Sport

Sabău: ”Universitatea a parcurs câteva etape, dar greul abia acum începe”

Managerul sportiv al ”Șepcilor roșii” e convins că promovarea clubului în Liga 1, atunci când va fi în eșalonul secund, va necesita un buget mult mai mare. ”Trebuie să ne gândim deja la ziua de mâine”, anunță Ioan Ovidiu Sabău.
Publicitate
 

Fostul internațional anunță, de asemenea, că "U" Cluj nu își poate fixa obiective decât în funcție de bugetul de care va dispune.

"Am parcurs câteva etape, dar greul abia acum începe. Trebuie să ne gândim deja la ziua de mâine, deoarece în liga secundă vom avea nevoie de un buget mult mai mare ca să promovăm. Nu ne putem fixa obiective decât în funcție de finanțarea de care vom dispune. Suporterii, clubul, stadionul merită o echipă de top. Una care să nu mai trăiască apăsată de grija zilei de mâine, una care să nu mai facă naveta spre eșaloanele inferioare.

Dacă ne luăm după calendar, mai este timp, dar noi ne gândim că trebuie deja să conturăm bugetul pentru achizițiile din vară. Avem sponsori generoși și sunt convins că vom aduna banii pentru ca, în 2019, Universitatea Cluj să fie din nou în prima ligă. Abia aștept ziua în care vom fi împreună și la bine, nu doar la greu. În 2019, Universitatea va împlini 100 de ani.

Noi trebuie să ne gândim și la următorul centenar. Să creem suportul pentru ca "U" să parcurgă cu demnitate următoarea etapă. Dacă Iuliu Hațieganu a lăsat orașului Parcul Sportiv Babeș, noi trebuie să ne îngrijim de centrul de copii și juniori al Universității. Noi trebuie să ne creștem fotbaliștii în spiritul lui "U" și să-i vedem purtând cu mândrie tricoul alb-negru.

Universității îi lipsește o bază de pregătire, iar infrastructura e primordială pentru performanță. Nu e un moft, e singura cale prin care ne putem cimenta visurile. Știu că implică cheltuieli mari, știu că societățile pe care le reprezentați au și alte priorități. Dar credeți că Hațieganu, care era și medic, nu avea și alte probleme trecute în agendă?

De generozitatea renumitului medic ne bucurăm și astăzi, în parcul pe care ni l-a dăruit nouă. Avem șansa să lăsăm și noi - club, sponsori, autorități locale - ceva în urmă. Ar fi o garanție că Universitatea va avea forța să depășească barierele timpului. Să nu ratăm acest moment", a spus Sabău, miercuri, la întâlnirea anuală a membrilor cotizanți ai clubului.

La evenimentul găzduit de Grand Hotel Italia au mai participat Radu Constantea (președintele Universității Cluj), Cosmin Irimieș (vicepreședintele clubului), Remus Câmpeanu (fost mare jucător al ”studenților”, actualul președinte de onoare al echipei), Valentin Popescu (directorul de marketin sportiv Alexandrion Group), Adrian Falub (antrenorul principal), Gabriel Giurgiu (căpitanul ”Șepcilor roșii”), dar și alți jucători printre care Dorin Goga, George Florescu, Rareș Takacs, Călin Albuț sau Brian Lemac. Tot miercuri s-a celebrat un an de la începerea colaborării cu Alexandrion Group, unul dintre sponsorii lui ”U” Cluj.

"U" Cluj a terminat pe locul 1 turul din Liga a III-a (Seria a V-a), cu 35 puncte și un bilanț de 11 victorii, 2 egaluri și o singură înfrângere. În actuala ediție din Cupa României, "studenții" s-au oprit în optimi, fiind eliminați la penalty-uri de Dinamo.

Publicitate

Comentarii

CFR rămâne pentru mulţi...mulţi ani clubul fanion al Clujului !!!

thumb down thumb up
joi, 7 decembrie 2017, 15:53
de clujean get-beget

U Cluj nu reprezintă mai nimic în fotbalul românesc, în afara faptului că sub sigla lui au loc accente naţionaliste tip " vatra românească" ! Cu doar o cupă luată prin 65 ..la fel ca şi concitadina Arieşul Turda ... U Cluj este doar un club susţinut de foştii şi actualii comunişti , de un numâr de câteva mii de fani şi de câţiva mari foşti fotbalişti care au jucat sub culorile alb-negre...şi doar atât !
raspunde

Esti penibil

thumb down thumb up
joi, 7 decembrie 2017, 23:16
de U Cluj

Nu inteleg ce treaba ai tu cu articolele legate de "U". Eu, unul, nu-i urasc pe cei de la CFR, imi sunt indiferenti si din acest motiv chiar nu ma intereseaza articolele despre ei. Vad ca voi va revarsati ura ori de cate ori apare un articol in care e mentionat clubul "U" si pe deasupra mai si pozati in cei mai civilizati fani din tara. Probabil pentru tine nu reprezinta nimic Universitatea Cluj, dar pentru multi altii reprezinta enorm. In alta ordine de idei documenteaza-te in privinta cuvantului "concitadina" inainte de a-l folosi. Ai impresia ca pe mine ma intereseaza trofeele pe care le detine "U"? Daca vom mai castiga vreodata un trofeu, atunci e bine primit, dar nu prea imi pasa. Atata timp cat existam, pentru mine e fenomenal. Crezi ca cei din ligile inferioare din Anglia sau din Germania umplu stadioanele pentru trofee, sau doar pentru simplul fapt ca joaca echipa favorita? Din pacate in capul vostru doar trofeele sunt importante si din acest motiv uitati sa va bucurati de fotbal. Haide "U"!
raspunde

Numai"U"!

thumb down thumb up
vineri, 8 decembrie 2017, 10:40
de ma tem ca esti importat, get-begetule!

Un roman si-n general un "clujean get-beget", nu poate decadea intr-atat, incat in numele unui grup infractional organizat, infiintat si condus de fosti securisti si infractori, finantat din surse oculte, sa vorbeasca cu tenta defaimatoare la adresa unui Simbol al Ardealului, al Clujului si al romanilor. Frustrare? Nestiinta? Imbecilitate? Infractor?.... Haide"U".
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.