ecsel.Nu am nimic personal cu ecsel dar galeria lui U e ceva prea mare pt un om asa mic ca el.la urmatorul meci acasa voi fi tot in peluza1 dar daca UCG merge in peluza2 dupa meciu cu Otelu voi merge unde merge si UCG. respect RJ
raspunde

"U"!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 21:05
de RJ inapoi!

Peluza te vrea!!!
raspunde

haide ,,U,,

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 21:06
de luca24

RJ ar fi singurul care ar face ca totii care vin n peluza s cante care nu vreau si vina n peluza ca e biletul mai ieftin mai bine merg l tribune sau stau acasa si se uita la meci ca la o piesa de teatru deci la meciul cu otelul cine vrea s cante s vina n peluza cine nu vrea s faca atmosfera s stea acasa RJ THE BEST MISAN E LIDER LA CE? DE CAND O PLECAT RJ O FOST O GALERIE DE SLABA CALITATE
raspunde

mda

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 21:12
de aburell

Mda.....pai bai astia vechii.......Calin,Muri......o pozitie ceva?Vad ca nimnica`
raspunde

Ziaristi inconstienti

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 21:24
de Eusebiu camilar

Domnilor ziaristi, chiar nu aveti nici un pic de decenta ? La cateva zile dupa ce un dement intra pe un stadion din Romania si loveste un jucator voi promovati imaginea unui infractor de drept comun ? Personajul asta a fost interzis 3 ani pentru acte repetate de violenta si mai mereu implicat in scandaluri ? Clujul nu e Ploiesti... Noi n-avem nevoie de huligani pe stadion... Provocati incontinuu ca sa va vindeti mediocritatea, iar cand se intampla ceva va manifestati starea de siderare... Ce ar fi sa promovati suporterii civilizati din urbea noastra ? U este un fenomen frumos dar din pacate in ultima vreme este confiscat de gunoieri veniti de la buCUResti
raspunde

pentru rj

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 22:16
de marius

te asteptam in galerie sa vazut la meciu cu dinamo ca nam fost organizati.....te asteptam sa revi..multa bafta.haide U
raspunde

Ce sunteti asa tari ?

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 22:46
de Ultra`

Ba un singur lucru nu inteleg , ce sloboz va dati mari zmardoi si va ascundeti dupa niste niku`ri de anonimi imputiti ? Daca aveti ceva sa zicei , ziceti naibii pe facebook sau pe messenger , nu va mai unflati in pene ca sa`l prinda pe X si Y , stiti voi la ce ma refer ma imputitilot , ce veniti si voi acuma de 2-3 etape la meciuri la "U" si va dati cu parerea ! Sincer eu is de acord cu RJ si fara RJ , da nu va apucati sa aberati aiurea pe site`ul asta . O sa ne batem curand iara intre` noi ! Bulangii mici ce sunteti ! Aratati`va daca sunteti asa tari pe net :>
raspunde

RJ LIDER

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 23:13
de unuu uist

Rj hai inapoi..numai este cum era in peluza de cand numai esti tu lider..Te asteptam toti uistii. RJ LIDER
raspunde

da sau ba ?

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 23:34
de dan cj

RJ tu vrei sa tii galeria unita ducand UCG la peluza Somes? Intrebarea pt tine e daca si tu esti frate cu cainii ? Asta e f important ! Dupa ce aflam un raspuns se poate da cu parerea daca e ok sa fi tu lider sau nu !
raspunde

sa nu vina

thumb down thumb up
miercuri, 2 noiembrie 2011, 11:01
de Stefan cel Mare

Domnule, nu sunt nici militian nici kakaiot, nu vreau nici sa injur , dar vreau sa spun ca s-a gresit. S-a gresit cand s-a zis ca (probabil) cineva din asociatie a luat bani de la Walter. E praf aruncat in ochii nestiutorilor de catre cei din peluza, ca sa se disculpe cativa dintre ei care intr-adevar au avut banii atat a suporterilor cat si ai lui Walter in buzunarele lor. Nu e vorba de nici un pahar plin, dar daca va amintiti cum au fost excluse fetele din Kamikaze, acum e acelasi scenariu. Si daca tot a venit vorba de rj (fara majuscule,nu merita) va spun eu de ce nu mai vine in galerie. Dupa prima etapa din returul trecut a primit sms pe telefon de la omul lui Walter in care acesta(Dan Tocaci) il felicita pentru prestanta galeriei, spunindu-i ca el este barbat nu Misan, si va fi recompendat. Ei, la meciul cu Poli s-a dus rj sa-si ceara recompensa insa nu l-a mai bagat nimeni in seama. A mai vrut omul si sa vanda sucuri pe stadion impreuna cu tigru si un anumit moro insa Walter nu a fost de acord. Acum a cerut 1000 euro salar lunar de la club pentru a conduce galeria. Acest om vrea acum sa fie precum Mihai Viteazul cand a intrat in cetatea Albei, sa intre pe stadion calare pe un cal alb,el nemuritorul,el salvatorul. Merita el aceasta onoare de-a conduce peluza? HAIDE "U"
raspunde

pt "U"

thumb down thumb up
sâmbătă, 5 noiembrie 2011, 17:10
de alex3UCG

fara violente pe stadioane...fara injuraturi la adresa altor echipe ..fara toate prostiile din ultimi ani...doar sustinere adevarata din partea noastra ...pentru universitatea cluj...suntem cei mai laudati la momentul actual...vreti sa fim tot asa????? hai cu toti sa facem show !!! .. (2) nu s-a strigat hai dinamo!!! doar dinamo....dar mie mi-i se pare ca totul va esua...cat de curand..!!!! sunt idei impartite in galerie..si asta nu e bine..pentru noi doar "U" cluj conteaza si nimic mai mult :) dar cand dinamo merge in gruia si striga haide "U" nu va place?????
raspunde

uistilor

thumb down thumb up
marţi, 8 noiembrie 2011, 21:57
de fan u

acest rj este un vagabond,ce sa caute el in galerie?
raspunde

just U

thumb down thumb up
vineri, 26 octombrie 2012, 17:11
de david

revino RJ
raspunde

rj

thumb down thumb up
joi, 21 februarie 2013, 18:31
de richard

da intradevar avem nevoie de un "U"-ist ca el! in liga a2-a mergeam mai multi in deplasare mergeam si 1000-1500 acuma jucam acasa si venim la meci 1000. nu e corect daca toti va laudati ca sunteti "U"-ist adevarati fiti alaturi si la bine si la rau!!! acuma ar trebui sa fim cei mai uniti, echipa acuma are mare nevoie de noi. FORZR"U"!!
raspunde

u cluj

thumb down thumb up
marţi, 6 octombrie 2015, 00:14
de szabo septimiu

Oare manasturu te mai vrea?
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.