Au început lucrările de asfaltare pe o arteră importantă FOTO

Au început lucrările de asfaltare pe o arteră importantă  FOTO
În cadrul programului de lucrări care vizează modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere, Consiliul Județean (CJ) Cluj a anunţat demararea lucrărilor de asfaltare pe drumul judeţean nr. 107L Petreştii de Jos - Lita.

Lucrările vizează un tronson în lungime de 16,05 km. „Importanța strategică a lucrărilor pe care le-am demarat acum se referă la faptul că acest drum județean oferă o legătură rapidă și facilă pe trei direcții importante, respectiv cu DJ 107R pe direcția Ciurila - Sălicea - Cluj - Napoca, cu DJ 107M pe direcția Luna de Sus (DN 1) - Săvădisla - Băișoara și pe direcția Turda, DJ 107L constituindu-se într-un adevărat nod rutier în această zonă" a precizat președintele CJ, Alin Tișe.

După o serie de lucrări pregătitoare necesare în vederea asigurării unui front de lucru consistent, în aceste zile se află în plină desfăşurare lucrările de aşternere a primului strat de asfalt, cel de binder, până în acest moment fiind asfaltat, pe o bandă de circulaţie, un sector în lungime de aproximativ 1,5 kmi.

Alături de aceste lucrări de asfaltare în două straturi, modernizarea drumului județean Petreștii de Jos - Lita, proiect de anvergură finanțat din creditul de 50 de milioane de euro contractat de CJ Cluj, mai are în vedere construirea a două poduri noi, reabilitarea unuia deja existent, precum şi realizarea de şanţuri şi acostamente, informează forul judeţean clujean.

 

 

Loading...
Comenteaza