Doctorul Muşeţel tratează 150 de boli

Doctorul Muşeţel tratează 150 de boli
Folosit ca medicament de foarte multă vreme, muşeţelul continuă să joace un rol important în medicina tradiţională, deoarece conţine un număr impresionant de substanţe active cu acţiune benefică pentru corpul nostru.

Tratează colita cronică

Infuzia de muşeţel dă rezultate bune în colita cronică, în enterocolite şi în gastrită, deci în afecţiuni ale stomacului şi intestinelor. Pentru colita cronică s-a dovedit foarte eficientă infuzia.

Protejează neuronii

Astăzi, efectele terapeutice ale muşeţelului sunt în atenţia specialiştilor care efectuează ample studii clinice şi de laborator. Până acum, studiile au scos la iveală faptul că muşeţelul protejează neuronii de acţiunea unei proteine (amiloida B), implicată în maladia Alzheimer. De asemenea, au ieşit în evidenţă proprietăţile antibacteriene ale muşeţelului, eficiente faţă de stafilococul auriu.

Beneficii pentru ţesuturi şi pentru căile urinare

Muşeţelul acţioneaza benefic asupra pielii şi asupra mucoaselor, stimulează şi regenerează ţesuturile, normalizând metabolismul pielii. De asemenea, infuzia de muşeţel acţionează asupra mucoasei gastrice şi intestinale, având efect antiulceros, rezolvând şi inflamaţia căilor urinare.

În acest caz, se recomandă câte două căni de infuzie pe zi, un interval de 14 zile. După o pauză de o săptămână, tratamentul se poate repeta.

Alte boli, aceeaşi plantă

Muşeţelul este aliatul nostru în răceli, în stări gripale şi în inflamaţii ale laringelui. În amestec cu menta ( câte o linguriţă din fiecare plantă la o cană de apă fierbinte ),infuzia combinată face minuni în stările gripale. Se recomandă câte trei căni pe zi, un interval de şapte zile.

Reţetele săptămânii

Infuzia de muşeţel

Infuzia de muşeţel se prepară astfel: Două linguri de muşeţel se pun într-o cană cu apă fierbinte şi se lasă la infuzat timp de două ore. După aceea, ceaiul se strecoară. În infuzia obţinută, se adaugă (obţional)o linguriţă de miere. Se administrează câte o linguriţă de infuzie, după fiecare masă principală. Infuzia dă rezultate bune în afecţiuni digestive, în bolile ficatului, rinichiului şi astmului.

Uleiul de muşeţel

Este un leac pe care-l putem prepara şi acasă . Într-un vas de sticlă punem 3 linguri de muşeţel şi 150 ml ulei de măsline. Le amestecăm bine, acoperim vasul cu un tifon des şi păstrăm vasul lângă o sursă de căldură, timp de 14 zile. Apoi, strecurăm conţinutul, îl punem în sticluţe închise ermetic, pe care le păstrăm la loc răcoros. Uleiul este de mare ajutor intern şi extern: în afecţiunile ORL şi în bolile de piele- ulceraţii, eczeme.

 

 

Loading...
Comenteaza