“U” are viitor: Morar, urmaşul lui “Clau-gol”

“U” are viitor: Morar, urmaşul lui “Clau-gol”
Universitatea s-a impus cu 2-0 în faţa ucrainenilor de la Karpaty Lvov, locul 5 în sezonul trecut, iar puştiul Vlad Morar a avut un aport decisiv.

Vlad Morar şi Szilagyi Zsolt au punctat pentru un succes meritat al Universităţii, după un meci dominat de formaţia clujeană, care a irosit şi alte oportunităţi de a înscrie. "U" rămâne neînvinsă în Austria şi va disputa următorul meci amical pe 4 iulie, împotriva lui Neftchi Baku.

Antrenorului Ionuţ Badea îi merge din ce în ce mai bine la cârma Universităţii Cluj. Jocul echipei capătă consistenţă de la un meci la altul, ultima reprezentaţie fiind cu Karpaty Lvov, formaţie care a învins recent pe Rapid Bucureşti, tot într-un amical. La fel ca şi în celelalte partide de verificare, "U" a mizat o posesie prelungită, pe un joc de pase în viteză cu devieri din prima şi un pressing organizat. În mare, jocul i-a ieşit lui Badea, dar, pe contraatac, ucrainenii au pus probleme prin Lucas şi Zeniov. Niculescu şi-a exersat şutul dintr-o lovitură liberă, însă mingea a fost respinsă de portar, iar apoi a expediat o lovitură de cap peste poartă, după o centrare primită de la Achim (38). Debutul reprizei a doua l-a avut în prim-plan tot pe atacantul "studenţilor", care i-a centrat perfect lui Cojocnean, însă mijlocaşul a ratat ţinta. "Clau-gol" a căutat să înscrie cu orice preţ şi a mai încercat o dată, din lovitură liberă, dar n-a fost ziua lui.

Urmaşul său la Universitatea, Vlad Morar, a arătat de ce este comparat cu Adrian Mutu. La doar 17 ani, fotbalistul şi-a depăşit din preluare un adversar şi a şutat la colţul lung, fără speranţă pentru goalkeeperul ucrainenilor (80). Pe final, Szilagyi a făcut 2-0, după o minge primită de la Morar. După patru partide de verificare, echipa Universităţii este neînvinsă, având un bilanţ pozitiv: trei victorii şi o remiză (1-0 cu Trepka, 4-4 cu Dynamo Dresda, 2-1 cu Viktoria Plzen şi 2-0 cu Karpaty). Următul test pentru "studenţi" este programat pe 4 iulie, împotriva azerilor de la Neftchi Baku. "Studenţii" se vor întoarce din cantonament pe data de 7 iulie.

Iată echipa aliniată de Ionuţ Badea în meciul cu cei de la Karpaty: Matache - Achim, Abrudan, Pele, Mendy - Păcurar, Nasser, Boştină - Machado, Niculescu, Cristea. În repriza a doua au mai intrat: Morar, Tony, Cojocnean, Voican, Marinescu, Bazzi, Buşcă, Szukala, Szilagyi şi Nicola.

Vedeți aici golurile marcate de ”U” contra ucrainenilor.

17 ani

are Vlad Morar, fiind cel mai tânăr marcator din ediţia trecută a Ligii I. În retur, atacantul a înscris împotriva Craiovei, la doar trei minute după ce a intrat în teren, iar "U" a câştigat cu scorul de 3-0.

 

Loading...
Comenteaza