Semnal de alarmă despre blocajul rutier din Parcul Industrial Tetarom III. „Am stat 40 de minute ca să treacă o locomotivă cu două vagoane ruginite"

Semnal de alarmă despre blocajul rutier din Parcul Industrial Tetarom III. „Am stat 40 de minute ca să treacă o locomotivă cu două vagoane ruginite
Directorul Tetarom SA Cluj a vorbit în plenul forului judeţean despre situaţia neplăcută cu care se confruntă miile de oameni care lucrează în Tetarom III de la Jucu şi care stau zilnic zeci de minute la bariera peste calea ferată.

Viorel Găvrea, directorul companiei Tetarom SA, care administrează parcurile industriale ale Clujului, a declarat vineri în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, că marile companii care activează în Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu vor să-şi extindă afacerile dar vor să se rezolve problema accesului în parc peste calea ferată. „Bosch tocmai a cerut încă 13 hectare, De Longhi îşi continuă investiţiile. Ne apropiem de o cifră spectaculoasă de 10.000 de oameni doar în Tetarom III", a spus Viorel Găvrea.

Directorul Viorel Găvrea afirmnă că la Tetarom III au existat mai multe întâlniri între companiile De Longhi-Bosch şi CFR Infrastructură, CFR Marfă, Călători, Drumurile Naţionale, Prefectură, Consiliul Judeţean, Primăria din Jucu, dar fără să se rezolve nimic cu trecerea peste calea ferată.

„Este o situaţie pe care nici nu ştiu cum să o calific. Gândiţi-vă că acolo trec peste calea ferată, de la Jucu, spre drumul naţional sau spre Răscruci, peste 200 de tiruri pe zi. Să zicem că acesta nu ar fi cel mai mare bai. Cel mai mare bai ar fi oamenii care merg la lucru. Lucrează 12 cu 24, inclusiv sâmbătă şi duminică, sunt aproape 8000 de oameni în acest moment care traversează calea ferată cu mijloacele de transport. Este o situaţie foarte neplăcută. Am verificat personal de câteva ori, am stat personal 40 de minute la barieră într-o vineri după-masă, la ora 5 şi jumătate, ca să treacă o locomotivă cu două vagoane ruginite", a declarat directorul Tetarom în plenul Consiliului Judeţean.

În discuţie au intervenit şi preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe şi liderul consilierilor PSD, Remus Lăpuşan:

„Viorel Găvrea: Eu cred că ar trebui să facă cei care au competenţe să îmbunătăţească infrastructura, să nu mai meargă trenul cu 30 la oră... Guvernul, cred..
Remus Lăpuşan: Dar noi când am făcut parcul industrial acolo nu ne-am gândit la lucrurile acestea? Nu trebuie să aruncăm vina...
Alin Tişe: Acum fiind un guvern atât de puternic ar putea să ne ajute mai mult. Judeţul şi dacă ar vrea să facă ceva nu ar putea pentru că terenul respectiv este în afara parcului, nu este al nostru."

Directorul Tetarom, Viorel Găvrea, a mai afirmat că Guvernul României s-a angajat încă din 2007 să realizeze două pasaje de trecere peste calea ferată de la Jucu, dar nu s-a realizat niciunul.
„Există o singură soluţie, pasajul peste sau pe sub calea ferată. În memorandumul cu Nokia din anul 2007 erau trecute, semnate, de către fostul premier Călin PopescuTăriceanu două pasaje, nu s-au realizat. În materialul care l-am trimis la toată lumea care a cerut am arătat, şi vă dau doar un singur exemplu, în bugetul naţional consolidat în 2008, 2009 şi 2010, Nokia a virat 40 de milioane de euro. Un „fly over" (n.red. - pasaj suprateran) costă după ştiinţa mea 2-3 milioane de euro", a explicat directorul Viorel Găvrea.

O altă soluţie până la o eventuală realizare a pasajului peste calea ferată ar fi o semaforizare sincronizată de reglementare a traversării căii ferate, pentru reducerea timpilor de aşteptare. Directorul DRDP Cluj, Eugen Cecan a informat pentru ZIUA de CLUJ că pentru acest lucru ar fi nevoie de un soft special pe care trebuie să-l achiziţioneze cei de la CFR. Reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri mai spune că Compania de Drumuri va dubla timpul alocat pe culoarea verde a semaforului, pentru virajul la stânga dinspre Tetarom, de la 30 secunde la 60 de secunde, pentru a fluidiza cât de cât circulaţia în această zonă.

 

Loading...
Comenteaza