Maşini cu girofar. Poliţia Locală îşi dotează serviciul din cartiere

Maşini cu girofar. Poliţia Locală îşi dotează serviciul din cartiere
Poliţia Locală cumpără cinci autoturisme de intervenţie, dintre care două cu girofar.

Poliţiştii locali vor beneficia din vara acestui an de încă cinci maşini de inervenţie. Două dintre acestea vor fi dotate cu girofar şi inscripţionate. Decizia vine în contextul în care, de la 1 martie, există angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în cartiere.

„Am promis că, de la 1 martie, Poliţia Locală va funcţiona şi în cartiere. Şi e firesc ca personalul de acolo să se poată deplasa la intervenţii, să nu trimit maşină din Mărăşti dacă întâmpinăm o situaţie în Mănăştur. Avem deja poliţişti locali în zona de centru, în Mănăştur, Plopilor, Grigorescu, Gheorgheni şi Someşeni. Se lucrează în trei schimburi şi acoperim 24 de ore din 24", a spus Marcel Bonţidean, directorul Poliţiei Locale.

Licitaţia a fost postată pe siteul sistemului naţional de achiziţii publice în 18 mai, iar perioada de depunere a ofertelor se termină în 7 iunie.

În acest moment, Poliţia Locală are 22 de autovehicule, majoritatea inscripţionate. Acestea sunt folosite atât de serviciul de ordine publică şi rutier, cât şi de responsabilii cu controlul în urbanism. Şase dintre maşini sunt aproape noi, cumpărate anul trecut, şi doar trei dintre cele 22 sunt în stare avansată de uzură.

Creşterea parcului auto al Poliţiei Locale a devenit necesară şi pentru că numărul angajaţilor s-a majorat sensibil în ultima perioadă. Potrivit legii, efectivul Poliţiei Locale este direct legat de numărul de locuitori ai unui oraş, fiind admis un poliţist la mia de locuitori. Clujul are peste 320.000 de locuitori, aşa încât şi numărul angajaţilor Primăriei care se ocupă de verificare şi control ar urma să ajungă la 320. „În perioada următoare vom angaja încă 15 persoane, iar la toamnă mai scoatem la concurs 40", a dezvăluit Marcel Bonţidean. În toamna anului trecut şi la începutul acestui an au mai fost organizate concursuri cu zeci de posturi disponibile organizate de Poliţia Locală.

 

Loading...
Comenteaza