Utile

Ai grijă ce bei! Cele mai sănătoase şi cele mai "chimice" sucuri de pe piaţă (studiu)

Protecţia Consumatorului a realizat teste comparative între băuturile aflate pe piața din România în ceea ce privește nivelul conținutului de coloranți, conservanți, E-uri și zaharuri.

Conţinut de "E"-uri

Potrivit studiului, pe primul loc la gategoria "E-uri" se află Adria Flori de Soc cu 11 astfel de substanțe (E330, E 952, E951, E950, E300, E414, E445, E160a, E131, E211, E202). Pe locul al doilea se află Frutti Fresh Grapefruit și Carrefour suc de portocale, fiecare cu cât 8 E-uri. Pe locul al treilea se poziționează, la egalitate, cu câte 7 E-uri fiecare, Cico portocale, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Tutti Frutti. La polul opus, sucurile cu cele mai puține E-uri sunt : Bio Cola (0), Pepsi , Schweeps Kinley Tonic, Coca Cola, Fanta Madness, Nestea Peach (câte 2 fiecare) și Lipton, Sprite, Nestea Ceai Verde (câte 3 fiecare).

Conţinut de conservanţi

Băuturile cu cei mai mulți conservanți sunt Frutti Fresh Tutti Frutti, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Grapefruit, Adria flori de soc, Carrefour suc de portocale, Cico portocale, fiecare dintre acestea conținând două astfel de substanțe. De cealaltă parte, sucurile care nu conțin niciun conservant sunt cele produse de Coca- Cola și două produse de European Drinks: Adria Cola și Action Cola.

Conţinut de coloranţi

Dintre băuturile studiate Adria flori de soc, Carrefour suc de portocale și Mirinda conțin cei mai mulți coloranți și anume doi. În schimb, 7 up, Lipton Ice Tea cu aroma de piersica, Lipton Ice Tea cu suc de lamaie, Lipton Ice Tea cu ceai verde, Bio Cola, Schweeps Bitter Lemon, Schweeps Kinley Tonic, Sprite, Nestea Ceai Verde și Nestea Peach nu conțin nici măcar un colorant.

Conţinut de zaharuri

Ultima categorie a studiului se referă la conținutul de zaharuri. Coca Cola Light, Coca Cola Zero, Pepsi Max și Bio Cola au zero zaharuri. Pe de altă parte, Fanta Madness, Mountain Dew și Schweeps Bitter Lemon au cea mai mare cantitate de zaharuri, respectiv 13.50g/100ml, 13.10g/100ml, 12.60g/100ml.

 

Publicitate

Comentarii

Noi sa fim sanatosi ca boala vine si singura!

thumb down thumb up
vineri, 26 august 2011, 13:45
de Coca pe Moka

Si studiul a fost finantat de cine? Coca Cola cumva? Ca a iesit mai ceva ca apa de izvor!
raspunde

insfarsit !!!

thumb down thumb up
vineri, 26 august 2011, 17:07
de pop

insfarsit ne ati divulgat cateva nume de chimicale pe piata ; la inceput neati obisnuit numai cu ,, cateva sucuri ,, acuma ati dat cartile pe fata
raspunde

Chiar credeti k suntem prosti:))!

thumb down thumb up
vineri, 26 august 2011, 21:43
de Delia

Nu pot sa nu ma abtin ,voi chiar credeti k credem orice,chiar cu cat va plateste pt reclama:)),drumul spre iad e pavat cu aur,insa hai mai lasati-ne,makr dk scrieti ceva ,scrieti ceva verosimil,nu basme,avem si noi creier sa judecam!Nota 3 pt acest articol si mai ales pentru deontologie!
raspunde

coca cola

thumb down thumb up
duminică, 28 august 2011, 12:16
de laura

Un articol menit sa stimuleze consumul de coca cola ....si alte coci ....unul din cele mai nocive bauturi de pe piata ! Degeaba aruncati nada , ca nu se va las nimeni impresionat de .....concluziile voastre ! Poate ar fi mai bine sa nu publicati astfel de prostii , nu de alta dar ne jigniti inteligenta ! Ma alatur si eu comentatorilor de mai sus , a fost ,clar, un studiu comandat si platit cu multi bani , pentruca protectia consumatorilor sa emita astfel de aberatii ! Menirea voastra ( a prot. cons.) este sa ne protejati nu sa ne dezinformati 1
raspunde

brainwash

thumb down thumb up
miercuri, 28 august 2013, 05:09
de nuamasaceva

clar...va vindeti cu totii sperand ca po****tia doarme indoctrinata in liniste, cum sa acceptam asemenea informatii cand pana si apa plata este plina de chimicale, reziduri, plumb(izvorul minciunilor) si etc....am sa imi incep ziua cu pepsi si cola sperand la sanatatea degetelor.....sa va curga la toti tutti frutti prin robinet
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.